Bookmakerne har én klar favorit til 'X Factor'-sejren

En naturlig musikalitet og en yngre fanskare kan gøre udfaldet for Alma Agger.

Der er næsten ingen tvivl hos bookmakerne, når det handler om, hvilken deltager der er favorit til at vinde 'X Factor' i år.

De vurderer alle, at Thomas Blachmans 20-årige solist Alma Agger vinder finalen lørdag aften. Og det er med stor afstand til de øvrige tre finalister.

Se bookmakernes vurderinger her:

Det giver pengene omkring 1,5 gange igen, hvis man spiller på Alma Agger som ’X Factor’-vinder.

I den anden ende af skalaen giver bookmakerne pengene omkring 10 gange igen, hvis Ankerstjernes gruppe Smokey Eyes vinder.

- Hendes niveau er tårnhøjt, og hun har vokalmæssigt et ekstra gear, som ingen af de andre deltagere. Hun har også en stemme og en naturlig musikalitet, der gør, at man fuldstændig glemmer, at hun til daglig arbejder på en café og ikke er professionel, siger oddsansvarlig i Danske Spil, Peter Emmike om Alma Agger.

Hans beskrivelse af en sanger med et højt niveau går igen hos de andre bookmakere.

Mikis Sønderriis fra Bet365 bemærker dog også, at det kan blive til Alma Aggers fordel, at hun tilsyneladende har fat i en ung målgruppe.

- Hun er blevet et kæmpe hit på appen TikTok, hvor hun hurtigt har fået en stor yngre fanskare, som helt sikkert også vil hjælpe hende i finalen, siger Mikis Sønderris.

En favorit fra starten

Alma Aggers præstationer er flere gange blevet bemærket ved dommerbordet – ikke blot af hendes egen mentor Thomas Blachman, men også de øvrige dommere, Ankerstjerne og Oh Land.

Og allerede fra første liveshow har hun måtte svare på spørgsmål om sin egen favoritværdighed.

- Der er et lille pres i at være en af favoritterne. Hvis man falder igennem og slet ikke gjorde det, som Danmark håbede, ville det jo være ærgerligt, sagde hun i februar efter første liveshow.

Bookmakernes vurdering af finalefeltet er temmelig ens, og de peger på Mathilde Caffey som en af Alma Aggers største konkurrenter.

Danske Spil peger på, at Mathilde Caffey ”har en stemme man virkelig lægger mærke til”, mens Bet365 peger på ”en lidt stærkere personlighed end Alma”.

Eneste i farezonen

Mathilde Caffey er den eneste af de fire finalister, der har stået i programmets farezone.

Det skete i årets allerførste liveshow, hvor hun kun blev reddet, fordi Ankerstjerne valgte af sende Oh Lands deltager Nichlas Mietke ud af showet.

Emil Wiisman ligger tæt på Mathilde Caffey i bookmakernes vurdering og fremhæves for sin udstråling og energi.

- Emil er både sjov og sympatisk, men når alt kommer til alt, så er vores oddssættere bare ret sikker på, at kvaliteten – og det største potentiale – sejrer, siger Per Marxen, pressechef i Unibet, der også har Alma Agger som favorit.

Afstemning

Hvem tror du vinder 'X Factor'-finalen?

Ingen magt til dommerne

Når ’X Factor’ finalen afgøres fredag og lørdag har dommerne intet at skulle have sagt.

Al magt ligger hos seerne og de stemmer, de sender afsted på SMS og i ’X Factor’ appen.

Fredag aften skal seerne i første del af finalen skære feltet ned fra fire til tre deltagere.

I anden del af finalen lørdag aften findes vinderen blandt de tre deltagere, der får flest stemmer af seerne.

Se første del af 'X Factor'-finalen fredag klokken 20 på TV 2 og TV 2 PLAY.