Aftenens 'X Factor' bliver afholdt med publikum

Coronavirussen har ellers betydet, at stolerækkerne har stået tomme i 'X Factor'-studiet.

I aften, når første del af 'X Factor'-finalen løber af stablen, bliver det igen med publikum i studiet.

For både deltagernes familie og venner vil sidde klar til at støtte og heppe fra tilskuerrækkerne. - Det er over to måneder siden, de sidst havde mulighed for det.

De sidste par måneder har smitterisiko i forbindelse med coronavirussen nemlig gjort, at sæderne i studiet har været tomme.

Udvidet genåbning gjorde udslaget

At der igen vil lyde klapsalver og tilråb i 'X Factor'-studiet vækker begejstring.

- Vi er vildt glade for, at det lykkes at få et mindre publikum med til årets finale. Vi har først lige fået tilladelsen i dag, så i aften bliver det udelukkende med deltagernes venner og familie, siger Dorte Borregaard, underholdningsredaktør på TV 2.

Det er den udvidede genåbning af Danmark i fase 2, der har gjort det muligt at tillade publikum, lyder det. Folketingets partier indgik en aftale om at udvide planen onsdag aften.

Det er mere end to måneder siden, der sidst har været et dansk 'X Factor'-publikum i studiet. 6. marts besluttede man, at det ikke var forsvarligt med fyldte tilskuerrækker til liveshowene. Og i midten af marts besluttede man, at programmet skulle sættes på pause. Sidste uge vendte 'X Factor tilbage på skærmen, men da var det uden publikum.

- ’X Factor’ var det første live-program, der lukkede ned for publikum – og vi bliver det første program, der åbner op igen. Selvom det kun er et begrænset live-publikum, der kommer, er der ingen tvivl om, at det er med til at gøre det til en endnu federe afslutning på ’X Factor’ 2020, siger Dorte Borregaard.

Årets vinder findes i morgen

Aftenens program er første del af årets 'X Factor'-finale - den 13. sæson af programmet. Der arbejdes stadig for at kunne byde et bredere, men dog begrænset publikum, indenfor lørdag til anden del af finalen.

Det er de unge solister Emil Wismann, Mathilde Caffey, Alma Agger og gruppen Smokey Eyes, som skal konkurrere i finalens første del, hvor de skal på scenen to gange. En gang solo og en gang i duet-selskab med en dansk artist.

Til sidst må en deltager se sig stemt ud lige før målstregen.

I morgen skal de tre tilbageværende deltagere synge mod hinanden, og så får finale-programmet også fint besøg af Lukas Graham, inden vinderen af årets 'X Factor' kåres.