Duet med danske stjerner: Sådan bliver 'X Factor'-finalen

Til fredagens 'X Factor'-finale skal deltagerne synge duet med en dansk musiker. Lørdag får finalen besøg af en af Danmarks største bands.

Fra fredag blænder TV 2 op for et brag af en 'X Factor'-finale, der som noget helt nyt strækker sig over både fredag og lørdag.

Ved fredagens liveshow bliver de fire deltagere skåret ned til tre, og lørdag findes vinderen af årets 'X Factor'.

Fredag skal finalisterne på scenen to gange. Først med en sang, deres dommer har valgt til dem. Derefter skal de synge duet med en dansk artist.

Lørdag skal de tre tilbageværende deltagere hver især synge deres vindersang, og så får finale-programmet besøg af Lukas Graham, inden vinderen af den 13. sæson af 'X Factor' findes.

Her kan du læse, hvad deltagerne skal synge på fredag – og hvem, de skal synge duet med.

Smokey Eyes

Ved sidste fredags semifinale indtog Ankerstjernes gruppe, Smokey Eyes, 'X Factor'-scenen med et anderledes vampyrsceneshow og høstede rosende ord fra dommerne.

I finalen skal duoen først på scenen med et nummer, Ankerstjerne har valgt til dem. Det er balladen 'Only Love Can Hurt Like This' af den britiske sanger Paloma Faith. Hør originalversionen her.

Derefter skal duoen på scenen med en gæstekunstner: den 24-årige danske sanger og sangskriver Hjalmer.

- Han er en stor kunstner, og vi smelter fint ind i hans univers. Det er et fedt samarbejde, siger Cecilie Wøldike Nielsen om at skulle på scenen med Hjalmer.

De tre skal sammen synge to af Hjalmers sange: 'Verden i Farver' (hør originalen her) og 'Istedagde' (hør originalen her).

Emil Wismann

Til semifinalen gav Emil Wismann den fuld gas med sin moderne version af 'Steppeulvene'-nummeret 'Itsi-Bitsi' og fik ros fra dommerne for sin evne til at give slip på scenen.

Til finalen har Blachman valgt, at Emil Wismann først skal på scenen med det danske nummer 'Jyder i København' af duoen De Eneste To. Hør originalen her.

Derefter skal den 21-årige solist på scenen med det danske band Jung, der består af Sigurd Boesen, Jonas Jung og Michael Hovmand.

Emil Wismann er selv fan af bandet og glæder sig til at synge deres sange.

- Jeg synes, de skriver noget smuk lyrik, og jeg glæder mig helt vildt til at synge de sange, siger Emil Wismann.

Sammen skal de optræde med to af Jungs sange, 'Blitz, Baby' (hør originalen her) og 'Jeg skal nok vente' (hør originalen her).

Alma Agger

Alma Agger har fået ros for sin store vokal hele vejen igennem 'X Factor', og fredagens semifinale var ingen undtagelse. Her fik Blachmans solist især ros for sin timing på scenen.

Til finalen skal hun efter Blachmans valg synge Billie Eilish' hitsang 'Everything I Wanted'. Hør originalversionen her.

Derefter skal den 20-årige solist på scenen med den danske sanger og sangskriver Jada.

- Da jeg hørte, det var Jada, blev jeg helt paf. Det er sindssygt at skulle synge med hende, hun er mega sød og meget professionel, siger Alma Agger.

Sammen skal de to synge to af Jadas hitsange, 'Lonely' (hør originalen her) og 'Nudes' (hør originalen her).

Mathilde Caffey

Mathilde Caffey både rappede og sang til sidste uges semifinale, hvor hun fik stor ros fra blandt andre Ankerstjerne, som erklærede, at den 15-årige var hans favorit blandt de unge solister.

På fredag har Blachman valgt, at Mathilde Caffey skal synge sangen 'Baby' af den britiske sanger Bishop Briggs. Hør originalversionen her.

Derefter skal Mathilde Caffey på scenen med den danske sanger Christopher.

- Det er helt vildt at skulle synge med Christopher. Han er en artist, jeg har meget respekt for. Han har været megasød til at hjælpe mig med at komme ind i sine sange, siger Mathilde Caffey om samarbejdet.

De to skal sammen synge to af Christophers sange, 'Ghost' (hør originalen her) og det spritnye nummer 'Leap of Faith'.

Se finalen i 'X Factor' fredag og lørdag kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY.