Underholdning

Årets sjoveste dyrefoto skal snart findes - se de bedste bud

Konkurrencen skal skabe opmærksomhed omkring det vilde dyreliv gennem humor.

En gang om året sætter Comedy Wildlife Photography Awards​ fokus på pletskud, der får flest muligt til at trække på smilebåndet.

Og selvom årets konkurrence ikke er slut endnu, er et smil netop, hvad mange har brug for i en tid, hvor coronavirussen fylder meget. Derfor er der allerede nu offentliggjort en række af de bedste indsendte billeder.

- Billederne er spændende og opløftende, og vi gerne sprede lidt latter rundt om i verden, siger Tom Sullam, der er medstifter af konkurrencen og professionel fotograf, til TV 2.

Blandt de udvalgte bidrag finder man blandt andet et rådyr, der rænker tunge, løveunger i en boksekamp og en ugle, der dovent blinker med det ene øje til fotografen.

Et lys i mørket

Konkurrencen, der i år løber på sit sjette år, er åben for usædvanlige, sjove, søde eller skøre billeder af dyr indtil 30. juni.

Og Tom Sullam er glad for de mange stærke bud, der allerede er sendt ind.

Men udover sjove øjeblikke skal konkurrencen også sætte fokus på at forbedre vilkårene for vilde dyr. Derfor ser fotograferne heller ikke udelukkende coronanedlukningen som en dårlig ting.

- Verden gennemlever en uhørt omvæltning, men lyset i mørket er den positive indvirkning, som nedlukningen har haft på klimaet, siger fotografen.

Nedenfor er nogle af de bedste billeder, der er indsendt indtil videre.

'It's too late Roebuck, too late'

'Rough night'

'Laughing Sea Otter'

'Maestro'

'Wowsa!'

'Confused'

'Laughing Stock'

'Lightweight Wrestling'

'Doing the Sand Dance'

Afstemning

Hvilket billede ville du sende videre til finalen?