X Factor

Blachman i historisk 'X Factor'-bedrift

Seerne stemte alle hans deltagere videre til finalen. Det er aldrig sket før.

Thomas Blachman har alle sine tre deltagere med, når ’ X Factor’ næste weekend afgøres i en finale over to dage.

Det blev resultatet af semifinalen fredag aften, hvor endnu en deltager skulle sorteres fra.

Seernes valg faldt på Oh Lands sidste deltager i konkurrencen, Ilona Artene, og dermed går Thomas Blachman i finalen med alle sine tre live-deltagere i sin 12. sæson som dommer.

I otte af de 11 foregående sæsoner har han sagt farvel til en deltager i første eller andet liveshow, men det skete ikke i år.

Ros fra konkurrenterne

Fredag aften stemte seerne hans tre deltagere, Mathilde Caffey, Emil Wismann og Alma Agger direkte videre til finalen.

Og i programmet havde meddommerne Oh Land og Ankerstjerne også mange rosende ord at dele ud af. Alma Agger blæste dem begge bagover.

- Hvad fanden skal man sige andet end "wow"?, lød det fra Ankerstjerne efter hendes optræden, mens Oh Land kaldte Emil Wismanns optræden "virkelig vild".

Derudover fik Mathilde Caffey Ankerstjerne til at komme med en indrømmelse for åben skærm.

- Måske har du altid været min favorit. Det er sangskriveren i mig, der ser det. Der er en kerne af kunst, som hele tiden taler til mig, sagde Ankerstjerne om Blachmans yngste deltager.

Blachman: - Jeg gør det, jeg altid har gjort

Selv var Thomas Blachman beskeden på det efterfølgende pressemøde.

- Jeg er ikke typen, der roser mig selv. Jeg er ikke typen, der har behov for det, sagde han.

- Det er ærgerligt, at Nanna skal sidde uden nogen i finalen. Jeg er ikke noget grådigt menneske på den måde, at jeg skal have tre med – men det er fedt for mine deltagere, sagde han.

Dommeren er dog taknemmelig for at få lov til at følge arbejdet med alle sine tre solister til dørs. Men han mener dog ikke, at han har gjort noget særligt rigtigt i år sammenlignet med tidligere.

Jeg tror måske, det er seerne, der er begyndt at spidse ører

Thomas Blachman

- Jeg gør det, jeg altid har gjort. Jeg tror måske, det er seerne, der er begyndt at spidse ører. Det må være sådan, det hænger sammen, sagde han og fortsatte.

- Det er jo et tilfælde, hvem du får at arbejde med. Og at du så netop kan skabe tre meget klare definitioner på, hvem de er. Det her program handler om karakterudvikling, og det handler om ikke at begå nogen fejl, forklarede han.

Sådan findes vinderne

Fredagens show var det første i 10 uger, efter at coronaudbruddet havde sendt 'X Factor' på pause.

Showet blev gennemført uden publikum, uden kram og med ekstra stor afstand mellem dommerne.

Årets vinder findes i næste weekend i en finale, der strækker sig over to dage. Fredag sendes første del af finalen, hvor endnu en deltager skal sendes hjem. Lørdag findes årets 'X Factor'-vinder mellem de tre tilbageværende deltagere.

Og Blachman lagde ikke skjul på, at han og hans deltagere er klar.

- Vi er velforbredte, og alle ved, hvad vi skal lave. Det føles lidt som første liveshow, fordi jeg skal forholde mig til de samme tre, sagde han.

Se eller gense semifinalen i 'X Factor' på TV 2 PLAY.