Landmand søger kærlighed

Landmand søger coronasikker kærlighed - sådan bliver den nye sæson filmet midt i coronakrisen

Landmændene får lov at date på trods af coronakrisen, men det bliver med lidt mere afstand end i de forrige sæsoner på TV 2.

Når kærligheden blomstrer i TV 2-programmet 'Landmand søger kærlighed', kan både kram, fingerfletning og sommetider kys være en del af ligningen for landmændene og deres bejlere.

Men med en pandemi, som lige nu øger faren for smitte med coronavirus i Danmark, er det nødvendigt at tage sine forholdsregler.

Og det kommer altså til at gå ud over de seks nye landmænd, som forhåbentlig skal møde deres udkårne i løbet af de næste måneder.

Optagelserne bliver nemlig en smule anderledes, end de plejer, når de går i gang i næste måned.

Udendørs og god afstand

Brian, Claus, Laura, Mads, Stine og Svend, som er sæsonens nye kærlighedssøgende landmænd, kommer sandsynligvis til at skulle inddrage en lille del af deres respektive hektar land til optagelserne.

Det skyldes, at man helt lavpraktisk vil optage så meget af datingprogrammet som muligt udendørs.

- Vi tager både deltagernes og produktionens sikkerhed og helbred meget alvorligt, så i disse coronatider har vi selvfølgelig gjort os ekstra mange overvejelser om, hvordan vi producerer fjernsyn, hvor mennesker mødes, dater og drømmer om at finde den eneste ene, siger programredaktør på TV 2, Mads Volck.

Udover at rykke udendørs, så vil produktionsholdet bag også blive skåret ned, så de ikke risikerer at være for mange mennesker samlet.

Der vil desuden blive sørget for, at der generelt holdes den rette afstand på en til to meter - dog med et lille men.

Selvom hverken TV 2 eller produktionen vil opfordre til fysisk kontakt, så vil de omvendt heller ikke stå i vejen for det, hvis begge parter ønsker fysisk kontakt.

Med andre ord bliver sundhedsmyndighedernes retningslinjer efterlevet.

En ændret værtsrolle

For vært Lene Beier bliver det også en stor omvæltning med de mange nye sikkerhedsforanstaltninger.

Både privat og i værtsrollen er hun meget omsorgsfuld. Et kram har igennem samtlige sæsoner været hendes foretrukne hilsen, når hun har mødtes med landmændene for at snakke om deres datingliv og kærlighedskvaler. Det kan hun ikke mere.

- Man kan jo sige til folk, at man har lyst til at give dem et kram, og det tror jeg, at jeg kommer til at gøre i høj grad, siger hun.

De seks landmænd sidder nu klar til at modtage dit brev. Video: Christian Sejer Rasmussen

Hun tror dog, at coronakrisen kan komme til at spille en uventet rolle - både for deltagerne og dem, der ser programmet hjemme fra stuen. Krisen kan understrege folks behov for kærlighed og fysisk nærhed, mener hun.

- Manglen på det fysiske og nære kan måske give programmet et lag mere, siger hun.

Hvis du også har det sådan, så kan du stadig nå at melde dig som bejler. Så har du chancen for at komme på date med en af landmændene i 2020.

Hvordan den nye coronasikre produktion vil fungere på skærmen, kan seerne følge med i, når 'Landmand søger kærlighed 2020' senere på året får premiere på TV 2 og TV 2 PLAY.