Underholdning

Dylans tekst til ikonisk sang er sat til salg for rekordbeløb

Samler forlanger 2,2 millioner dollars for håndskrevet sangtekst til Bob Dylans 'The Times They Are A-Changin'.

Den amerikanske musiker og sangskriver Bob Dylans håndskrevne tekst til 60'er-klassikeren 'The Times They Are A-Changin' er sat til salg for 2,2 millioner dollars. Beløbet svarer til 15,1 millioner kroner.

I 2014 blev Dylans håndskrevne tekst til 'Like a Rolling Stone' solgt for rekordbeløbet 2,0 millioner dollars på en auktion hos Sotheby's i New York City.

Det er det hidtil største beløb, der er betalt for en sangtekst, men den rekord kan blive slået, hvis en køber er villig til at lægge det krævede beløb for teksten til 'The Times They Are A-Changin'.

Sælgeren hedder Gary Zimet og er indehaver af en forretning i Los Angeles, der handler med autografer.

- Det er ikke en auktion. Det er et privat salg efter først til mølle-princippet, siger han.

En af de mest ikoniske protestsange i 1960'erne

Den nu 78-årige Bob Dylan skrev teksten til 'The Times They Are A-Changin' i 1963, og sangen var med på hans album af samme navn i 1964. Den anses som en af mest ikoniske protestsange i 1960'erne.

Zimet oplyser, at han også har teksterne til to andre Dylan-sange til salg - 'Subterranean Homesick Blues' fra 1965 for 1,2 millioner dollars og "Lay Lady Lay" fra 1969 for 650.000 dollars.

- De er ikke helt så vigtige eller ikoniske, siger han om de lavere priser.

Tekster til populære sange er blevet eftertragtede blandt personer, der samler på memorabilia fra berømtheder. Især hvis teksterne er håndskrevne og med overstregninger, tilføjelser og kruseduller.

Don McLeans 16-sider udkast til "American Pie" blev solgt for 1,2 millioner dollars i 2015. Og tidligere i april i år blev Paul McCartneys tekst til en optagelse af The Beatles-hittet 'Hey Jude' solgt for 910.000 dollars på en onlineauktion.

Bob Dylan blev i 2016 den hidtil eneste sangskriver til at blive tildelt Nobelprisen i litteratur.