Coronavirus

Rock-ikoner gav den gas i hjemmet - men hvor var trommerne?

The Rolling Stones tiltrak sig særlig opmærksomhed, fordi der blev spillet på lufttrommer.

Man behøver ikke vifte meget med armene for at tiltrække sig masser af opmærksomhed.

Det kan The Rolling Stones' trommeslager, Charlie Watts, skrive under på.

Ved nattens verdensomspændende og virtuelle støtteshow ’One world: together at home’ med hjemmekoncerter fra en perlerække af verdensstjerner spillede den 78-årige trommeslager ikke på sit vanlige instrument, da medlemmerne af The Rolling Stones på en splitscreen fremførte en version af klassikeren 'You can't always get what you want'.

Spillede på mælkekasse og lænestol

I stedet for at slå rytmen an spillede Watts nemlig en solid omgang lufttrommer og markerede slagene på en mælkekasse og en lænestol.

Det vakte i den grad opsigt hos publikum i alverdens dagligstuer, der på sociale medier dagen igennem har hyldet Charlie Watts' køligt tilbagelænede optræden.

Mick Jagger på 76 år havde lavet anslaget til sangen stående i sit hjem med en akustisk guitar og et velsmurt stemmebånd. Og siden fulgte jævnaldrende Keith Richards op på guitar sammen med ynglingen Ron Wood på 72 år, der som den eneste havde sat strøm til sit instrument.

At spille sammen hver for sig, selv når man er så fasttømret et band som The Rolling Stones, er dog ikke så ligetil, hvis det skal swinge ordentligt og uden forsinkelser på internettet.

The Rolling Stones havde da også fået hjælp fra et præ-indspillet bånd, hvor rytmesektionen med trommer og bas lå som fundament under sangen. Og netop derfor havde Charlie Watts ikke brug for "gryderne", som han ellers har passet, siden han trådte ind i bandet i 1962.

En milliard kroner doneret

Det er verdenssundhedsorganisationen, WHO, der har taget initiativ til det kendisspækkede show.

Formålet med den store begivenhed var at ære verdens sundhedspersonale, som befinder sig i frontlinjen i kampen mod coronapandemien.

Arrangørerne oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at virksomheder og andre donorer har bidraget med omkring 150 millioner dollar i forbindelse med showet. Det svarer til over en milliard danske kroner.

Blandt de optrædende var navne som Lizzo, Paul McCartney, Stevie Wonder, Taylor Swift, Beyoncé, Billie Eilish, Jennifer Lopez, Alicia Keys og Elton John.

Savnede snak om børn

Showet blev knyttet sammen af kendte amerikanske tv-værter som Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel og Stephen Colbert. Men der var ikke meget tid til at tale med de respektive stjernenavne om deres forhold til coronakrisen.

Og det ærgrer John Fogde, som er musikekspert og initiativtager til Music City Aarhus 2022.

- Jeg savnede virkelig, at de tre værter kunne tale med eksempelvis Mick Jagger efter hans optræden og spørge ham om, hvordan han håndterer coronakrisen og er sammen med sine børn. Det fik man ikke, men i stedet fik man de her meget intime koncertoplevelser, siger han.

Mick Jagger er far til otte børn med fem forskellige kvinder. Den yngste i børneflokken er tre år, og den ældste er 49 år, så der kunne formentlig også være talt en del om børnebørn i den forbindelse.

The Rolling Stones skulle have været på turné i USA og Canada på deres 'No Filter Tour', men måtte i marts aflyse på grund af coronakrisen. Det var anden aflysning på turnéen, som blev udsat, da Mick Jagger i april sidste år blev hjerteopereret.

Showet kan ses på TV 2 PLAY og bliver vist søndag 19. april om aftenen på TV 2.