Underholdning

Det betyder corona for dit fjernsyn - stor ændring på TV 2-kanal

Danskerne må i den næste tid undvære flere populære programmer i sendefladen. Det betyder blandt andet, at Lebron James og LA Lakers kampe ikke bliver vist på dansk tv.  Erik S. Lesser / Ritzau Scanpix

Aflysninger og en sportsverden i dvale resulterer nu i store ændringer for TV 2-kanal.

Store dele af verden er i øjeblikket lukket ned for at forhindre spredningen af coronavirus. Og det har også fået indvirkning på, hvad det er muligt at sende i fjernsynet.

Liveprogrammer- og shows, der skulle være rullet over skærmen den næste tid, er aflyst, og sportsverdenen er gået i dvale.

Det kommer nu til at betyde, at TV 2s nye sportskanal, SPORT X, midlertidigt bliver lavet om til en filmkanal med 16 timers sendeflade om dagen, fortæller plan- og publiceringschef Mette Rysø Johansen.

- Når nu situationen er, som den er, har vi selvfølgelig set ind i, hvilket indhold vi i stedet kan tilbyde vores seerne. Forhåbentlig kan dét give mulighed for underholdning og adspredelse hos de mange mennesker, der lige nu går hjemme, siger hun.

Underholdningsshow udskudt

Dommerne Thomas Blachman, Ankerstjerne og Oh Land X Factor 13, liveshow 3, fredag den 6. marts 2020. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2020)

Også det populære sangprogram 'X Factor', hvor dommerne Blachman, Oh Land og Ankerstjerne normalt sidder klar til at præsentere deres deltagere fredage klokken 20, er blevet udskudt. Det skete efter det i sidste uge blev afholdt for tomme tilskuerrækker.

Foreløbigt er showet udskudt i to fredage, alt afhængigt af hvordan situationen i Danmark ser ud til den tid.

I samme omgang blev TV 2s direkte indsamlingsshow på TV 2 CHARLIE, 'Hjertegalla 2020', udskudt på ubestemt tid. Det skulle være afholdt lørdag 21. marts.

Liveprogrammer aflyst

Anders Breinholt og Rufus Gifford bliver enige om at tage til bilfestival i Sønderjylland til næste år.

Regeringens udmelding om at sende så mange medarbejdere hjem som overhovedet muligt og samtidig køre tv-stationer på en minimumsbemanding centreret om væsentlige nyheder er også gået ud over de faste morgen- og aftenprogrammer ’Go’ morgen Danmark’ og ’Go’ aften Live’, der er udgået.

Derudover er ’Natholdet’ med Anders Breinholt aflyst i de to uger, som Danmark indtil videre er lukket delvist ned.

Også selvom det ikke sendes live, men bliver sendt kort efter optagelse.

Grand Prix aflyses og realityprogram udskydes

 Ben & Tan, der begge har medvirket i 'X Factor', løb med sejren i et tomme Grand Prix-studie og skulle have repræsenteret Danmark i Holland i maj.

Coronavirussen har også haft konsekvenser for begivenheder på flere andre kanaler i danskernes tv-pakker. Det internationale Melodi Grand Prix skulle være sendt på DR i midten af maj, men er blevet aflyst. Det skete kort efter, at det danske var blevet afholdt uden publikum.

Programmer som 'Sportsmagasinet', 'Aftenshowet' og 'Deadline' er udgået midlertidigt.

Derudover har TV3 og produktionsselskabet Mastiff også været nødsaget til at udsætte startskuddet til optagelserne af den populære 'Robinson Ekspeditionen', der skulle have været i gang i næste måned.

På Discovery er sportskanalerne Eurosport 1 og 2 ligeledes præget af de mange aflysninger af fodboldkampe. Her udfylder man i stedet tiden med programmet 'Mens vi venter', der er et skal sætte coronapandemien i et sportsperspektiv.

Den første film, der på TV 2 SPORT X er spionthrilleren ’Atomic Blonde’, der vises fredag 20. marts klokken 21.40 på sportskanalen eller på TV 2 PLAY.