X Factor

Coronaudbrud tvinger 'X Factor' til ny ændring

Kun få mennesker vil være inviteret til fredagens liveshow.

Fredag aften bliver 'X Factor' igen afviklet under helt særlige forhold og uden publikum, oplyser TV 2.

Mandag blev der ellers åbnet for billetsalget til showet efter en udsendelse fredag aften, der ligeledes blev afviklet i et tomt studie.

- Da vi i mandags meldte ud, at vi, efter justeringer af studiet og faciliteterne omkring, ville afvikle programmet på fredag med publikum, var antallet af smittede danskere på 35. I skrivende stund er tallet 340, og det bliver vi naturligvis nødt til at agere efter for på bedst mulig vis at bidrage til at mindske smittespredningen, siger Lotte Lindegaard, programdirektør på TV 2.

Det er ud fra et forsigtighedsprincip – og for at følge myndighedernes anbefalinger, at publikum igen aflyses.

- Der skal på ingen måde herske tvivl om, at vi ærgrer os over at måtte aflyse det live-publikum, der er med til at gøre 'X Factor' til Danmarks største underholdningsshow, siger Lotte Lindegaard.

Tonen var hård

At publikum spiller en stor rolle i 'X Factor', var tydelig under sidste fredags show, hvor tonen ved dommerbordet var hård.

Programmets ene dommer, Oh Land, var ikke i tvivl om, at det skyldtes, at dommerne sad i et helt tomt tv-studie.

- Publikum er moderator. Publikum er altid på deltagernes side. Og i dag var der ikke den ekstra cheerleader. Det gjorde, at tonen blev for hård og for personlig, forklarede hun dagen derpå i podcasten ’X Factor - Uden filter’.

Helt tomt bliver studiet dog ikke på fredag.

På tilskuerpladserne vil der være et yderst begrænset publikum bestående af denne sæsons tidligere deltagere, samt de tilbageværende deltageres familie og venner, oplyser TV 2.

Publikummer med billet til fredagens liveshow kan få deres penge refunderet hos Ticketmaster.