'X Factor'-duo er begge tvillinger – her er deres ukendte brødre

- Det betyder meget for mig, at han får lov til at have det her for sig selv, siger den ene tvillingebror.

- Der er noget, vi ikke har fortalt jer. Noget vi har levet med hele vores liv.

Sådan lød det i et mystisk videoklip med 'X Factor'-deltagerne Magnus Lasse Petersen og Aksel Skjoldaa Kempf, inden de gik på scenen fredag aften.

For selvom hele Danmark efterhånden kender den charmerende duo, så har de to indtil nu haft noget helt særligt tilfælles, som de ikke har delt med offentligheden.

De to 19-årige sangere har nemlig begge en tvillingebror.

Stoler meget på Magnus

Sigurd Skjoldaa Kempf er Aksels tvilling. Han er glad for, at hans bror nu har fundet en makker i 'X Factor'. En der støtter ham, ligesom han selv har gjort.

- Jeg tror, det betyder noget, at man altid har haft en person, der har stået ved siden af én. Og nu har han Magnus, som han stoler rigtig meget på, siger Sigurd Skjoldaa Kempf.

Bliver forvekslet på gaden

Sigurd og Aksel Skjoldaa Kempf er enæggede tvillinger og ligner derfor også hinanden. For tiden oplever Sigurd Skjolaa Kempf derfor også, at folk stopper ham på gaden og gerne vil tage et billede af ham, fordi de tror, han er "Aksel fra 'X Factor'". Nogle tager endda også billeder af ham i forbifarten.

- Det er lidt mærkeligt. Men det vidner også om, at Aksel får den anerkendelse, han fortjener, lyder det fra Sigurd Skjoldaa Kempf.

Det samme er dog aldrig sket for Magnus Lasse Petersens tvillingebror, Sofus Lasse Petersen. De to er nemlig ikke enæggede tvillinger.

- Vi ligner overhovedet ikke hinanden, siger han.

Udover at nogle stykker fra klassen synes, at det er meget sjovt, at hans tvilling er med i 'X Factor', oplever han derfor slet ikke samme opmærksomhed omkring det.

Erfaring er måske en fordel

Selvom de to brødre ikke deler pladsen i rampelyset med Magnus og Aksel, er de muligvis ikke helt uden betydning for de to 'X Factor'-deltageres succesfulde samarbejde.

I hvert fald ikke hvis man spørger tvillingen Sigurd Skjoldaa Kempf.

Han tror, at det kan være en fordel for duoen, at de altid har haft en partner in crime.

Det er Sofus Lasse Petersen enig i.

- Jeg har i hvert fald lært, at man giver lidt mere plads til hinanden, siger han.

Tvillinger i 'X Factor' er set før

Sigurd Skjoldaa Kempf har altid spillet meget musik sammen med sin tvillingebror, og derfor er der også mange, der har spurgt, om han ikke skulle have deltaget i 'X Factor' sammen med Aksel. Men sådan tænker han ikke selv.

Han er bare stolt og glad på sin tvillingebrors vegne:

- Det her er noget, han har skabt, og det betyder meget for mig, at han får lov til at have det her for sig selv. Og så er tvillinger i 'X Factor' jo også lidt set før, siger han og henviser til et af de tvillingepar, der har fået stor opmærksomhed i programmet – nemlig René og Mikael Amdi Hansen, der deltog i første sæson som gruppen 'Engle for evigt'.

Sofus Lasse Petersen er bestemt heller ikke misundelig. Han er nemlig slet ikke musikalsk, fortæller han.

- Det er ikke lige min spidskompetence. Det er Magnus meget bedre til, griner han.

Se 'X Factor' fredag klokken 20 på TV 2 og TV 2 PLAY.