X Factor

Oh Land efter ubehagelig aften: - Det blev for personligt

Fredagens 'X Factor'-liveshow var præget af en hård tone ved dommerbordet.

- Ej hold nu op, Thomas. Jeg gider ikke høre på det her i den her situation, for fanden.

Sådan lød det i et vredesudbrud fra 'X Factor'-dommeren Oh Land, da fredagens 'X Factor' kulminerede i et stort skænderi ved dommerbordet i de afgørende minutter.

Det skete efter en aften, hvor flere seere bemærkede, at dommerne gik usædvanligt hårdt til hinanden og deltagerne – og hvor Sofie Linde til sidst måtte bryde ind for at få især Oh Land og Blachman til at stoppe deres mundhuggeri.

Efter showet lagde Oh Land ikke skjul på, at hun syntes, tonen ved dommerbordet var for hård.

- Det var ubehageligt, at der ikke var publikum, fordi det blev for personligt, sagde hun med henvisning til, at showet blev gennemført i et tomt studie som følge af sundhedsmyndighedernes udmeldinger om coronavirus.

Bølgerne gik højt ved dommerbordet i fredagens liveshow.

Unødvendige kommentarer

Ifølge dommeren plejer der at være en mere neutral stemning i studiet, netop fordi der er publikum på. Men fredag aften var det anderledes.

- Jeg synes, der har været unødvendige kommentarer, der føltes, som om de kom fra et andet sted, end hvor det egentlig burde komme fra, sagde hun og tilføjede:

- Jeg synes, at der hele vejen rundt blev opkørt en stemning ved dommerbordet, som blev meget kritisk – mig selv inklusiv. Og sådan har jeg ikke lyst til, at det skal være.

Oh Land mente ikke, det var fair, at Blachman begyndte at kritisere hendes deltagere på ny, da han skulle beslutte, hvem der skulle forlade programmet. - De havde fået rettet deres kritik, sagde hun.

Gennem hele showet blev der uddelt flere verbale stikpiller dommerne imellem, og der var hård feedback til flere deltagere.

Under afgørelsen kaldte Blachman eksempelvis rapperen Kalis udvikling for "retarderet harmonisk" og brugte mange minutter på at kritisere Ilona Artene for ikke at være eksperimenterende nok.

I løbet af showet kaldte Ankerstjerne Kalis optræden for "børnemelodigrandprix-agtigt" og hans opførsel på scenen for en "farce".

- Du mangler et godt råd, helt ærligt, sagde han.

Vi siger, hvad vi synes, og sådan er det

Thomas Blachman

Oh Land selv brugte også skarpe vendinger om sine meddommeres deltagere. Hun mente eksempelvist ikke, at duoen Magnus & Aksels stemmer gjorde noget godt for hinanden og var også efter Blachman for hans styling af Mathilde Caffey.

- Hvem er du?, spurgte Oh Land retorisk efter en anderledes optræden, som hun kritiserede for at være Blachman-ficeret.

Vi siger, hvad vi synes

Meddommeren Ankerstjerne medgiver, at bølgerne gik højt ved dommerbordet ved fredagens show. Han mener dog ikke selv, at han er gået over stregen på noget tidspunkt.

- Jeg ved, hvor meget respekt jeg har for Nanna og Thomas, sagde dommeren og tilføjede:

- Det er ligesom at skændes med sine bedste venner.

Blachman mente selv, at han var sødere i fredagens show, end han plejer, og påpegede undervejs i showet, at Oh Land selv kom med enkeltstående bemærkninger - blandt andet om Mathilde Caffeys frisure.

Ifølge Ankerstjerne skal man ikke lægge for meget i ordvekslingerne ved dommerbordet, selvom det kan lyde hårdt på skærmen.

- Vi kan sgu godt toppes, uden at det betyder, at det er drabeligt eller super alvorligt, sagde Ankerstjerne.

Vi har et ansvar for, at det, vi siger, er konstruktiv kritik

Oh Land

Thomas Blachman mener til gengæld ikke, at der var nogen synderlig hård tone ved dommerbordet fredag aften.

- Vi siger, hvad vi synes, og sådan er det, lød kommentaren fra dommeren efter showet.

- Det er klart, at vi får mere taletid ved at publikum udebliver, hvilket betyder, at der ikke er nogen, der kan afbryde os. Men jeg synes på ingen måde, at tonen var hård.

- Jeg er skidesur på jer lige nu, jeg synes faktisk ikke, det er ok, lød det fra Sofie Linde, da hun brød ind.

- Vi har et ansvar

Kollagernes mening ændrer dog ikke på Oh Lands opfattelse af det, der foregik ved dommerbordet.

Hun mente langt fra, at det var retfærdigt over for deltagerne – og især ikke over for hendes to solister, som havnede i farezonen.

- Seerne følte de to mindst, det kan man ikke argumentere mod. Men jeg vil sige: Hvis der kommer hård kritik mod nogen, så lytter seerne også til det, sagde hun efter showet og fortsatte:

- Vi har et ansvar for, at det, vi siger, er konstruktiv kritik. Og at det ikke bare er ødelæggende kritik, sluttede hun.

Se eller gense 'X Factor' på TV 2 PLAY.