Hård kritik af 'X Factor'-dommere: - Hvad havde de gang i?

16x9
Både seere og podcastgæster kritiserer 'X Factor'-dommerne for deres opførsel i fredagens liveshow. Foto: Lasse Lagoni / TV 2

- Det virker som om, der sidder tre dommere, der hader hinanden som pesten, lyder det i podcasten 'X Factor - Uden filter'.

Fredagens udgave af 'X Factor' kulminerede i vredesudbrud og et skænderi mellem de tre dommere, der måtte afbrydes af vært Sofie Linde.

Dommernes opførsel møder hård kritik både på de sociale medier og i podcasten 'X Factor - Uden filter', som hver uge gæstes af kendte danske 'X Factor'-seere.

I podcasten blev vredesudbruddet og tonen ved dommerbordet nemlig et samtaleemne, der gik igen flere gange.

- Det virker som om, der sidder tre dommere, der hader hinanden som pesten og bare sidder og disser hinanden, lød det blandt andet fra skuespiller Simon Stenspil, som var blandt denne uges gæster.

Og den opfattelse er han ikke alene med.

- Det er under niveau

På Facebook er der også mange holdninger til dommernes opførsel i fredagens show.

- Der skal være plads til uenighed, konstruktive kommentarer og sårbarhed, men programmet i går var uværdigt! Uværdigt for de mennesker, der har lagt deres musikalske talent i hænderne på nogle mentorer, som skal guide dem på den store scene. Uværdigt for dommernes personlige integritet - det er under niveau, skriver facebookbrugeren Ditte Riis Hansen.

 Jeg er skidesur på jer lige nu, jeg synes faktisk ikke, det er ok, lød det fra Sofie Linde, da hun brød ind.
Jeg er skidesur på jer lige nu, jeg synes faktisk ikke, det er ok, lød det fra Sofie Linde, da hun brød ind. Foto: Lasse Lagoni / TV 2

Hun bliver bakket op af Marianne Wilhelmsen Schmuck.

- Hvad havde dommerne gang i i aften? De hakkede mere på hinanden og kritiserede hinandens valg ved de forskellige deltagere, end de kom med noget konstruktivt til den, der lige havde optrådt for dem. Det var bestemt ikke fair over for dem, der stod på scenen, skriver hun i kommentar.

Kritik på en 'Blachmansk' måde

Gennem hele showet blev der uddelt flere verbale stikpiller dommerne imellem.

Derudover fik flere deltagere kritisk feedback, og under afgørelsen kaldte Thomas Blachman rapperen Kalis udvikling for "retarderet harmonisk", og han brugte mange minutter på at kritisere Ilona Artene for ikke at være eksperimenterende nok, hvilket fik Oh Land til at banke i bordet.

- Ej hold nu op, Thomas. Jeg gider ikke høre på det her i den her situation, for fanden, sagde Oh Land mens hun bankede i bordet.
- Ej hold nu op, Thomas. Jeg gider ikke høre på det her i den her situation, for fanden, sagde Oh Land mens hun bankede i bordet. Foto: BLU / TV 2

I 'X Factor'-podcasten fortæller Simon Stenspil, at han selv måtte gense øjeblikket for at forstå, hvorfor det gik "så meget amok", men at han egentlig mener, at meget af Blachmans kritik var rigtig.

- Det er selvfølgelig hardcore at bruge ordet "retarderet". Men det betyder jo ikke, at Oh Land eller hendes 'X Factor'-deltager er retarderet. Han siger, at det måske er monotont. Han siger det bare på en Blachmansk måde, tilføjer han.

Afstemning

Publikum kunne have lagt dæmper på

Selv mener Oh Land, at den ophedede stemning blandt dommerne skyldtes, at trioen sad i et tomt studie, fordi liveshowet blev gennemført uden publikum grundet sundhedsmyndighedernes udmeldinger i forbindelse med coronaudbruddet i Danmark.

- Publikum er moderator. Publikum er altid på deltagernes side. Og i dag var der ikke den ekstra cheerleader. Det gjorde, at tonen blev for hård og for personlig, forklarer dommeren i podcasten.

Og den opfattelse deler Simon Stenspil. I hans øjne blev tonen skruet så meget op, at det ikke klædte programmet – og det kunne publikum have ændret på.

- Jeg tror 100 procent, at det havde sat lidt mere en dæmper på. Man bliver ikke ved med at råbe dårlige ting, hvis der står 500 mennesker og råber "buh" af en, siger han.

Lyt til podcasten 'X Factor - Uden filter' her.