Underholdning

Årets vinder af Melodi Grand Prix 2020 er kåret

Aftenens show blev afholdt uden publikum for at undgå smitte med coronavirus.

Ben & Tan har vundet det danske Melodi Grand Prix 2020 med sangen ’Yes’.

Duoen, der består af Benjamin Tsimalona Rosenbohm og Tanne Amanda Balcells, mødte hinanden under optagelserne til 'X Factor' 2019.

Dengang var de konkurrenter, men lørdag aften hev de sejren hjem sammen og kan nu se frem til at repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest i Rotterdam til maj.

- Hjertet er begyndt at sætte sig lidt mere ned nu, men det banker stadig. Vi har det for vildt. Vi er så taknemmelige og har svært ved at trække vejret, lyder det lige efter showet fra Benjamin Tsimalona Rosenbohm.

Og Tanne Amanda Balcells stemmer i:

- Ja. Jeg bliver så rørt. Det er så svært for mig at tro på, at folk rent faktisk har os som favoritter. Vi havde aldrig nogensinde forestillet os, at vi kunne vinde. Af hjertet tak.

Det er alene seernes stemmer, der har bestemt, hvem der skulle løbe med trofæet i finalen.

Optræder uden publikum

Vinderen blev fundet mellem finalisterne Sander Sanchez med sangen 'Screens', Ben og Tan med sangen 'Yes' og Emil med 'Ville ønske jeg havde kendt dig'.

De blev sendt videre fra første del af showet, da feltet skulle skæres ned fra ti til tre sange.

Her var det både seerstemmer og årets musikpanel, der bestemte udfaldet.

Aftenens show forløb ellers noget anderledes, end de fleste havde forventet for bare få dage siden. Deltagerne måtte nemlig optræde for en stort set tom Royal Arena.

I forsøget på at begrænse smitte med coronavirus opfordrede den danske regering fredag til at aflyse eller udskyde alle arrangementer med over 1000 gæster. Og derfor blev årets Melodi Grand Prix afholdt uden noget publikum i arenaen, der normalt kan rumme op til 17.000 koncertgængere.

Men det var ikke noget, der slog vinderne ud af kurs, fortæller Benjamin Tsimalona Rosenbohm kort efter sejren:

- Jeg havde forventet, at det ville være ret nederen. Men undervejs mærker man bare, at det vi laver, er jo for menneskerne, og vi har ikke behov for at se dem for at mærke, at de er derude.

Ben og Tan løb med trofæet og sejren til Melodi Grand Prix 2020.

Musikpanelet til Melodi Grand Prix 2020

  • Pelle Peter - P3 vært og DJ 
  • Cutfather - Musikproducer
  • Ida Corr - Musiker
  • Pilfinger - Musikproducer
  • Nicolai Molbech - Radiovært

The show must go on

De tomme sale satte da heller ikke en stopper for det storslåede arrangement, som skuespiller og komiker Rasmus Bjerg og skuespiller Hella Joof stod i spidsen for lørdag aften.

Og selvom der ikke var et publikum til at klappe deltagerne gennem Grand Prixet, blev de hjulpet på vej af ensemblet The Antonelli Orchestra, der spillede live hele aftenen.

Showet bød også på optræden fra musiker Wafande, storslåede lysshows og fornemt besøg fra sangerinde Birthe Kjær og sanger Keld Heick.

Aftenens værter var Rasmus Bjerg og Hella Joof, der også talte for en næsten tom Royal Arena.