X Factor

Se listen her: Det skal de synge i 'X Factor'

Tre deltagere har fundet danske 80’er-hits frem.

Den store udskilning er startet, og Oh Land har kun to solister tilbage, når 'X Factor'-deltagerne fredag igen går på scenen.

Temaet er sange fra 80’erne, og rapperen Kaspar 'Kali' Andersen er med sine 34 år både feltets ældste og også eneste, der har levet i det årti.

Herunder får du et overblik over, hvad han og de syv andre deltagere skal synge, og hvordan dommerne vurderede deres optræden sidste fredag.

Showet vil også byde på en gæsteoptræden af britiske Limahl, der i 1984 stod bag kæmpehittet 'Never ending story'.

Oh Lands solister over 23

Kali: 'Kys det nu' af TV-2

I første liveshow formåede rapperen Kasper 'Kali' Andersen at røre dommerne med sin egen personlige rap og en scenografi, der af Ankerstjerne blev kaldt en "genistreg".

Seks mennesker sad på hver sin stol omkring den 34-årige rapper og sendte en klar reference til en støttegruppe, som var afgørende for, at Kali selv kom ud af sit misbrug.

- Det virker, som om du har et kald, og jeg kan følge dig, sagde Blachman efter hans optræden.

Fredag skal Kali for første gang i 'X Factor' fremføre en sang, han ikke selv har skrevet. Det bliver 'Kys det nu' af TV-2. Hør originalversionen her.

Ilona Artene: 'One day I'll fly away' af Randy Crawford

Både Ankerstjerne og Blachman var svært begejstrede for Ilona Artenes optræden i første liveshow.

- Det her lød for sindssygt godt, sagde Blachman og kaldte det "noget af en præstation".

Ankerstjerne mente, at der var tale om en helt ny artist på scenen, fordi der var blevet ryddet gevaldigt op i den 24-årige deltagers mange "tricks".

Fredag skal hun på scenen med 'One day I'll fly away' af den amerikanske jazzsangerinde Randy Crawford. Hør originalversionen her.

Blachmans solister under 23

Mathilde Caffey: 'Sweet dreams seven nation army mashup' af Pomplamoose ft. Sarah Dugas

Sidste fredag roste dommerne 15-årige Mathilde Caffey for en forfriskende, grounded energi, men Ankerstjerne efterlyste også endnu mere vildskab fra Blachmans unge solist, som han efterfølgende sendte videre fra farezonen.

- Man føler sig som et kedeligt menneske, når man er sammen med dig. Du har det for vildt, og det skal man dyrke, sagde han.

Fredag aften går hun på scenen med et mashup af Eurytmics-nummeret 'Sweet dreams' og sangen 'Seven nation army' af The White Stripes.

Mashuppet er lavet af den amerikanske duo Pomplamoose og sangerinden Sarah Dugas. Hør det originale mashup her.

Emil Wismann: 'Militskvinder' af Kliché

Både Oh Land og Ankerstjerne var særligt begejstrede for Emil Wismanns sangstemme i første liveshow – det har nemlig ikke har været den 21-årige deltagers største force på vejen til liveshows.

- Det var ikke kun underholdende, det var også godt. Det går op i en højere enhed, sagde Oh Land efter hans optræden.

Fredag fortsætter Emil Wismann på dansk med nummeret 'Militskvinder' af gruppen Kliché. Hør originalversionen her.

Alma Agger: 'In the air tonight' af Phil Collins

Dommerne lagde sidste fredag ikke skjul på, at de har store forventninger til 20-årige Alma Agger.

- Jo tættere man er på perfekt, jo hårdere bliver man på en eller anden måde bedømt. Og du er bare tæt på perfekt, sagde Ankerstjerne, mens Oh Land kaldte hende en "kæmpe spiller", på trods af at deltageren i hendes øjne leverede en "blød start" i første liveshow.

Fredag skal hun på scenen med et af Phil Collins' største hits 'In the air tonight'. Hør originalversionen her.

Ankerstjernes grupper

Smokey Eyes: 'The look' af Roxette

Smokey Eyes delte dommerbordet i første liveshow. Blachman mente, deres optræden blev for "teater-agtigt instrueret", men Oh Land var helt uenig.

- Det er helt rigtigt set, at det her skal iscenesættes. Det er halvdelen af jer. I er ikke bare det, at I synger imponerende. I er historiefortælling og iscenesættelse. Det er dejligt at se det initiativ, sagde hun, men efterlyste dog mere plads til Cecilie Wøldike Nielsens vokal.

Fredag skal Smokey Eyes synge hittet 'The look' af svenske Roxette. Hør originalversionen her.

Magnus & Aksel: 'Kom tilbage nu' af Danseorkesteret

Blachman var meget imponeret over den begejstring, Magnus Lasse Petersen og Aksel Kempf gik på scenen med i første liveshow – og han kaldte deres mix af pop og country moderne.

Oh Land savnede dog én ting efter drengenes optræden.

- Jeg er kæmpe fan af jer begge to individuelt, men jeg mangler stadig, at det virkelig kan instrumentalt smelte sammen som en gruppe, sagde hun.

Fredag skal drengene synge dansk for første gang, når de går på scenen med Danseorkesterets ørehænger 'Kom tilbage nu'. Hør originalversionen her.

Sway: 'Ain't nothing going on but the rent' af Gwen Guthrie

Sway blæste Oh Land bagover i fredags og roste pigegruppen for et "rigtigt sangvalg" og "megavild energi".

Blachman var også imponeret over alle gruppens medlemmer.

- I synger om at eje det, og I er på vej til at eje noget her. I har vitterligt alle fire noget at komme med, sagde han, men efterlyste stadig, hvordan det hele skulle "eksplodere".

Fredag går Sway på scenen med r&b-hittet 'Ain't nothing going on but the rent' af amerikanske Gwen Guthrie. Hør originalversionen her.

Se 'X Factor' fredag klokken 20 på TV 2 eller TV 2 PLAY.