X Factor

'X Factor' 2020 er slut - sådan gik det uge for uge

Alma Agger blev årets vinder af 'X Factor'. Her kan du læse, hvem der forlod programmet uge for uge.

Anden del af finalen

Favoritten sejrede

Finalen stod mellem Blachmans tre deltagere Alma Agger, Mathilde Caffey og Emil Wismann. Og aftenens store vinder blev 20-årige Alma Agger, der havde pladsen som bookmakernes favorit gennem hele sæsonen.

- Følelsen kan slet ikke beskrives, men jeg kan ikke få smilet af ansigtet, lød det fra vinderen, da hun stod med trofæet i hånden.

Hun fik sejren efter en lang pause grundet corona-krisen og beskriver sejren som et "lys for enden af tunellen".

Gennem hele sæsonen har Alma Agger fået store roser fra dommerbordet, og Blachman mente, at Alma Aggers sejr var en hyldest til perfektheden. Dommeren uddybede efter showet, at han ikke havde en favorit blandt sine tre deltagere, men at retfærdigheden skete fyldest.

- Den absolut dygtigste sanger vinder, lød det fra Blachman.

Finalens anden- og tredjeplads var begge tilfredse, selvom sejren gik til Alma Agger.

- Jeg havde nok været endnu gladere, hvis jeg havde vundet, men Alma fortjener det, sagde Emil Wismann efter finalen.

- Det handler ikke om at vinde for mig, sagde Mathilde Caffey.

Til finalen i X Factor sang Alma Agger med sin version af sangen The Last Dance af Clare Maguire. Video: Christian Sejer Rasmussen

Nedenfor kan du læse, hvem der har forladt 'X Factor' uge for uge.

Første del af finalen

Farvel til Smokey Eyes

Som noget nyt blev årets 'X Factor'-finale afholdt over to dage. Og måtte Smokey Eyes se sig slået af Blachmans unge solister i det første show, da de fire finalister skulle skæres ned til tre. Det var udelukkende seernes stemmer, der bestemte, hvem der skulle gå videre.

Duoen var på scenen ad to omgange. Først med sangen 'Only Love Can Hurt Like This' af Paloma Faith, som deres dommer Ankerstjerne havde valgt til dem. Derefter var Smokey Eyes på scenen med gæsteartisten Hjalmer.

- Jeg havde sgu undt jer, at I fik i morgen med. Men når det er sagt, er jeg enormt stolt af den tur, vi har taget sammen. I har været jer selv hele vejen, sagde Ankerstjerne fra scenen, da det stod klart, at hans gruppe var ude af årets konkurrence.

Duoen var rørte, da de måtte sige farvel, men udtrykte også glæde over at være nået hele vejen til finalen.

- Det er så fedt, at Danmark har været klar til os, og at de har troet på os, sagde den ene del af Smokey Eyes Cecilie Wøldike Nielsen efter showet.

- Jeg synes, det er for vildt, det er lykkedes os at komme hele vejen til finalen, tilføjede Morten Bomholdt Skovlund Hansen.

Til det første X Factor-finaleshow sang Smokey Eyes Only Love Can Hurt Like This af Paloma Faith. Video: Christian Sejer Rasmussen

De er begge enige om at 'X Factor' har lært dem "vildt meget". Og så har de også lært at stå ved sig selv.

- Vi har ikke bare været med i en konkurrence. Vi har gjort noget for os selv og for andre. Det er den største gave, sagde Cecilie Wøldike Nielsen.

Semifinalen

Farvel til Ilona​

Ilona Artene er ude af ‘X Factor’.

Det var udelukkende seerne, der bestemte, hvem der skulle gå videre fra fredagens semifinale. Og det var altså Oh Lands solist, der fik færrest stemmer.

- Det har været en fornøjelse at arbejde med en, der har så naturligt et musikalsk sprog, som du har, sagde Oh Land på scenen, da det stod klart, at Ilona Artene var færdig i 'X Factor'.

Ilona Artene var på scenen med sangen 'Chim Chim Cher-ee' fra den ikoniske musicalfilm 'Mary Poppins'.

Selvom Ilona Artene altså måtte sige farvel til 'X Factor' lige inden finalen, tog semifinalisten det med ophøjet ro.

Den 24-årige sanger er nemlig langt fra færdig med musikken, selvom hun nu er ude af 'X Factor'.

- Jeg ved, der er meget, der venter på mig derude. Et nederlag er kun et skridt på vejen mod succes, og det er noget, man lærer af, sagde Ilona Artene efter showet.

Ilona Artene måtte forlade 'X Factor' i semifinalen, men fik lov at synge en sidste sang, 'Scared To Be Lonely' af Martin Garrix og Dua Lipa.

Ilona Artene ved ikke, hvad fremtiden bringer, men én ting er sikkert: hendes fremtid er fuld af musik.

- Jeg ved ikke, hvad der skal ske, men helt klart noget med musik. Det er slet ikke slut, lød det fra Ilona Artene.

Farvel til Magnus & Aksel

Ankerstjernes duo Magnus & Aksel har trukket sig fra 'X Factor'.

Grundet coronakrisen og den ufrivillige pause, programmet har været på, var gruppens ene medlem, Aksel Skjoldaa Kempf, nødt til at sige stop af hensyn til sin studentereksamen.

Beslutningen blev taget i begyndelsen af maj, hvor det stod klart, at 'X Factor' ville stå i vejen for Aksel Skjoldaa Kempfs eksamener.

- Jeg ville ønske, jeg kunne fortsætte i 'X Factor' og samtidig tage min eksamen, så det har virkelig været en svær beslutning. Men det kan ikke lade sig gøre at gennemføre begge ting samtidig, så jeg må vælge at gøre det færdigt, som jeg har knoklet med i tre år, sagde Aksel Skjoldaa Kempf til TV 2 om sin beslutning.

Ifølge gruppens dommer, Ankerstjerne, er det en "amputeret følelse" ikke at kunne følge duoen til dørs i 'X Factor'.

- Magnus og Aksel føltes jo som om, at de var meant to be. Det hele gik op i en højere enhed med dem. De var to solister, da jeg satte dem sammen, men de var en enhed, da de stod der foran hele Danmark i liveshows, sagde Ankerstjerne.

Tredje liveshow

Farvel til Oh Lands rapper

Rapperen Kaspar "Kali" Andersen måtte som den tredje forlade årets ’X Factor’.

Kali var på scenen med sin egen sang ’Til mine dages ende’, men fik ikke nok seerstemmer til at ryge direkte videre til næste uges liveshow.

Han endte derfor i farezonen sammen med Oh Lands anden solist over 23, Ilona Artene.

Da Oh Land skulle beslutte, hvem af sine to solister, der måtte forlade showet, faldt valget på Kali.

- Jeg tror fuldstændig lige så meget på dig, men jeg tror bare ikke på det her format til dig, sagde Oh Land om sin beslutning om at sende Kali hjem.

Kaspar "Kali" Andersen blev sendt hjem med begrundelsen om, at han og dommeren Oh Land havde "reddet" den så langt, som de kunne.

Kaspar Andersen var klar over, at han som rapper, der skriver sin egen musik, ikke var selvskrevet til 'X Factor'.

- En rapper kan ikke hamle op med de der artister, sagde han med reference til sine konkurrenter.

- Jeg er stolt af at tabe til dem, tilføjede han.

Andet liveshow

Farvel til Ankerstjernes pigegruppe

Sway måtte forlade ‘X Factor’ i sæsonens andet liveshow. Til aftenens 80'er-tema var gruppen på scenen med sangen ‘Ain’t nothing going on but the rent’.

Men Ankerstjernes gruppe fik ikke nok seerstemmer til at komme direkte videre, og endte derfor i farezonen med Oh Lands solist Kali.

Og i sidste ende var det Sway, der måtte forlade ‘X Factor’, da Thomas Blachman skulle træffe det afgørende valg.

Han havde efter gruppens første tur på scenen kommenteret, at pigerne ikke formåede at røre ham. Og det blev udslagsgivende.

- Jeg blev ikke ramt af jeres såkaldte sjælemoment, sagde Thomas Blachman og tilføjede.

- Jeg har enormt svært ved faktisk at tage det her alvorligt, fordi det bliver attitude.

Sway svært ved at holde tårerne tilbage, da det stod klart, at 'X Factor' nu var slut for deres vedkommende.

Gruppen Sway røg ud efter andet 'X Factor'-liveshow. Video: Oliver Louis Weise Hellum, Christian Sejer Rasmussen & Nanna Jakobsgaard Nielsen

Men de forsikrede samtidig, at deres tid som gruppe langt fra er forbi.

- Det kan godt være, at vi er ude af 'X Factor', men jeg har fået tre søstre for livet, lød det fra gruppens alderspræsident, 18-årige Camilla Okotie.

Pigernes dommer Ankerstjerne var heller ikke færdig med at arbejde med Sway:

- Jeg mener stadigvæk, at det her er noget unikt. Det skal vi lige på en eller anden måde prøve at følge til dørs, sagde han i programmet.

Første liveshow

Farvel til Oh Lands første solist

Nicklas Mietke blev den første til at forlade 'X Factor' 2020.

Oh Lands 23-årige solist var på scenen med blå lakjakke, blomstertrone og sangen 'Sanctify' af Years and Years, men han endte i farezonen mod Blachmans 15-årige deltager Mathilde Caffey.

Herefter var det op til Ankerstjerne at beslutte, hvem der skulle sendes hjem. Og valget faldt på Nicklas, fordi Blachmans deltager formåede at røre ham mere, forklarede dommeren.

Nicklas Mietke var ked af, at han måtte forlade 'X Factor' som den første deltager, men den 23-årige var samtidig meget tilfreds med sin performance.

- Jeg kunne ikke have gjort det bedre, sagde han efter showet.

- Det var virkelig fedt, og jeg ville ønske, jeg kunne gøre det tusinde gange mere.

Oh Lands solist, Nicklas Mietke, blev den første til at forlade 'X Factor' i år. Han blev sendt hjem af dommeren Ankerstjerne, der sad med den endelige afgørelse.

Nicklas Mietke følte også, at han fik sat "en stor, fed prik" under, hvem han er.

- Og jeg står ved det, sagde han.

Videre til næste liveshow er Oh Lands deltagere Ilona Artene og Kaspar "Kali" Andersen, mens Blachman og Ankerstjerne begge har alle tre deltagere med videre.

Se eller gense 'X Factor' på TV 2 PLAY.