X Factor

Bookmakerne forudser tæt løb mellem to deltagere - her er deres bud på en 'X Factor'-vinder

De danske oddssættere har to klare favoritter i årets 'X Factor'. Men de er uenige om, hvem der løber med sejren.

Fredag aften er ventetiden ovre for de ni 'X Factor'-deltagere, der går på scenen i programmets store liveshows.

Men allerede før de har sunget en eneste tone på direkte tv, har de danske bookmakere givet deres bud på, hvem løber med vindertitlen.

Og der er tæt løb mellem to deltagere.

Blachmans solist Alma Agger og duoen Magnus & Aksel kæmper om første- og andenpladsen hos tre af de største de danske oddssættere.

Hos spiltjenesten Unibet sætter man sin lid til Ankerstjernes to 19-årige fyre. De får torsdag aften det laveste odds på 2,75 foran Alma Agger, der giver pengene fire gange igen.

- Faktisk har Aksel været favorit gennem kvalifikationen, og vores oddssættere tror, at hans chancer for at ende som vinder er bedre nu, hvor han er en del af en duo og dermed har nogen at dele rampelyset med, lyder det fra pressechef hos Unibet, Per Marxen.

- Det virker som om, at de allerede har fundet sammen i et stærkt makkerskab, og at de kommer til at få rigtig mange af især de kvindelige stemmer, siger han.

Men de andre spiludbydere er ikke lige så sikre.

Tæt løb i toppen

Både Bet365 og Danske Spil havde tidligere på ugen placeret Alma Agger i front foran duoen. Men da de fleste kunder indtil videre har spillet på Magnus og Aksel som videre af 'X Factor', har begge udbydere justeret sine odds.

Hos Bet365 har Ankerstjernes drenge torsdag aften derfor et lille forspring med odds 3,25 foran Alma Aggers 3,60.

- Alma er vel nok den dygtigste sanger i dette års 'X Factor', men vi ser nu alligevel Magnus og Aksel som svage favoritter. Det virker som om, der allerede nu er stor tiltro til den unge duo hos den danske befolkning, lyder det fra bet365's Mikis Sønderriis.

- Selvom de er en nydannet gruppe, ser de ud til lynhurtigt at have fundet ind i et godt samarbejde, og deres stemmer passer rigtig fint sammen, fortsætter han.

Dog fremhæver Mikis Sønderriis, at Alma Agger har den rutinerede Thomas Blachman ved sin side, hvilket taler til hendes fordel.

OBS: Oddsene i denne tabel er hentet torsdag 20. februar 2020 klokken 20 forud for første 'X Factor'-liveshow.

Danske Spil erklærer helt dødt løb mellem de to deltagere, som torsdag aften begge er sat til at give pengene 3,50 gange igen.

- Det er jo i sidste ende tv-seerne, der bestemmer. Vi tror sådan set stadig, at Alma er årets bedste vokal, men Magnus og Aksel kan måske appellere til det yngre, kvindelige segment og være en stor stemmesluger her, siger Peter Emmike Rasmussen, der er oddsansvarlig hos Danske Spil.

Favoritter: - Det hele kan vende

Alma Agger kalder det "vildt" at ligge i toppen hos bookmakerne, men det er også lidt svært at håndtere for den 20-årige deltager.

- Der er et lille pres i at være en af favoritterne. Hvis man falder igennem og slet ikke gjorde det, som Danmark håbede, ville det jo være ærgerligt, siger hun.

- Men jeg tror, der er meget, der kan ske efter første liveshow. Jeg tror, det ændrer sig, fortsætter deltageren.

Den opfattelse deler Magnus Lasse Petersen og Aksel Kempf.

- Det hele kan vende på hovedet på en aften, hvis der er nogen, der gør noget crazy, så vi prøver bare at slå det ud af hovedet og fokusere på, at vi skal gøre det bedste, vi kan. Så kan vi ikke gøre mere, lyder det fra gruppen.

Bookmakerne ser alle Blachmans energibombe Emil Wismann, gruppen Smokey Eyes og rapperen Kaspar "Kali" Andersen som de mindst sandsynlige vindere af 'X Factor'.

- De skal derfor sætte deres lid til, at 'X Factor' altid har plads til overraskelser undervejs. Som i 2011 da Sarah vandt, og i 2014 hvor vinderen Anthony Jasmin også var en af favoritterne til at ryge ud efter det første liveshow, lyder det fra Per Marxen fra Unibet.

Se årets første 'X Factor'-liveshow fredag klokken 20 på TV 2 og TV 2 PLAY.