X Factor

Blachman indrømmer stor fejl: - 100 procent mit ansvar

'X Factor'-dommerens deltager var tæt på at ryge ud, og han tog det fulde ansvar.

Thomas Blachman har 12 års erfaring som 'X Factor'-dommer, men måtte alligevel indrømme en sjælden fejl.

Det skete, da det stod klart for ham, at seerne absolut ikke bakkede op om det sangvalg, han sendte sin 16-årige deltager Mathilde Caffey på scenen med i årets første 'X Factor'-liveshow.

Sangen 'Boring people' kedede tilsyneladende seerne, for de sendte Mathilde Caffey i farezonen, hvor hun måtte kæmpe for sin plads over for Oh Lands deltager Nicklas Mietke.

- Det er 100 procent mit ansvar at vælge de rigtige sange, og for første gang har jeg ikke gjort det, indrømmede Thomas Blachman.

I sidste ende gik Mathilde Caffey dog videre efter en nervepirrende afgørelse, da Ankerstjerne valgte at give hende en ekstra chance i programmet.

Blachman fortalte efter showet, at hans tvivl om sangen allerede kom for en uge siden. Her gik det op for ham, at sangens omkvæd var "kedeligt", men han kunne dog ikke gøre noget ved det på grund af programmets deadlines.

- Det var for sent at ændre på det. Jeg var bekymret. Jeg var dybt bekymret, sagde Thomas Blachman efter showet og tilføjede.

- Men næste uge ved jeg, vi har den rigtige.

- Du rydder op efter mig

Da Mathilde Caffey havde leveret sin selvvalgte save me-sang, 'A change is gonna come' af Sam Cooke, roste Blachman deltageren for selv at vælge et bedre nummer.

- Du rydder rent faktisk op efter mig. Du er som rigtig mange unge mennesker, der rydder op efter de voksne, når de fucker op, sagde dommeren i programmet.

Hun har fået én over nakken, og så går hun ind og redder sig selv.

Thomas Blachman

Efter showet roste Blachman Mathilde Caffey for at gå tilbage på scenen som en "bokser".

- Hun har fået én over nakken, og så går hun ind og redder sig selv.

Ren disciplin fra nu af

Mathilde Caffey sagde selv efter programmet med et grin, at hun nu skal få Thomas Blachman til at lytte mere til hendes egen musik.

- Han fik mig til indse, at ja, det var det forkerte sangvalg. Jeg skal have noget, der viser lidt mere af mig. Han skal begynde at høre mere af det, jeg selv lytter til, påpeger deltageren.

Ifølge Mathilde Caffey har aftenens fejlslagne sangvalg dog ikke rykket ved hendes tillid til dommeren.

- Jeg har så stor respekt for Thomas. Nu skal vi bare arbejde på at kunne forstå hinanden bedre, siger den 16-årige deltager.

Hun fortæller, at oplevelsen af at stå i farezonen har givet hende endnu mere blod på tanden forud for næste fredag.

- Det er ind til benet nu. Det ren disciplin, siger Mathilde Caffey.

Se eller gense årets første liveshow i 'X Factor' på TV 2 PLAY.