Underholdning

Trine Dyrholm skal være dronning igen - denne gang med krone på hovedet

Ny storfilm har fået 20 millioner i filmstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Skuespiller Trine Dyrholm skal spille hovedrollen i en kommende film om dronning Margrete 1., der var regent i Danmark fra 1375 til 1412.

Det skriver filmdistributøren SF Studios i en pressemeddelelse.

Instruktør Charlotte Sieling står bag den kommende film, der får titlen 'Margrete den første'. Instruktøren ønsker som den første nogensinde at lave en film om den danske dronning, som hun anser som "en af Europas stærkeste regenter".

Dronning Margrete 1. levede fra 1353 til 1412 og var i sin regenttid blandt andet med til at samle Danmark, Norge og Sverige i Kalmarunionen.

Ifølge filminstruktøren bliver filmen et moderne portræt af en kvinde, hvis udfordringer, trods 600 års forskel, ikke var så forskellige fra dem, kvinder kæmper med i dag, når det kommer til karriere, familie og moderskab.

- Hun (Margrete 1., red.) var en imponerende kvinde, der regerede på trods af og ikke på grund af sit køn, siger Charlotte Sieling, der blandt andet står bag filmene ’Mesteren’ og 'Over gaden under vandet'.

En film til millioner

Filmen, der er blevet tildelt 20 millioner kroner i produktionsstøtte af Det Danske Filminstitut, kommer til at foregå i år 1402 - en tid, hvor Kalmarunionen blev truet af adskillige fjender.

På rollelisten står blandt andet Søren Malling, Morten Hee, Jakob Oftebro og svenske Magnus Krepper, der var Trine Dyrholms medspiller i ’Dronningen’.

Trine Dyrholm vandt en Robert i år for sin præstation i filmen ’Dronningen’.

'Margrete den første' har forventet premiere i begyndelsen af 2021.