Underholdning

Den nye James Bond-sang er ude - hør den her

Billie Eilish' første EP fra 2017, 'Don't Smile at Me', har hold i virkeligheden, for teen-ikonet er virkelig ikke glad for at smile. - Jeg hader at smile, har hun sagt til Harper's Bazaar. Jean-Baptiste Lacroix / Ritzau Scanpix

Dansk filmjournalist kalder Billie Eilish' nye sang "fantasiløs". Se et bud på de fem bedste Bond-sange nederst i artiklen.

Hendes navn er Eilish. Billie Eilish.

Og det 18-årige stjerneskud er netop udkommet med titelmelodien til den nye James Bond-film.

Sangen har samme navn som filmtitlen, nemlig 'No time to die'.

Og der er ingen tvivl om, at det er en temasang til en 007-film, mener dansk filmjournalist.

- Det er en meget konventionel Bond-sang, der har fællestræk med flere af de tidligere sange. Det kan man høre på måden, den er bygget op på med strygere, noget moderne og henvisninger til Bond-temaet, siger Brian Iskov, der i øvrigt også er James Bond-fan.

Samtidig er sangen fremført i vanlig Eilish-stil med et stille beat og en nærmest hviskende vokal.

Hør sangen herunder:

Ros i Bonds hjemland

Selvom sangen taler ind i 007-universet, er Brian Iskov ikke ovenud begejstret. Han kalder sangen "fantasiløs".

- Man kan næsten synge Adeles temasang ’Skyfall’ og Sam Smiths ’Writing's on the wall’ henover Billie Eilish' nye sang. Den minder utroligt meget om de to foregående. Den mangler noget storladent og nyskabende, som kan skabe forventninger til en spændende film.

I den hemmelige agents hjemland er der dog ros til sangen.

De britiske aviser The Guardian og The Independent giver hver især fire ud af fem stjerner til sangen fra Billie Eilish, der er den yngste nogensinde til at synge en Bond-temasang.

De fem bedste temasange fra James Bond

Herunder peger Brian Iskov og Jakob Levinsen, anmelder og James Bond-fan, på de fem mest vellykkede Bond-sange i deres øjne:

'Live and let die' (1973) sunget af Paul McCartney

'Live and let die' holder virkelig i dag. Beatles møder Bond i den måske mest ambitiøse og dramatiske af samtlige 007-sange – og vel også den eneste, der for alvor har fået et liv uden for filmene. Den kan meget og bevæger sig både i op-tempo og midt-tempo og prøver virkelig noget nyt.

'Goldfinger' (1964) sunget af Shirley Bassey

'Goldfinger' handler om én bestemt skurk og ikke om James Bond, som de andre sange (deraf navnet). Det er den definitive 007-sang: storladen melodi, udsøgt elegante rim og Shirley Basseys selvsikre pragtstemme. Ingen har gjort det bedre. Som i ingen.

'You only live twice' (1967) sunget af Nancy Sinatra

'You only live twice' lyder ikke som typisk James Bond, men har en meget smuk og stemningsmættet melodi, der smager af romantik, mystik og filmens japanske miljø.

'Diamonds are forever' (1971) sunget af Shirley Bassey

I 'Diamonds are forever' er der blæseinstrumenter, der skaber noget dramatisk og meget Bond-agtig stemning. Sangen har også selvironi, for eksempel når Shirley Bassey synger "unlike men, diamond linger" (i modsætning til mænd varer diamanter ved, red.), og den er decideret lummer nogle steder.

'Thunderball' (1965) sunget af Tom Jones

Selve sangen er flikket sammen i hast, men Tom Jones på toppen er det hele værd. Efter sigende besvimede han i studiet efter at have sunget den høje tone til sidst.

Afstemning

Hvilken sang, synes du, er bedst?