X Factor

Blachman sendte hende hjem – men én person gør, at hun ikke er færdig med 'X Factor'

- Jeg har fået så meget med, siger Karen Marie Vej efter sit exit fra 'X Factor'.  Lasse Lagoni / TV 2

Siden 5 Chair Challenge har 'X Factor'-deltagerne Karen Marie Vej og Aksel Kempf brugt meget tid sammen.

Blachman kaldte hende "en af de dygtigste, der overhovedet havde været med".

Men alligevel sluttede 16-årige Karen Marie Vejs 'X Factor'-oplevelse på den bootcamp, der blev vist på tv fredag aften.

På trods af det er hun alligevel at finde i studiet på fredag, når 'X Factor' blænder op for årets første liveshow.

Siden optagelserne sluttede i november, er hun nemlig blevet så gode venner med live-deltageren Aksel Kempf, at hun er et fast navn på hans gæsteliste.

Og deres venskab har hjulpet hende gennem det tomrum, hun mærkede, da hun måtte forlade programmet.

Hun panikkede, da han røg ud

På bootcampen, der blev optaget i efteråret, var Karen Marie Vej ærgerlig, men indforstået med Thomas Blachmans beslutning om at sende hende ud af 'X Factor'.

- Jeg havde set den komme. Men jeg blev ramt af et chok over, at det var slut og skulle vænne mig til tanken om, at jeg var røget ud. Det, som havde fyldt så meget, var lige pludselig ikke en del af mig mere, siger hun til TV 2.

Karen Marie Vej havde på fornemmelsen, at det var hendes tur til at forlade 'X Factor', da hun vidste, hun var oppe imod andre deltagere med meget potentiale og personlighed. Her får hun et kram af Sofie Linde.

Faktisk brugte Karen Marie Vej omkring to uger på at forstå, at det store projekt, hun havde holdt hemmeligt for sin omgangskreds, var ovre. Først herefter vendte hun tilbage til sin normale hverdag i Svendborg, hvor hun går i 10. klasse.

Og det var særligt i den periode, Karen Marie Vej fandt støtte i venskabet med 19-årige Aksel Kempf.

Aksel havde jo prøvet præcis det samme

Karen Marie Vej

De to fandt ud af, at de klikkede til Blachmans 5 Chair Challenge, hvor de begge var blandt de unge solister, der skulle på scenen.

De brugte hele dagen sammen og følte sig allerede knyttet til hinanden, fordi de stod i den "mærkelige situation" sammen.

Det var også grunden til, at Karen Marie Vej blev tydeligt chokeret, da dommeren besluttede at sende Aksel Kempf ud af stoledysten.

- Man kan se i programmet, at jeg går fuldstændig i panik, da han ryger ud, siger Karen Marie Vej.

Sådan så det ud, da Blachman sendte Aksel ud af 5 Chair Challenge.

Havde brug for en ven, der forstod

Der gik dog ikke mange dage, før Aksel Kempf kunne fortælle hende, at han var blevet inviteret til Ankerstjernes gruppedannelse, og herefter hjalp hun ham med forberedelsen.

- Fordi vi begge to er stolte fynboer, så var det helt naturligt selvfølgelig at ses og jamme en hel del, siger Aksel Kempf til TV 2.

Siden har de to hængt ud med få ugers mellemrum, og da Karen Marie Vej selv måtte forlade 'X Factor'-optagelserne i november, var hun meget glad for at have en ven, der forstod hende.

- Jeg havde bare brug for at være sammen med en, der også havde været med. For der er ikke nogen andre, der ved, hvordan man har det. Men Aksel havde jo prøvet præcis det samme efter 5 Chair, siger hun, og Aksel Kempf tilføjer.

- Hun var der jo virkelig for mig, da jeg røg ud, så det var helt naturligt også at være der for hende, hver gang hun havde brug for en, siger han.

Ankerstjerne satte Aksel Kempf og Magnus Lasse Petersen sammen i gruppe. Nu er de videre til liveshows i 'X Factor'.

Lavede joke på Instagram

Venneparret har da også i løbet af de seneste måneder delt flere billeder og videoer på sociale medier, hvor de bruger tid sammen. Og det har fået nogle af deres følgere – sammenlagt har de omkring 9000 – til at spekulere i, om de mon er blevet kærester.

- Der er virkelig mange, der spørger om det. Men vi er bare virkelig gode venner, griner Karen Marie Vej.

- Men fordi vi er så meget sammen, som vi er, kan jeg sagtens forstå, at folk tror, man er mere end bare venner.

De har da også joket med de mange kommentarer. Det skete i en story på Instagram, hvor de svarede på spørgsmål fra følgerne sammen og fik hundredvis henvendelser på, om de var kærester.

I starten ignorerede de dem, men besluttede til sidst at drille følgerne ved at skrive, at de skulle giftes til sommer.

- Og så var der jo virkelig mange, der spurgte, om det var rigtigt. Så vi var nødt til at skrive, at vi ikke er kærester og ikke skal giftes, griner hun og tilføjer, at det er en smule overvældende og uvirkeligt at få så meget opmærksomhed.

- Måske var det ikke "meant to be" for mig

Nu har Aksel Kempf travlt med at blive klar til årets første liveshow sammen med deltageren Magnus Lasse Petersen, som Ankerstjerne satte ham sammen med på gruppedannelsen. Og Karen Marie Vej er et fast navn på deres gæsteliste til de kommende liveshows.

Selvom hun drømte om at stå på den selvsamme scene for få måneder siden, er hun ikke misundelig.

- Jeg har fået så meget med og tænker slet ikke på det på den måde. Selvfølgelig kunne det have være røvfedt, hvis det var en selv. Men jeg tænker, at ting sker af en grund. Så måske var det ikke meant to be for mig, siger hun.

Karen Marie Vej har fået fortalt, at hun har sunget lige siden, hun begyndte at tale. Og hun har bestemt ikke i sinde at stoppe.

Karen Marie Vej er mest af alt bare glad for, at hun valgte at stille op i 'X Factor'.

- Det har været et kæmpe selvtillidsboost, som har styrket mig så meget som person, siger hun.

Den næste tid fokuserer hun på at gøre sin 10. klasse færdig, leder efter et nyt spontant projekt at kaste sig over og håber at få en "helt masse spillejobs i kalenderen".

Og der er en 'X Factor'-deltager, som gerne vil være med til nogle af dem i fremtiden.

- Jeg vil rigtig gerne ud og spille med Karen Marie, når jeg kan. Elsker at synge sammen med hende, siger Aksel Kempf.

Se årets første liveshow i 'X Factor' fredag klokken 20 på TV 2 eller TV 2 PLAY.