Blachman chokerede i 'X Factor': - Det er fuldstændig vanvittigt

Thomas Blachman sendte Emil Wismann videre til liveshows i 'X Factor', fordi han har en pointe.

Der var én mand, som sprang rundt i ren eufori, da Thomas Blachman sendte ham videre til de store liveshows i dette års 'X Factor'.

Emil Wismann blev "freaking, fucking glad". Og det viste sig som en af de største jubelscener i 'X Factor'-historien.

Den 21-årige softwareudvikler grinede og skreg på samme tid. Han løftede Sofie Linde op og hoppede rundt med hende. Seancen var faktisk så lang, at han fik yderligere tre kram af tv-værten, mens han jublede:

- What the fuck mand! Arrrgh, det er for sygt! Ej, hvor er det vildt. Hvad sker der?! Jeg fatter det ikke! På trods af det lort, jeg leverede i dag, så gjorde jeg det fandeme!

Den vilde reaktion kom efter en nervepirrende afgørelse, hvor Thomas Blachman kritiserede Emil Wismanns præstation på bootcampen med hårde vendinger, inden han afslørede, at deltageren alligevel skulle stå på den store scene, når 'X Factor' går live.

Noget dommeren selv beskriver som et valg, der "ikke var det mest indlysende", og som hans meddommere måske ikke havde taget.

- Men musik er jo mange ting. Emil bevæger sig til musikken på en måde, som også har en musikalsk appeal til mig, og jeg synes, det er meget originalt, siger han til TV 2 og fortsætter:

- Der er et fysisk budskab i det. Hvis han kan virke frisættende, så tror jeg også, at han vil virke inspirerende ude i stuerne, så folk husker, at de har en krop. Det er en pointe i sig selv.

Blachman: Man skal turde bakke op

Allerede til 5 Chair Challenge konstaterede dommeren dog, at det var "vanvittigt", at Emil Wismann kunne blive siddende i en stol.

- Du synger, som du nu synger. Men det fungerer, sagde Thomas Blachman dengang om hans sangstemme.

Her sang han ligesom til sin audition et 80'er-hit med power, men på bootcampen forsøgte Emil Wismann sig med Simon & Garfunkel-nummeret 'Brigde over troubled water', som er mere inderligt.

Deltageren ville vise, at han er villig til at arbejde med sig selv.

Men Emils optræden faldt bestemt ikke i Blachmans smag.

- Jeg vil næsten kalde det for en ugerning af en sangpræstation (...) På den måde kan man sige, at svaret giver sig selv. Du kommer ind her, og det hele styrter sammen, sagde han.

Men det valgte dommeren at se bort fra, fordi han vidste, at der var tid til at arbejde på vokalen inden de store liveshows, understreger han.

Det bliver kunsten at gøre det til alvor. For jeg mener det 100 procent alvorligt

Thomas Blachman

I stedet sendte han 17-årige Karen Marie Vej ud af 'X Factor' sammen med den 15-årige rapper og sangskriver Nichlas Pilegaard. Og Blachman ved, at beslutningen kan dele vandene.

- Men jeg vil stadig stå ved, at der er en pointe. Og når der er en pointe i de her programmer, så skal man turde bakke op om dem, siger han og tilføjer, at han også gør det for programmets og sin egen skyld, fordi han i Emil Wismann får en udfordring, han aldrig har haft før.

- Det bliver kunsten at gøre det til alvor. For jeg mener det 100 procent alvorligt. Er der noget, der aldrig bliver gjort, så er det at gøre ham til en klovn, der sprader rundt, siger Blachman.

- Det er fuldstændig vanvittigt

På bootcampen var Emil Wismann selv klar over, at mange af de andre unge solister slog ham på det sangtekniske.

- Men samtidig vidste jeg også, at det ikke kun er det, det handler om, for ellers var jeg ikke kommet så langt, siger han til TV 2.

Emil Wismann havde dog ingen fornemmelse af, om Thomas Blachman ville sende ham videre eller ej. Selv havde han hverken forberedt sig på det ene eller det andet.

Men da han fik dommerens afgørelse, blev han ramt af ren eufori.

Jeg løftede Sofie Linde. Sådan noget gør jeg bare, hvis jeg bliver glad

Emil Wismann

- Jeg har jo siddet i den spænding længe. De havde virkelig trukket den. Og så får man så at vide: "Det kan godt være, at du har lavet noget lort, men du er stadig fantastisk, så du skal med videre", siger Emil Wismann og tilføjer:

- Det er jo fuldstændig vanvittigt at få at vide. Det var virkelig et kick, siger han.

Faktisk blev Emil Wismann så glad, at han nærmest ikke husker, hvad der skete i minutterne efter. Bortset fra én ting.

- Jeg løftede Sofie Linde. Sådan noget gør jeg bare, hvis jeg bliver glad, griner Emil Wismann.

Dog har Emil Wismann måttet skjule sin store begejstring indtil nu, hvor årets livedeltagere er afsløret. Og han kalder det både angstprovokerende og virkelig fedt, at han skal på scenen på fredag i årets første liveshow.

- Jeg kan i hvert fald afsløre, at der ikke kommer til at mangle energi, siger han.

Se årets første liveshow i 'X Factor' fredag klokken 20 på TV 2 og TV 2 PLAY.