Oscar

Skuespillers halskæde var så værdifuld, at den havde egen sikkerhedsvagt

Mindy Kaling var ikke den eneste, der havde voldsomt dyre og skinnende sten på til nattens Oscar-show.

- Jeg må ikke falde. Jeg må ikke miste den her halskæde, sagde skuespilleren Mindy Kaling på den røde løber foran Dolby Theater.

Og frygten for at miste var ikke helt ubegrundet.

Den 40-årige skuespiller var nemlig mødt op til årets Oscar-show med en diamanthalskæde fra Chopard, der var så dyrebar, at den krævede ekstra opmærksomhed.

- Der er en mand her, en sikkerhedsvagt, der skal sikre, at der ikke sker noget med den, sagde hun med et grin til journalisterne på den røde løber.

Det er ikke unormalt, at de dyre sten bliver bevogtet af sikkerhedsvagter, fordi stjernerne kun har dem til låns. Det er særligt på den røde løber, når diamanterne er ude af bankboksene, at faren for at tabe et diamantbesat armbånd eller en ørering er stor.

Halskæden er omkring 500.000 dollars (3,4 millioner kroner, red.) værd, fortalte Mindy Kaling, der senere på natten uddelte statuetten for bedste animationsfilm.

Hun er kendt for sine roller i ’The Office’ og ’Oceans 8’, der handler om et juveltyveri. Og hendes skinnende Oscar-pynt er inspireret af en halskæde fra 'Oceans'-filmen, hvor hun spiller en smykkeekspert.

- I filmen stjal vi en halskæde, der var identisk med den her, så jeg er glad for at have den på nu, sagde hun.

Og der var flere andre, der havde pyntet sig med skinnende ædelsten i anledning af det 92. Oscar-show.

Scarlett Johansson, der var nomineret til to Oscar-statuetter for henholdsvis ’Jojo Rabbit’ og ’Marriage Story’, var også en del af holdet med diamantsmykker. Hun har tidligere spillet hovedrollen i filmen 'Pige med perleørering', og i aftenens anledning havde hun også noget dyrebart i ørene.

Hun havde både øreringe og armbånd på i hvidguld og diamanter til en værdi af 2,5 millioner dollars (17 millioner kroner, red.). Hendes kjole var fra Oscar De La Renta.

Skuespillerinden Regina King havde diamanter på for 500.000 dollars (3,4 millioner kroner, red.), der skinnede om kap med hendes Swarowski-besatte Versace-kjole.

Hun uddelte prisen for 'Bedste mandlige birolle', som blev vundet af Brad Pitt for hans præstation i 'Once Upon a Time... in Hollywood'.

En anden, der havde skinnende gevandter på, var sangerinden og skuespillerinden Janelle Monae.

Hun havde en håndsyet Ralph Lauren-kjole med hætte på, og på kjolen sad ikke mindre end 168.000 Swarowski-krystaller. Hun havde også smykker på for 700.000 dollars (2,7 millioner danske kroner, red.), fra samme mærke som Scarlett Johanssons skinnende øreringe.

Perspektiv

Da Lady Gaga havde en af verdens største diamanter med til Oscar-show

Ved sidste års Oscar-uddeling bar Lady Gaga en enorm gul diamant om halsen. Hun var nomineret - og vandt - for sangen 'Shallow' fra filmen 'A Star is Born'.

Den gullige Tiffany-diamant er på 128,65 karat og er 197 millioner kroner værd. Det gør den til det dyreste smykke, der nogensinde er båret til et Oscar-show.

Diamanten blev fundet i Sydafrika i 1877, men Lady Gaga er kun den tredje kvinde, der har båret den - før hende har diplomathustruen Mary Crocker og skuespillerinden Audrey Hepburn haft den gule sten om halsen.

Se eller gense hele Oscar-showet på TV 2 PLAY.