Oscar

Endelig fik Brad Pitt en Oscar for skuespil: - Skriver ham ind i historien som en af de største skuespillere

Den 56-årige skuespiller vandt søndag nat en Oscar for 'Bedste mandlige birolle' i 'Once Upon a Time ... in Hollywood'. Men han har vundet før.

Fjerde gang skulle vise sig at være lykkens gang for den amerikanske skuespiller Brad Pitt.

Natten til mandag dansk tid vandt han for første gang en Oscar-statuette for sin skuespilpræstation. Statuetten får han for 'Bedste mandlige birolle' for sin rolle som stuntmand i 'Once Upon a Time ... in Hollywood'.

Brad Pitt har været i branchen i mere end 30 år, og mange havde håbet på, at 2020 blev hans år, fortæller filmredaktør på Soundvenue, Jacob Ludvigsen.

- Han er en af de største stjerner, en vi alle kender. Han har jo aldrig vundet en Oscar for sit skuespil, men i år står sol, måne og stjerne rigtigt for ham, siger han.

Feltet af nominerede til prisen for bedste mandlige birolle var ellers fyldt af garvede navne som Tom Hanks, Anthony Hopkins, Al Pacino og Joe Pesci.

Øjeblikket, hvor Brad Pitt får overrakt statuetten for bedste mandlige birolle.

Men som ved Golden Globes, BAFTAs og Screen Actors Guild Awards blev det altså Brad Pitt, der vandt prisen.

Brad Pitt på vej ind i salen.

Stikpille til Trumps rigsretssag

Noget af det, der har gjort Brad Pitt til en af årets Oscar-favoritter, er hans vindertaler, fortæller filmredaktør på Soundvenue, Jacob Ludvigsen.

- Han har holdt nogle super fede taler, været meget selvironisk, og vist alle, at han er en superfed fyr, der er nede på jorden, siger han.

Han formår at gøre en karakter, der på mange måder er et røvhul, sympatisk

Jacob Ludvigsen, filmredaktør

Og nattens tale var ingen undtagelse: 56-årige Pitt startede med en reference til den netop afsluttede rigsretssag mod Donald Trump.

- De fortalte mig, at jeg kun havde 45 sekunder heroppe, sagde Brad Pitt og tilføjede så:

- ... og det er 45 sekunder mere, end Senatet gav John Bolton.

Brad Pitt, da han sad og ventede på, at prisen blev annonceret.

- Så tilbagelænet og cool som ingen andre

Udover stikpillen til Senatet takkede Brad Pitt sine børn, sine forældre og instruktøren bag 'Once Upon a Time... in Hollywood', Quentin Tarantino.

- Du er en original, en ener. Filmindustrien ville være et tørt sted uden dig, sagde Brad Pitt fra scenen i Dolby Theater.

Ifølge Soundvenues filmredaktør er rollen i Tarantinos film et perfekt bevis på, hvad Brad Pitt kan.

- Han optræder med en helt særlig stjernekarisma og er så tilbagelænet og cool, som ingen andre kan være det. Han formår at gøre en karakter, der på mange måder er et røvhul, sympatisk, siger Jacob Ludvigsen.

- Den her er til mine børn, der giver alt, hvad jeg gør, farve. Jeg elsker jer, sagde Brad Pitt, der er far til seks børn.

Brad Pitt gav også sin medskuespiller Leonardo DiCaprio par ord med på vejen. DiCaprio spiller hovedrollen som en afdanket stjerne med pludselige panikanfald, i Tarantino-filmen.

- Leo, jeg vil ride i slipstrømmen på dig til hver en tid. Udsigten er fantastisk, sagde Brad Pitt om sit samarbejde med Leonardo DiCaprio.

Øjeblikket, hvor Brad Pitt rejste sig og fik et kram af DiCaprio, blev hurtigt delt og elsket på Twitter.

Statuetten, Brad Pitt endelig vandt.

"Fantastisk sejr, fantastisk hår"

Den amerikanske skuespillers sejr fik kendisserne til tasterne, og blandt andet var komikeren Ellen DeGeneres en af dem, der lykønskede Brad Pitt med sin statuette.

- Fantastisk sejr. Og fantastisk hår, skrev hun.

Også Niall Hoarn fra bandet One Direction var glad for Brad Pitts sejr. Han skrev, at han ville elske at drikke en øl med den amerikanske skuespiller.

Har vundet før

Den gyldne statuette er ikke Brad Pitts første - i 2014 vandt han en Oscar som producer på filmen '12 years a Slave'. Tidligere har Brad Pitt været nomineret til en Oscar for sine roller i 'Twelve Monkeys', 'The Curious Case of Benjamin Button' og 'Moneyball'.

Brad Pitts producerkarriere og skuespiller-CV vidner om, at han er mere end bare et smukt ydre og stærke mavemuskler, siger Jacob Ludvigsen. Han tager filmmediet alvorligt.

- Han blev kendt som en hunk og et pretty face, men med årene har han vist, at han kan formidle sårbarhed, melankoli, tanker og følelser bag hans dybe øjne, siger han.

Brad Pitt med et glas vand i den ene hånd og sin Oscar i den anden.

Oscar-statuetten kommer ikke til at gøre den store forskel for Brad Pitts karriere, mener Jacob Ludvigsen. Og så alligevel.

- Den åbner ikke så mange døre for ham, for de er jo åbne i forvejen. Men den skriver ham ind i historien som en af vores største skuespillere, siger han.

Se eller gense hele Oscar-showet på TV 2 PLAY.

Herunder kan du se de film med Brad Pitt, der på film- og TV-databasen IMDB har fået højest karakterer af brugerne.

Top fem film med Brad Pitt på IMDB

 1. Fight Club

  Brad Pitt i 'Fight Club'.

  I filmen fra 1999 spiller Brad Pitt sæbeproducenten Tyler Durden. Fight Club er baseret på Chuck Palahniuks roman af samme navn og er en fortælling om en plaget mand i det moderne, afstumpede samfund.

  David Fincher er instruktør på filmen, som udover Brad Pitt også har Edward Norton og Helena Bonham Carter i hovedrollerne.

 2. Seven

  Morgan Freemann og Brad Pitt i 'Seven'.

  De syv dødssynder er temaet i den amerikanske thriller fra 1995.

  Brad Pitt spiller den dedikerede detektiv David Mills, der sammen med den ældre betjent William Sommerset (Morgan Freemann) jagter en morder, hvis ofre alle "overtræder" synderne. 

   

 3. Inglourious Bastards

  Brad Pitt i 'Inglourious Bastards'.

  En flok jødisk-amerikanske soldater går på hævntogt i Frankrig for at slå nazister ihjel under anden verdenskrig i filmen fra 2009.

  Et togt, der ender med at få en noget overraskende indvirkning på Adolf Hitlers liv.

  Brad Pitt har rollen som hærføren Aldo Raine, der står i spidsen for aktionen. 

 4. Snatch

  Brad Pitt i 'Snatch'

  Action-komedien har sit omdrejningspunkt om en stjålen, dyrbar diamant. Gennem filmen introduceres flere farverige personer, der er interesserede i tyvekosterne. 

  Brad Pitt spiller i filmen den irske sigøjner-slagsbror Mickey O'Neil.

 5. 12 Years a Slave

  Brad Pitt i '12 Years a Slave'.

  Filmen fra 2013 foregår i 1841 i tiden før borgerkrigen i USA. Hovedpersonen er Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor), der er en fri sort mand fra det nordlige New York, hvor han bor med sin kone og børn.

  Men efter en voldsom bortførelse bliver han solgt til slaveri på en bomuldsfarm i sydstaterne i USA.

  Brad Pitt spiller den godhjertede tømrer fra Canada, Mr. Bass, der arbejder på farmen.