Oscar

Eminem stjal showet med overraskende optræden: Undskyld det tog mig 18 år

Eminem satte gang i de gallaklædte gæster.

Det kom som en overraskelse, da Eminem troppede op på scenen ved årets Oscar-uddeling. For første gang nogensinde.

Eminem vandt ellers en Oscar for bedste sang med ’8 mile’-soundtracket ’Lose Yourself’ i 2003, men dengang mødte rapperen ikke selv op.

- Jeg følte bare ikke, at jeg havde nogen chance for at vinde. Jeg vidste faktisk slet ikke, at jeg kunne blive nomineret, fordi, du ved, jeg troede, det var for skuespillere, sagde Eminem i et interview tilbage i 2007.

Men i år - 18 år ”for sent” - optrådte han med sit Oscar-vindende hit og satte gang i de gallaklædte gæster.

Én chance

Kort efter Eminems optræden kommenterede rapperen - med det borgerlige navn Marshall Mathers - sin ”sene” optræden på Twitter.

I sit tweet refererer han til sangteksten i ’Lose Yourself’, hvor han synger, ”Look, if you had one shot, or one opportunity” (”Hvis du havde en chance eller en mulighed”, red.).

Men det var altså ikke tilfældet for rapperen, der fik en ny chance. Det bemærkede han også i tweetet, hvor han havde ændret 'one' til 'another', så det blev til "Look, if you had another shot, another opportunity" ("Hvis du fik en anden chance, en anden mulighed", red.).

Hyldest til popmusik

Eminem indtog scenen, efter komponisten Lin-Manuel Miranda introducerede en hyldets-video til brugen af popmusik i film.

I videoen var der klip fra filmene ‘The Breakfast Club’, ‘Rocky III’, ‘Almost Famous’, ‘Hustle & Flow’, ‘Ghost' – og ‘8 mile’.

Og da beatet fra '8 mile' lød, dukkede rapperen altså op på scenen og fik det meste af publikum til at rocke med i deres kjole og hvidt.

Andre var mere tilbageholdende. Blandt andre filminstruktør Martin Scorsese og hans datter.