Oscar

Her er de fire bedste - og de fire værste - kjoler

Det vrimlede med festklædte stjerner ved Dolby Theatre natten til mandag, men der var desværre et skuffende kjole-udvalg, mener modeeksperter.

Oscar-uddelingen handler om at hylde filmkunsten, men timerne inden showet er det den røde løber, alles øjne er rettet mod.

Det samme gjorde sig gældende natten til mandag, da det 92. show løb af stablen i Hollywood. Her spankulerede omkring 3000 publikummer den 1,5 kilometer lange rute i Los Angeles og viste deres vildeste kjolekreationer frem.

Spørger man designer Jesper Høvring og modeskribent Uffe Buchard var der desværre "langt mellem snapsene" i år. De kommenterede aftenen igennem de mange looks, og de synes generelt, at der var et skuffende udvalg - dog med enkelte positive overraskelser imellem.

- Vi trænger til noget fornyelse og noget variation. Mere mod. Det var en aften, hvor de store skuffede og de mindre kendte brillerede, siger Uffe Buchard.

De to eksperter har herunder valgt deres fire favoritkjoler - og de fire, de mindst brød sig om.

De fire bedste kjoler ifølge modeeksperterne:

Natalie Portmans Dior-kjole

Skuespillerinden Natalie Portman bar en kappe, hvori navnene på alle de kvindelige instruktører, som ikke var blevet nomineret, var broderet ind i foret. Både looket og budskabet var smukt, mente de to modeksperter.

Regina Kings Versace-kjole

Skuespilleren Regina King, der blandt andet er kendt fra tv-serien 'Watchmen', bar en meget klassisk storslået Oscar-kreation.

Brie Larsons Celine-kjole

'Captain Marvel'-skuespilleren Brie Larson bar en glitrende kjole, som var et meget "skarpt" look ifølge de to modeeksperter.

Caitriona Balfes Valentino-kjole

Modellen Caitriona Balfes kjole var en af aftenens smukkeste.

Afstemning

Hvilken af modeeksperternes favoritter synes du var den flotteste?

De fire værste kjoler ifølge modeeksperterne:

Sandra Ohs Elie Saab-kjole

- Jeg hader den, var Uffe Buchards kommentar til skuespiller Sandra Ohs store kjole med pufærmer.

Saoirse Ronans Gucci-kjole

Den 25-årige Saoirse Ronan, som spiller med i 'Little Women', havde en kjole på, som modeeksperterne "slet ikke forstod". De syntes, at alt var mærkeligt ved den.

Scarlett Johanssons Oscar De la Renta-kjole

Scarlett Johansson skrev historie, da hun var nomineret som 'Bedste skuespiller' for både en birolle og en hovedrolle. Hendes kjole var langt fra historisk, hvis man spørger modeeksperterne. Den var "noget værre rod".

Kristin Wiigs Christian Louboutin-kjole

Komiker og skuespiller Kristin Wigg bar en kjole, som fik hendes krop til at se helt firkantet ud, hvilket ikke var flatterende, mente eksperterne.

Afstemning

Hvilken af modeeksperternes bundskrabere synes du var den værste?

Her kan du se de øvrige kjoler, Hollywood-stjernerne ankom i:

Skuespiller Charlize Theron bar en Dior-kjole på den røde løber.
Skuespiller bag 'Wonder Woman' Gal Gadot og 'Saturday Night Live'-komiker Kristen Wiig er ankommet. Kristin Wiigs kjole er fra mærket Valentino.
Skuespiller Margot Robbie spiller med i den Oscar-nominerede film 'Once Upon a Time... in Hollywood' og er samtidig nomineret for sin rolle i filmen 'Bombshell' om Fox News.
Renee Zellweger forventes af mange filmkritikere at løbe med prisen for 'bedste kvindelige hovedrolle' for sin rolle i filmen 'Judy'.
Skuespillerinden Florence Pugh er nomineret i kategorien 'bedste kvindelige birolle' for sin præstation i 'Little Women'.
Den amerikanske sangerinde Janelle Monae har ofte fået stor opmærksomhed for sine dekadente kjoler på den røde løber. I aften bærer hun Ralph Lauren.
Skuespiller og komiker Rebel Wilson, som har en lille rolle i den Oscar-nominerede 'Jojo Rabbit', bærer også en kjole i et metallisk look.
Skuespiller Salma Hayek ankom i en lang, hvid kjole med bar skulder.
Molly Sims er amerikansk model, som blandt andet har arbejdet for Sports Illustrated, men hun har også prøvet kræfter med skuespil i sin rolle i NBC-serien 'Las Vegas'.
Den Oscar-nominerede instruktør bag '1917' Sam Mendes og ægtefælle Alison Balsom ankom sammen på den røde løber.
Den spanske skuespiller Penelope Cruz har tidligere været nomineret for sin rolle i filmen 'Volver'.
Sigourney Weaver har været fast inventar på den røde løber siden 1970'erne.
10-årige Julia Butters spiller med i den Oscar-nominerede 'Once Upon a Time... in Hollywood'.
Skuespiller Julia Louis-Dreyfus er blandt andet kendt for sin rolle i Seinfeld.
Beanie Feldstein har blandt andet spillet en birolle i filmen 'Lady Bird' af instruktør Greta Gervig, som i år er nomineret for 'Little Women'.
Skuespiller,komiker og instruktør Mindy Kaling ankom i en klar gul kjole.
America Ferrera har tidligere vundet en Golden Globe for sin rolle i serien 'Ugly Betty'.
Skuespilleren Billy Porter er kendt for at ankomme i kjoler, søndag aften var ingen undtagelse.
Sangerinden Idina Menzel, der lægger stemme til Elsa fra Disney-successen 'Frost'. I aften optræder hun blandt andet med danske Maria Lucia Heiberg Rosenberg, der spiller den danske Elsa.
De ni sangerinder, der skal synge Frost-sangen 'Into the Unknown' på hver deres sprog. Danske Maria Lucia Heiberg Rosenberg er en af dem.

Der var også en del stilrene jakkesæt på den røde løber, se dem her:

Sangerinde Billie Eilish skal optræde i aften under showet og bar et outfit af luksusmærket Chanel. For bare to uger siden løb den 18-årige amerikanske goth-pop-sangerinde, som den første kvinde nogensinde, med hele fem Grammy-priser.
Filminstruktør Spike Lee, som sidste år vandt en Oscar,  bar en lilla jakke med nummeret 24 som et minde om NBA-spilleren Kobe Bryant, som for nyligt omkom i en helikopter-ulykke.
Kostumedesigner Sandy Powell har været nomineret til en Oscar intet mindre end 15 gange. Tre gange er det blevet til en statuette. I år er hun nomineret for sit kostumedesign i 'The Irishman'.
Hovedrolle-indehaveren i den Oscar-nominerede film 'Jojo Rabbit', 12-årige Roman Griffin Davis, bar et jakkesæt med en farverig detalje på den røde løber.
Brad Pitt har aldrig modtaget en Oscar for sit skuespil på trods af flere nomineringer. I år er han nomineret for sin rolle i Tarantino-filmen 'Once Upon a Time... in Hollywood'.
24-årige Timothee Chalamet bar et casual sæt tøj på den røde løber.
De to Hollywood-koryfæer Robert de Niro og Al Pacino, som begge er aktuelle i Netflix-filmen 'The Irishman'.
Tom Hanks var nomineret i kategorien 'Bedste mandlige birolle' i filmen 'A Beautiful Day in The Neighborhood'.
Mahershala Ali med sin kone Amatus Sami-Karim på den røde løber.