Oscar

Her optræder dansk musicalstjerne for cirka 30 millioner mennesker

Maria Lucia Heiberg Rosenberg fik nærmest ingen betænkningstid, da hun blev tilbudt at optræde til det store Oscar-show natten til mandag.

Den danske sangerinde og musicalstjerne Maria Lucia Heiberg Rosenberg fejrede sin 36-års fødselsdag på helt særlig vis.

I år tilbragte hun nemlig en del af den på scenen til det store Oscar-show i Dolby Theatre i Hollywood.

Maria Lucia står yderst til venstre på scenen. Den amerikanske Idina Menzel sang for, mens de andre kvinder sang en linje hver.

Iført en glitrende lyslilla kjole optrådte hun med 'Frost'-sangen 'Ukendt land' sammen med ti andre Disney-sangerinder fra hele verden.

Sangerinderne kommer fra USA, Tyskland, Japan, Sydamerika, Norge, Polen, Rusland, Spanien og Thailand. Fælles for dem alle er, at de lægger stemme til Disney-karakteren Elsa og synger hver deres version af nummeret 'Into the Unknown'.

De mange kvinder bag Elsas stemme ankom sammen på den røde løber.

- Det er helt vanvittigt

Det var Disney, der havde fået ideen, at de ti kvinder skulle optræde sammen, og nyheden kom først frem fredag to dage før showet.

Her var Maria Lucia Heiberg Rosenberg mere eller mindre på vej med flyet til Los Angeles - en by, hun besøger for første gang.

Maria Lucia Heiberg Rosenberg

  • Hun blev landskendt, da hun vandt førstepladsen og en pladekontrakt i TV 2-programmet 'Popstars' i 2003. 
  • Senere har hun skabt sig en karriere som musicalstjerne i Danmark og har blandt andet medvirket i 'Aladdin','Chess' og 'Skønheden og Udyret'. 
  • Hun har også vundet en række priser heriblandt' Reumertprisen' og 'Teaterpokalen' for sin medvirken i henholdsvis 'Wicked' og 'Sound of Music'. 

Da TV 2 talte med hende før sin optræden, måtte hun indrømme, at det endnu ikke helt var gået op for hende, at hun skulle stå på scenen foran de cirka 30 millioner seere, som følger med i det store show.

- Det er helt vanvittigt at få lov til bare at være en lille bitte del af det her, men jeg glæder mig næsten, til det er overstået, sagde hun og grinede nervøst, da USA-korrespondenten Jesper Steinmetz spurgte hende, hvad hun glædede sig mest til.

Maria Lucia Heiberg Rosenberg poserer for TV 2 på den røde løber dagen inden showet begynder:

Frost 2

Det er anden gang, Maria Lucia Heiberg Rosenberg lægger stemme til dronning Elsa. Første gang var i 2013, da den første 'Frost'-film udkom.

Her slog filmen alle rekorder og blev den mest indtjenende animationsfilm nogensinde og fløj tilmed ind på en 16.-plads over bedst indtjenende film (også ikke-animationsfilm) og overhalede dermed film som 'Ringenes Herre' og 'Skyfall'.

Filmen 'Frost 2' udkom i november, hvor man igen kunne følge søstrene Anna og Elsa på farefulde eventyr med deres firnulige ven snemanden Olaf, samt Christoffer og hans elg Svend.

Titelmelodien 'Lad det ske' blev et kæmpe hit, og det er de samme sangskrivere - Kristen Anderson-Lopez og Robert Lopez - der står bag 'Into the Uknown'.

Se eller gense hele Oscar-showet på TV 2 PLAY.