X Factor

Efter mareridtsaften: Nu tror Ankerstjerne, han kan vinde 'X Factor'

Efter en 5 Chair Challenge fuld af skuffelser måtte Ankerstjerne tage andre muligheder i brug for fortsat at stå stærkt i 'X Factor'.

- Hjertesorg, på hjertesorg, på skuffelse, på nedtur.

Sådan lød den kontante udmelding fra Ankerstjerne efter årets sidste 5 Chair Challenge for grupperne. En dramatisk aften, hvor dommeren overraskede både publikum og deltagere ved at skille sig af med ikke blot én, men to, af de fem stole på scenen.

Beslutningen om at fjerne to stole måtte Ankerstjerne træffe, da han følte sig nødsaget til at gøre noget drastisk, hvis grupperne skulle kunne hamle op med de to øvrige kategorier i årets 'X Factor', forklarer han til TV 2 efter showet.

- På et tidspunkt i løbet af aftenen går det op for mig, at der skal mirakler til, hvis jeg skal have en jordisk chance for at lave noget, der kan konkurrere, siger Ankerstjerne.

- Jeg skal på en måde opfinde den dybe tallerken, hvis ikke jeg skal blive kørt over af de to andre, tilføjer dommeren.

Selvom han altså måtte tage fem med videre, tog han i sidste ende kun tre ud af de ni grupper med videre fra 5 Chair Challenge – duoen Smokey Eyes og de to bands Kjurious og Da-Noize.

Smokey Eyes havde haft hans hjerte fra starten, mens Kjurious vandt hans respekt ved deres performance til 5 Chair Challenge.

Da-Noize tog han med videre, fordi han elskede gruppens "vildskab".

Der skal mirakler til, hvis jeg skal have en jordisk chance

Ankerstjerne

På trods af en generelt skuffende aften påpeger Ankerstjerne dog, at han har høje forventninger til de tre grupper, der fik en stol.

- Man skal ikke underkende de mennesker, der sad på de stole, da aftenen var ovre. Jeg kan se et lys i dem alle sammen, siger dommeren.

Nye grupper i tankerne

Ankerstjerne gik dog også ind til sin 5 Chair Challenge med overvejelser om at sammensætte sine egne grupper.

Faktisk fik han allerede i det øjeblik, han fik tildelt gruppekategorien, sine egne ideer til, hvilke typer af grupper han ville sammensætte, hvis det skulle blive nødvendigt.

Op til 5 Chair Challenge gennemgik han derfor alle deltagere, der var gået videre fra auditions, genså optagelser og prøvede forskellige sammensætninger af i hovedet.

- Jeg har opfundet måske 100 bands, siger Ankerstjerne med et grin.

Og da flere grupper skuffede dommeren til 5 Chair Challenge, stod det klart, at han måtte fjerne stolene på scenen, for at gøre plads til at han kunne sammensætte sine egne to ønskegrupper.

- Til 5 Chair sidder jeg med et regnestykke inde i hovedet og overvejer, om der var nogle i de andres kategorier, der rørte mig mere, forklarer Ankerstjerne.

Simon Cowell-drømmen

Der var især to konstellationer, Ankerstjerne var særligt optaget af at føre ud i livet; en boyband-inspireret drengegruppe og en urban pigegruppe. Dommeren var dog ikke fastlagt på noget.

- Alt kan ske! Nu får jeg lov til endelig at leve den der Simon Cowell-drøm ud, forklarede Ankerstjerne efter 5 Chair Challenge med henvisning til den britiske producer, der blandt andet sammensatte boybandet One Direction som dommer i 'X Factor'.

Herefter gik han sammen med sit hold af professionelle folk fra den danske musikbranche straks i gang med en ny udvælgelsesproces, inden han inviterede til en ny workshop.

Ankerstjerne havde allieret sig med en stemmetræner, en producer og en såkaldt kreativ guru, som skulle se på talentet og sammensætte de bedst mulige grupper.

Kan stadig vinde

Til workshoppen efter 5 Chair Challenge havde Ankerstjerne og hans hold udvalgt 11 hjemsendte deltagere, som mødte op for at se, om de kunne få en chance til i gruppekategorien.

Og efter den workshop var gennemført, var det en noget gladere Ankerstjerne, der kunne se frem til sin bootcamp.

- Jeg har optur, lød det fra dommeren i programmet, hvor han også fortalte, at han nu endelig vidste, hvad han skulle stille op med sin kategori.

Til TV 2 fortæller dommeren, at workshoppen fik ham til at se helt anderledes på sine chancer i 'X Factor'.

- Efter workshoppen tænker jeg: "Jeg er tilbage i spillet", siger Ankerstjerne.

Har du en følelse af, at du kan vinde nu?

- Ja, det føler jeg. Jeg kan lave noget, jeg bliver glad og inspireret af, og også noget, som kan komme rigtigt, rigtigt langt, siger Ankerstjerne.

Se eller gense 'X Factor' på TV 2 PLAY.