X Factor

Har det "mærkelige" 'X Factor'-par også undret dig? Her er deres historie

Gruppen Smokey Eyes havde store forventninger at leve op til, da de gik på scenen til 5 Chair Challenge.

Til deres audition imponerede gruppen Smokey Eyes både med deres stemmer og deres look.

Oh Land sagde, de var "helt sindssygt visuelle". Blachman konstaterede, at de lød "pissegodt" og lignede nogle med "knald i låget". Og Ankerstjerne sendte dem videre med ordene:

- Jeg synes, I er særlige. Og det kan vi ikke få nok af.

Derfor havde Cecilie Wøldike Nielsen og Morten Bomholdt Hansen da også fornemmelsen af, at der var helt særlige forventninger at leve op til i den 5 Chair Challenge, som vises på tv fredag aften. Og det fik de ret i.

- Vær søde lige at redde min aften, sagde Ankerstjerne fra dommerbordet få øjeblikke inden, duoen skulle synge forsøge at synge sig til en stol med U2-sangen 'I Still Haven't Found What I'm Looking For'.

Den kommentar gav hjerterytmen et hak opad hos både Cecilie Wøldike Nielsen og hendes makker.

- Det var ret spændende, for det virkede jo som om, at han virkelig håbede på os. Men så bliver man da også nervøs, for hvad nu hvis vi overhovedet ikke kunne leve op til det, siger 23-årige Morten Bomholdt Hansen.

Cecilie og Morten har dyrket musik og teater, siden de var børn. De mødtes på en musikskole for tre år siden og blev venner, fordi en lærer satte sammen som duo. Efter at have sunget sammen i en måned, meldte de sig til 'X Factor' som Smokey Eyes. 

Spændte på folks reaktion

Smokey Eyes havde haft nerver på hele dagen op til, at de skulle stå på scenen. For selvom de begge har optrådt før, var det her alligevel anderledes. Til 5 Chair Challenge får hele Danmark jo mulighed for at se med.

- Og man ved jo ikke, om man bliver den næste joke, siger Cecilie Wøldike Nielsen.

For det er ikke kun 'X Factor'-dommerne, der kaster om sig med mange ord om deres fremtoning.

- Folk kan være hurtige til at kommentere på et eller andet. For eksempel at vi er mærkelige. For Morten og jeg er bare specielle og har vores egen måde at være på, så man kunne godt tænke, at folk ikke forstår og tænker: "Hvem er I? Hvorfor ser I sådan ud?", forklarer Cecilie Wøldike Nielsen.

Vi vil gerne nå ud til nogle mennesker, som måske selv kan føle sig lidt anderledes og lære dem at have det fedt med det

Cecilie Wøldike Nielsen

Derfor er de to venner også spændte på reaktionen, når de toner frem på tv fredag aften i gruppernes 5 Chair Challenge.

Pandehår blev til en joke

Allerede efter deres audition fik 22-årige Cecilie Wøldike Nielsen opmærksomhed på de sociale medier.

Den populære Instagrammer Anders Hemmingsen delte et billede, som sammenlignede hendes pandehår med en stregkode.

Men den slags jokes går dog ikke Cecilie Wøldike Nielsen på.

- Jeg har det personligt sådan, at hvis folk griner, så griner jeg med dem. Mit pandehår er blevet et meme, og det synes jeg er sjovt, siger hun.

Til deres audition sang Cecilie og Morten 'Sign of the Times' af Harry Styles. Og dommerne kvitterede tre ja'er.

- Jeg venter også bare på, at nogen skal lave en joke med mig, griner Morten Bomholdt Hansen.

Faktisk har Smokey Eyes det helt fint med at skille sig ud. Og sådan har de haft det længe.

Har valgt at være anderledes

Selv mener Morten Bomholdt Hansen fra Helsinge, at han var "ham den mærkelige" i skolen.

Han havde sin helt egen form for humor og lyttede til musik på Youtube, som andre ikke kendte. I 6. klasse begyndte han derudover at gå i jakkesæt og med hat, fordi han havde set musicalfilmen 'Blues Brothers' og elskede den.

- Hvis folk prøvede at drille mig med med det, var jeg egentlig ret ligeglad, fordi jeg synes, det var federe at være unik, siger han.

Cecilie stillede op i 'X Factor' sidste år og fik tre ja'er fra dommerne. Dengang blev hun dog ikke udvalgt som en af de deltagere, der skulle synge til 5 Chair Challenge. Men med Morten ved sin side, kom hun gennem nåleøjet.

Det samme gjorde Cecilie Wøldike Nielsen. Hun er vokset op på Samsø og har altid godt kunnet lide at været sin egen.

- Jeg kan huske, at jeg både i børnehaven og skolen så andre gå som strudse efter hinanden i den samme lyserøde t-shirt. Og jeg har med vilje valgt, at jeg gerne går lidt længere bagved i noget helt andet, siger hun.

Derfor håber Smokey Eyes også, at de kan inspirere andre med deres deltagelse i 'X Factor'.

- Vi vil gerne røre folk derude og nå ud til nogle mennesker, som måske selv kan føle sig lidt anderledes og lære dem at have det fedt med det. For man kan bruge det til noget positivt og kreativt, siger Cecilie Wøldike Nielsen.

Se om det lykkes Smokey Eyes at få en stol i 'X Factor' fredag klokken 20 på TV 2 og TV 2 PLAY.