X Factor

Ankerstjerne så dem som et af sine stærkeste kort - derfor smed han alligevel gruppe ud

Jung og Bergmann fik chancen for at synge et nyt nummer, men valgte ikke at benytte det. Det blev deres sidste sang i 'X Factor'.

Inden Ankerstjerne satte sig i dommerstolen fredag aften, så han en gruppe som et potentielt stærkt kort til sit liveshow-hold i 'X Factor': De unge efterskolevenner Jakob Jung og Troels Bergmann på 17 og 18 år – med gruppenavnet Jung og Bergmann.

Han huskede dem tydeligt fra deres indledende audition, hvor de viste både charme og tostemmighed.

Men under drengenes minutter i rampelyset til 5 Chair Challenge skiftede han mening.

- Stop stop stop. Timeout, udbrød Ankerstjerne, som rejste sig og beordrede musikken til Dominic Fikes '3 Nights' stoppet.

- Det er ikke det rigtige, drenge. Det må I ikke gøre imod mig.

Han ville høre noget andet. En anden sang.

Sætningen hylede de to deltagere ud af det. Og da de kort efter alligevel begyndte at synge det samme nummer, stod det klart for dommeren: De var ikke klar til at være med på det hold, han ellers havde forestillet sig.

Vær klar på det uventede

Udover at Ankerstjerne ikke synes, at Jung og Bergmanns vokaler var nært så stærke, som han troede, så blev deres reaktion på den uventede situation tungen på vægtskålen.

Han ønskede, at de havde taget det anderledes og forsøgt at improvisere. I stedet reagerede de med usikkerhed.

- Jeg havde elsket, at de sagde: "Wow, hold da op, den var jeg ikke klar på, men det gør vi sgu", siger han til TV 2.

Gruppen fik efter nøje overvejelse tildelt en stol under 5 Chair Challenge. Men da bandet Kjurious havde optrådt, stod Jung og Bergmann som de første for skud. Det på trods af, at der endnu var en ledig stol tilbage til en gruppe.

Som en del af opløbet til liveshows i 'X Factor' er man nemlig nødt til at være klar på det uventede, mener Ankerstjerne.

- I musikbranchen er der ingen kære mor. Og det er der heller ikke i 'X Factor'. Jeg synes, det skal være lidt ekstremt, og jeg har brug for at se: ”Kan du håndtere det pres? Kan du gribe en bold og løbe med den? For det er den verden, der venter dig”, siger Ankerstjerne.

Dommeren understreger dog, at han udelukkende stoppede Jung og Bergmann for at hjælpe dem.

Mistede gejsten fuldstændig

På scenen oplevede Troels Bergmann afbrydelsen som fuldstændig unødvendig. Han følte i hvert fald ikke, at det virkede som en hjælp.

- "Wow, kan vi ikke få lov at spille færdige?", tænkte jeg. Jeg forstod ikke, at han ikke ventede, til efter vi var færdige. Med de nerver man har på, så tror jeg ikke, at ens optræden bliver bedre af den grund. Jeg havde ikke selvtillid til at gøre det 100 procent anden gang, siger han til TV 2.

Det viste de unge mænd ved at tage sig frustreret til ansigtet, og da de igen begyndte at synge, var det med et opgivende blik i øjnene.

- Tæppet var ligesom blevet hevet væk under os, så det var virkelig svært at holde gejsten oppe, tilføjer Jakob Jung.

Hærdede til næste gang

De anerkender, at de holdt for hårdnakket fast i den sang, de havde forberedt, fordi de var sikre på, at det var den, dommeren ville høre. De mener selv, at de burde have forberedt en anden sang, så de havde undgået at stå i den ubehagelige situation – og måske havde fået den eftertragtede plads videre.

- Vi kan masser af sange, så hvis vi kunne være gået ud i 30 minutter eller en time, så var vi klar med noget nyt, siger Troels Bergmann.

Det, de leverede, var i hvert fald ikke godt nok, mener de. Til gengæld tager de noget andet med fra deres deltagelse i 'X Factor'.

- Både musikalsk og individuelt er jeg er blevet mere tryg ved at optræde. Nu kan vi i hvert fald sige, at vi har været igennem det mest akavede på en scene, siger Troels Bergmann.

Se eller gense årets sidste 5 Chair Challenge på TV 2 PLAY.