Badehotellet

Skuespiller fra Badehotellet fik et chok, da han så sig selv i spejlet: - Det var så skræmmende

Anton Rubtsov spiller rollen som den nazistiske løjtnant Uwe Kiessling, der kan skifte humør fra faretruende til flirtende på få sekunder.

Den 33-årige tyske skuespiller Anton Rubtsov havde aldrig hørt om 'Badehotellet', før hans agent pludselig kontaktede ham i sommeren 2019 og bad ham komme til prøve på rollen som en nazistisk løjtnant.

Den unge skuespiller sendte derfor nogle videoptagelser afsted af sig selv til instruktøren af 'Badehotellet' i Danmark.

Og cirka tre uger senere blev han tilbudt at komme til audition på rollen i filmstudierne i Albertslund, hvor han skulle spille to scener sammen med Amalie Dollerup.

Herefter tog han flyet hjem til Berlin, og da han trådte ud af flyveren og tændte mobilen, lå der en besked.

Rollen var hans.

- Jeg tror, det er den hurtigste måde, jeg nogensinde har fået et job på, siger han og griner.

En smilende nazist

Fabian Wullenweber er instruktør på ’Badehotellet’ og var med til at ansætte Anton Rubtsov i rollen som Uwe Kiessling - en ung tysker, der er løjtnant af Division 166 i Skagen.

Wullenweber havde tre tyskere til audition, men var ikke i tvivl om, at Anton Rubtsov var den helt rette.

De var nemlig på udkig efter en skuespiller, der kunne ramme en særlig dualitet i rollen. For selvom løjtnant Uwe Kiessling er nazistisk soldat, skal seerne helst være lidt i tvivl om, hvor de har ham.

- Vi havde brug for en, der kunne lave et skift mellem det venlige og smilende på den ene side, og det beregnende og farlige på den anden side. Og det gjorde Anton virkelig godt, siger han.

Anton Rubsov husker tydeligt første arbejdsdag på 'Badehotellet'. Han var betaget af både kulisserne og de mange flotte kostumer fra 40’erne og elskede at se på, når kollegaerne indspillede deres scener.

Kunne ikke se sig selv i spejlet

Men da han skulle til at prøve sit eget kostume, skete der noget uventet.

- Jeg har jo læst en masse om Anden Verdenskrig og nazisterne, men da jeg pludselig så mig selv i spejlet iført naziuniform, blev jeg så forskrækket, at jeg sprang om bag spejlet. Det var så skræmmende at se sig selv, siger han.

Kollegaerne omkring ham kunne ikke lade være med at grine af hans reaktion.

Men da han senere gik forbi folk på settet, som han endnu ikke havde hilst på, lagde han mærke til, at de gik i en stor bue udenom ham, fordi han så truende ud i uniformen.

- De uniformer er på alle måder ikoniske. Selvom mange af os ikke har levet under krigen, er man nærmest medtraumatiseret. De udløser en angst og frygt med det samme, siger instruktør Fabian Wullenweber.

Han synes også, det var underligt at se den unge skuespiller i nazi-antrækket, fordi hele udtrykket ligger så uendeligt langt væk fra den person, Anton Rubtsov er privat.

- Anton er sådan en snakkesaglig, sjov og super social fyr, så det var ret specielt at se ham i uniformen, siger Fabian Wullenweber.

Teaterskuespil på tv

Anton Rubtsov forsøgte derfor så vidt muligt at undgå spejle under optagelserne, men nød ellers sin tid på ’Badehotellet’.

- Jeg grinede enormt meget på settet, især med Cecilie Stenspil, Jens Jacob Thygesen og Amalie Dollerup, siger han.

Anton Rubtsov har endnu ikke set sig selv i ’Badehotellet’ på tv endnu, men han glæder sig til det.

Han kan nemlig rigtig godt lide genren og den måde, man får lov at spille på.

Den 33-årige skuespiller har spillet en del teater, men som teaterskuespiller bliver man ofte bedt om at skrue lidt ned for mimikken og gestikulationen på tv, fordi det virker for voldsomt.

Men sådan er det ikke på ’Badehotellet’. Der må man gerne skrue helt op.

- Her får man lov til at bevise, at det godt kan lade sig gøre at spille sådan på tv, siger han begejstret.