Badehotellet

Sådan fik ’Badehotellet's nye stjerne sin rolle

Anette Støvelbæk er stolt af sin nye "tv-datter", der er helt nyuddannet skuespiller.  

Den 26-årige skuespiller Lucia Vinde Dirchsen er ikke kun et helt nyt ansigt i ’Badehotellet’.

Faktisk er det første gang, hun er med i noget som helst. Inden 'Badehotellet' havde hun udelukkende spillet på sin skole.

For den unge skuespillerinde havde endnu ikke afsluttet sin uddannelse fra Den Danske Scenekunstskole i København, da hun blev tilbudt at komme til casting til rollen som Fru Frighs (der spilles af Anette Støvelbæk, red.) unge datter, Bertha.

Lucia Vinde Dirchsen havde fulgt lidt med i 'Badehotellet', men gav sig til at se sjette sæson grundigt igennem, mens hun øvede sig på rollen som Fru Frighs datter.

Disse to scener gik jeg til audition på

For at komme igennem nåleøjet til rollen som Bertha skulle hun deltage i to auditions.

Til prøverne indspillede hun to scener, hvor hun skulle have nogle heftige skænderier med sin mor Fru Frigh - blandt andet det, hvor hun truer med at rejse hjem, fordi hendes mor, har fyret hendes kæreste Jan Larsen.

I begge scener er Bertha frustreret og vred. Og derfor måtte Lucia Vinde Dirchsen finde sit temperament frem.

- Jeg synes, jeg fornemmede en viljestyrke, selvstændighed og et temperament i Bertha, som jeg prøvede at vise, fortæller hun.

Da Lucia gik fra prøverne, var hun tilfreds med det, hun havde leveret, men hun anede ikke, hvad instruktøren syntes om hende.

Men noget tid senere lå der pludselig fem ubesvarede opkald på hendes telefonsvarer: Jobbet var hendes. Hun skulle begynde på optagelser, tre dage efter hun dimitterede. En næsten utænkelig situation for en helt nyuddannet skuespiller.

- Jeg blev enormt glad. Det er ekstremt luksuriøst at komme ud til arbejde lige efter, at man er blevet uddannet, siger hun.

Stolt tv-mor

Lucia Vinde Dirchsen kan sagtens huske første dag, hun trådte ind i de stort anlagte kulisser for 'Badehotellet' i Risby-studierne i Albertslund og fik sit kostume på. Det var dér, rollen føltes helt rigtig.

Hun var en smule nervøs, og hun skulle spille mange scener over for den garvede skuespiller Anette Støvelbæk, som hun synes er ”sindssygt dygtig”.

Heldigvis havde hun mødt sin ”tv-mor” før. Anette Støvelbæk sidder nemlig i juryen på Den Danske Scenekunstskole.

På 'Badehotellet' har de en række konfronterende scener sammen, fordi Anette Støvelbæks karakter Fru Frigh har mange meninger om sin datters gøren og laden.

Anette Støvelbæk har spillet karakteren i syv år nu og synes, hun har udviklet sig meget:

- Fru Frigh er på nogle punkter blevet mere katolsk end paven. Hun er meget hård og kontant i nogle situationer og også lidt kontrollerende, forklarer hun.

Den 52-årige skuespiller synes, at Lucia Vinde Dirchsen gav hende et godt modspil med Bertha-rollen, og hun har ikke helt sluppet morfølelsen, selvom de er færdige med indspilningerne:

- Hun gør det så godt. Jeg er simpelthen så stolt af hende, selvom jeg godt ved, at det ikke helt har noget med mig at gøre, siger hun og griner.

Vejret var den største udfordring

Lucia Vinde Dirchsen har følt sig rigtigt godt tilpas på optagelserne til ’Badehotellet’, dog med en enkelt undtagelse: Udendørsoptagelserne på stranden i Nordjylland.

For som mange af hendes medskuespillere allerede har erfaret, kan det være svært at bestille godt vejr, når de solbeskinnede strandscener i klitterne skal optages.

Og en enkelt gang ramte de ind i decideret stormvejr, da Lucia Vinde Dirchsen skulle optage en scene på stranden.

Optagelserne foregik i oktober og skulle gerne overstås så hurtigt som muligt. Derfor var der ikke andet at gøre end at bide tænderne sammen.

- Det skulle se ud som om, at det var sommer, selvom det stormede, og mit hår blæste ind over ansigtet. Det stormede faktisk så meget, at jeg ikke kunne høre, hvad min medspiller sagde. Der er man jo helt magtesløs, siger hun og griner.

Heldigvis kom kollegaer og puttede jakker og tæpper rundt om hende, hver gang der var en lille pause. Hun kan slet ikke huske, hvor lang tid optagelserne tog. De skulle bare overstås.

Et kendt ansigt

Hver uge følger omkring 1,5 millioner danskere med i ’Badehotellet’, så Lucia Vinde Dirchsen kan godt forvente at blive genkendt på gaden fremover.

Det har hun dog ikke gjort sig så mange tanker om. Men hun håber, at folk kan lide hende som Bertha.

- Jeg glæder mig, men jeg er også vildt spændt og nervøs for, hvordan folk tager imod det, jeg har leveret. Jeg håber, de tager godt imod det, siger hun.

Se Lucia Vinde Dirchsen og hendes mange kollegaer på 'Badehotellet' hver mandag klokken 20 og på TV 2 PLAY.