X Factor

Oh Land om kaotisk aften: - Tortur for åben skærm

'X Factor'-dommeren havde særligt store forventninger til to deltagere, som skuffede til 5 Chair Challenge. Og det sendte Oh Land ud på dybt vand.

Hun kaldte det "dødsens ubehageligt" og "tortur for åben skærm".

'X Factor'-dommeren Oh Land skulle igennem en svær udskillelsesproces, før hun stod tilbage med de fem solister over 23, der gik videre fra årets første 5 Chair Challenge.

Undervejs sendte hun en deltager ud og fortrød igen. Hun undskyldte for kaos, og flere gange gav dommeren udtryk for, at aftenen langt fra udspillede sig, som hun havde regnet med.

- Det var ægte svært, fordi jeg bare måtte se, at min "store plan" ikke virkede. Dem, jeg troede, jeg skulle stå i liveshows med, var ikke klar, sagde hun efter showet og beskrev aftenen som en "rigtig hård vej til et rigtigt resultat".

Med sig videre tog Oh Land rapperen Kaspar "Kali" Andersen, John Clausen, som hun ellers havde sendt ud, thyboen Elina Sutinen, Nicklas Acton Mietke, der overbeviste med en ægte boyband-performance, og Ilona Artene, der sluttede showet af med et brag.

Oh Land og de fem deltagere, hun tog med sig videre fra 5 Chair Challenge. Fra venstre: John Clausen, Ilona Artene, Elina Sutinen, Nicklas Acton Mietke og Kaspar "Kali" Andersen.

Men det var ikke det hold af solister, Oh Land havde forestillet sig at sende videre, før hun satte sig ved dommerbordet.

To deltagere skuffede Oh Land

Oh Lands planer blev udfordret i det sekund, hvor de deltagere, hun regnede med, ikke leverede – og hvor hun blev imponeret af dem, hun ikke havde store forhåbninger til.

- Lige pludselig skal jeg til at omstille min hjerne og fuldstændig ændre på hele den indre prioriteringsliste, jeg på en eller anden måde havde, sagde hun.

Som hun også gav udtryk for i showet, var både 28-årige Cecilia Schlotfeldt og 34-årige Gertrud Hjelm Kongshøj blandt hendes favoriter. Og derfor var det især dem, det gjorde ondt at give slip på.

Alligevel endte Oh Land med at sende dem begge ud i sidste halvdel af showet efter at have overvejet deres skæbne flere gange.

Cecilia og Gertrud tog hinanden i hånden, da Oh Land satte ord på, hvorfor hun overvejede at sende dem ud.

Hun sagde farvel til Gertrud Hjelm Kongshøj med begrundelsen om, at deltageren faldt igennem rent vokalmæssigt i forhold til de andre.

Og nerverne blev den udslagsgivende faktor for Cecilia Schlotfeldt, da de gjorde Oh Land nervøs for, om hun ville kunne levere i et liveshow.

- Så var der nogle andre ting, som stod sindssygt skarpe. Det bliver man jo nødt til at gå med, fordi man kan have håb til folk, men hvis de ikke er klar, så kan man ikke tvinge det igennem, lød det fra Oh Land.

Dem, jeg troede, jeg skulle stå i liveshows med, var ikke klar

Oh Land

Begge deltagere var ærgerlige over, at deres præstationer ikke rakte til en plads videre i 'X Factor'. Særligt Cecilia Schlotfelt, der fik lov at sidde i stolen, indtil der blot var to deltagere tilbage.

- Jeg ville ønske, at jeg sad der, fordi jeg havde leveret. Men jeg synes også, det var mega fedt, at hun bare holdt fast i mig. For hun så jo et eller andet i mig. Det var bare ærgerligt, at hun ikke så nok, sagde hun efter afgørelsen.

Cecilia Schlotfeldt måtte forlade sin stol som den næstsidste. Hun kunne godt selv høre, at hun ikke ramte de toner, hun skulle. Derudover var hun så nervøs, at hun rystede og kom til at fokusere på det under sin optræden.

Power-vokaler sejrede

Nogle af de deltagere, som med Oh Lands ord "bare leverede", var den 33-årige rapper Kaspar "Kali" Andersen og 23-årige Nicklas Acton Mietke.

Sidstnævnte fik ellers ikke engang Oh Lands ja til sin audition, men da han havde optrådt til 5 Chair Challenge, havde dommeren en anden holdning.

- Nicklas, du har en stemme, som man kan genkende. Og det betyder altså rigtig meget, sagde hun til ham i programmet.

Oh Land havde bedt Nicklas om at udleve sin indre popdreng til 5 Chair Challenge. Og hun var meget begejstret, for hvad hun så. - Du får verdens største ja nu, sagde hun, da hun gav ham en stol.

"Kali" imponerede hende også, og hun roste ham for at have både nerve, meget på spil og være parat til at udlevere sig selv.

De to kvindelige deltagere, som Oh Land sendte videre, fik ros for deres "power-vokaler" og deres energi.

Oh Land kaldte 24-årige Elina Sutinen for et "kraftværk", mens hun beskrev den jævnaldrende Ilona Artene som en stjerne, der gav alt, hvad hun havde fuldstændig ukritisk – og derfor ramte virkelig rigtigt, når hun ramte.

Der var stor jubel hos Ilona og Elina, som Oh Land sendte videre til bootcampen.

- De har fortjent det

Den eneste af de fem deltagere, som Oh Land var usikker på, var 26-årige John Clausen, som hun også sendte hjem i løbet af programmet. Hun følte ikke, at han havde rykket sig nok, siden en workshop forud for stoledysten.

Alligevel hev hun ham tilbage i konkurrencen, fordi hun ser ham som en god, gammeldags "sindssygt dygtig" sanger.

- På den der helt klassiske old school guitar-sang-agtige måde. Han skal ligesom bare blive aktuel, lød det fra Oh Land, som holder fast i én ting efter den de voksne solisternes 5 Chair Challenge:

- Dem, der endte med at sidde på de fem stole, har fortjent det. De er sindssygt dygtige, og de har sindssygt meget talent alle sammen.

Se eller gense årets første 5 Chair Challenge i 'X Factor' på TV 2 PLAY.