Ung superstjerne skal indspille den næste Bond-sang

16x9
Billie Eilish, der snart kan kalde sig Bond-sangerinde. Foto: Valerie Macon / Ritzau Scanpix

Den 18-årige amerikaner bliver den yngste, der nogensinde har sunget en Bond-temasang.

Når den næste film i Bond-serien, 'No time to die', ruller over verdens biograflærreder, er det med en temasang fra popstjernen Billie Eilish.

Det er blevet bekræftet på den officielle Bond-konto på Instagram. Billie Eilish selv er benovet over, at valget er faldet på netop hende.

- James Bond er den sejeste filmserie, der nogensinde har eksisteret. Jeg er stadig i chok, siger hun.

Sangerinden offentliggjorde også nyheden på sin egen Instagram-profil.

Her har hun for et par dage siden selv sat gang i rygterne ved at lægge otte billeder op af tidligere Bond-babes på sin story.

Billie Eilish har skrevet Bond-sangen med sin storebror, Finneas O'Connell, der også har været inde over hendes debutalbum ’When we fall asleep’ fra sidste år.

Også han er beæret over at være en del af holdet bag en Bond-sang.

- Der findes ikke nogen mere ikonisk kombination af film og musik end den type, som ’Goldfinger’ (1964, red.) og ’Live and let die’ (1973, red.) er, siger han.

Fire år, da Craig startede som Bond

Inden offentliggørelsen havde spekulationerne taget fart på de sociale medier, og flere pegede blandt andet på Beyoncé eller Dua Lipa som den næste Bond-sangerinde. Men det var altså amerikanske Billie Eilish, der løb med æren.

Hun har haft en kometkarriere med sin gotiske pop, der toppede både den amerikanske og britiske hitliste sidste år. Og nu kan hun med sine blot 18 år kalde sig den yngste, der nogensinde har sunget en Bond-temasang.

Billie Eilish poserer med prisen som årets nye kunstner ved sidste års American Music Awards.
Billie Eilish poserer med prisen som årets nye kunstner ved sidste års American Music Awards. Foto: Valerie Macon / Ritzau Scanpix

Hun var blot fire år gammel, da Daniel Craig spillede '007' første gang.

De seneste to Bond-sange blev sunget af dengang 24-årige Adele og 23-årige Sam Smith, der begge vandt en Oscarstatuette for bedste sang. Tidligere film om agent 007 har haft mastodonter som Paul McCartney, Madonna, Shirley Bassey, Duran Duran og A-ha til at forfatte titelnumrene.

Britiske Shirley Bassey står som den eneste for ikke blot en, men hele tre Bond-sange.
Britiske Shirley Bassey står som den eneste for ikke blot en, men hele tre Bond-sange. Foto: Odd Andersen / Ritzau Scanpix

Premiere i foråret

’No time to die’ er den 25. Bond-film og får dansk premiere 2. april. Som regel bliver sangen udgivet en måneds tid før filmens premiere.

Instruktøren er Cary Fukunaga (’True Detective’, red.), og Hans Zimmer står for soundtracket til den film, der bliver den sidste med Daniel Craig i hovedrollen.

**

Perspektiv

Pernille Rosendahl, forsanger i Swan Lee.
Pernille Rosendahl, forsanger i Swan Lee. Foto: Jeanette Kornum

Da Swan Lee næsten indspillede en Bond-sang

Det danske band Swan Lee var tæt på at lave titelsangen til Bond-filmen 'Tomorrow never dies' i 1997.

Sangen af samme navn er skrevet i et samarbejde mellem Pernille Rosendahl og hendes daværende kæreste, Tim Christensen. De sendte singlen ind til Bond-producenterne, og den var med i slutspurten om at blive filmens titelsang.

Dog blev det danske Bond-bud overhalet indenom af amerikanske Sheryl Crow, der i sidste ende fik æren.

I stedet er 'Tomorrow never dies' at finde på Swan Lees debutalbum fra 2001 og blev ugens uundgåelige på P3. Selv husker Pernille Rosendahl lige-ved-og-næsten-oplevesen som "god".

***