X Factor

'X Factor'-deltager elsker makeup og Ribena Light: Jeg er ligeglad med, hvad andre tænker

Cecilia Schlotfeldt er vant til at vække opsigt i Nakskov med sin stil. Hun står dog ved sig selv og er stolt af at være anderledes.

Med sin vilde øjenmakeup, sit sorte hår, sine høje hæle og en flaske Ribena Light ved hånden indtog Cecilia Schlotfeldt sin 'X Factor'-audition en anelse nervøs.

Men da den 28-årige lollik først begyndte at synge, tog hun fusen på alle tre 'X Factor'-dommere.

- Fin stemme, godt sangvalg, lød det fra en imponeret Thomas Blachman.

- Du kommer fra Lolland, hvor fuglene skider udover det hele, sagde dommeren til Cecilia Schlotfeldt.

- Du er en vild personage.

Og Cecilia Schlotfeldt ved godt selv, hun er lidt af en personlighed. Hun er nemlig vant til at vække opsigt med sin stil og sin væremåde i hjembyen Nakskov.

Står ved sig selv

28-årige Cecilia Schlotfeldt har altid elsket at eksperimentere med forskellige udtryk, når det kommer til tøj og makeup. Hun veksler mellem, hvad hun kalder "sekretærstil", den poppede stil og streetwear. Altid parret med et par høje hæle.

Ifølge Cecilia Schlotfeldt skiller hun sig tit ud fra andre i Nakskov med sin stil og sin meget udadvendte personlighed. Men det er ikke noget, der rører den 28-årige, der til daglig læser til pædagog og arbejder med sårbare voksne.

Jeg er egentlig ligeglad med, hvad andre synes

Cecilia Schlotfeldt

- Det har altid været mig at skille mig ud. Jeg synes, det er sjovt at klæde mig lidt anderledes, og så er jeg egentlig ligeglad med, hvad andre synes, siger Cecilia Schlotfeldt.

- Jeg står ved mig selv.

Cecilia Schlotfeldt er født og opvokset på Lolland og bor nu med sine to børn i Nakskov. Eller "Snakskov", som hun kalder byen.

- Der bliver snakket i kroge og hjørner om alt og alle. Alle kender hinanden, og der kan hurtigt komme til at gå rygter på godt og ondt, siger Cecilia Schlotfeldt.

At sladderen spredes hurtigt har Cecilia selv oplevet, da det begyndte at rygtes, at hun havde stillet op i 'X Factor'. Før det havde hun mest været kendt som hende, der altid synger i bilen.

- Jeg synger så højt, at man kan høre det udenfor bilen, griner hun.

Elsker musik – og Ribena

Før sin 'X Factor'-audition havde Cecilia Schlotfeldt kun sunget derhjemme og aldrig foran andre end familie og venner. Men musikken har altid været noget, hun har elsket.

- Jeg synger hele tiden, bare ikke når jeg er på arbejde, forklarer Cecilia Schlotfeldt.

Og er der én ting, der er en ligeså fast bestanddel i hendes liv som musikken, er det saftevanden Ribena Light.

Saftevanden, som Cecilia Schlotfeldt også havde med til sin 'X Factor'-audition, er hendes foretrukne drikkevare, som hun indtager rundt regnet to liter af om dagen. Det har hun gjort i tre år.

Derudover drikker hun Faxe Kondi Booster Light – en om dagen – og kaffe. Det er sjældent rent postevand, der er i Cecilia Schlotfeldts glas.

- Jeg elsker bare smagen af Ribena. Det er det, jeg drikker. Det er sundere end sodavand, siger Cecilia Schlotfeldt.

Hun ved godt, hun burde drikke vand, men når hun forsøger at stoppe med Ribenaen, er det et spørgsmål om tid, før hun vender tilbage til den rød-lilla saft, forklarer hun.

- Jeg er ikke afhængig, understreger Cecilia Schlotfeldt og griner.

- Men hvis ikke jeg har mere i skuret, så kører jeg da ud efter noget.

Det er ok at stå ved sig selv og turde at være anderledes

Cecilia Schlotfeldt

Bekræftelse betyder alt

Cecilia Schlotfeldt er gentagne gange blevet opfordret af venner til at stille op i 'X Factor', og hun vidste godt, hendes stemme kunne noget.

Alligevel kom det meget bag på hende, at dommerne havde så mange positive ord, som de havde. Hun forlod sin audition med tre gange "ja" og med blod på tanden.

- Det var så fedt at få den bekræftelse, siger Cecilia Schlotfeldt. Hun ser dommernes positive respons som en dobbelt bekræftelse: Dels af hendes musikalske evner, men også af hendes måde at være sig selv på.

- Det viser, at det er ok at stå ved sig selv og turde at være anderledes, siger Cecilia Schlotfeldt.

Du kan se eller gense 'X Factor' på TV 2 PLAY.