X Factor

Realitydeltagere med i 'X Factor': Det handler ikke om opmærksomhed

Liv Frandsen og Tabita Thinggaard kender hinanden fra realityprogrammet 'Ex on the Beach'. TV 2

Liv Frandsen og Tabita Thinggaard fra realityprogrammet 'Ex on the Beach' deltager i dette års 'X Factor'.

Når årets sidste auditionrunde i 'X Factor' ruller over skærmen næste fredag, møder to i forvejen kendte ansigter op for at prøve deres talent af foran dommerne.

Nemlig de to veninder Liv Frandsen og Tabita Thinggaard. Som man kunne se i fredagens smugkig, møder de to lyshårede kvinder op til deres audition hånd i hånd.

De er begge kendte fra sæson to af realityprogrammet 'Ex on the beach'. Et realityprogram, hvor singler og deres ekskærester fester, dater og flirter med hinanden på en paradisø.

- I må totalt gerne smadre alle vores fordomme lige nu, sagde dommeren Ankerstjerne til de to kvinder, da de afslørede, at 'X Factor' ikke er deres første gang på skærmen.

Netop fordomme om realitydeltagere er de to kvinder vant til at blive mødt af. Men de skærmvante veninder insisterer på, at deres 'X Factor'-audition ikke bare er endnu en tur i mediemøllen:

- Folk må have lov at tænke, hvad de vil, siger Liv Frandsen til TV 2.

- Men vi går vildt meget op i musik.

Tabita Thinggaard ville gerne stille op i 'X Factor' som teenager, men måtte ikke, da hun dengang var en del af Jehovas Vidner.

Har altid villet musik

Både 23-årige Liv Frandsen og 22-årige Tabita Thinggaard har sunget og elsket musik gennem hele deres opvækst.

Liv Frandsen, der i dag læser til pædagog, kommer af en familie af musikere og har gået til sang og sunget i kirkekor gennem mange år.

'X Factor' har været drømmen for mig, lige siden jeg var helt lille

Tabita Thinggaard

Faktisk har hun én gang tidligere prøvet lykken i 'X Factor' – nemlig i 2015, hvor hun som 19-årig stillede op i den unge kategori. Dengang fik hun to ja'er fra dommerne til sin audition, men gik ikke videre til næste led i konkurrencen, 5 Chair Challenge.

Tabita Thinggaard har også sunget, siden hun var barn, og havde i mange år en Youtube-kanal, hvor hun lagde sangvideoer op.

Den 22-årige, der til daglig arbejder som piercer, er vokset op med 'X Factor' og havde i mange år en drøm om at stille op. Men da hun indtil for tre år siden tilhørte trossamfundet Jehovas Vidner, måtte hun ikke deltage.

- 'X Factor' har været drømmen for mig, lige siden jeg var helt lille, siger Tabita Thinggaard.

Nu stiller de to op som duo og er klar til at satse på musikken.

Jeg forstår godt, hvis folk tænker, det bare handler om fame

Liv Frandsen

Folk må tænke, hvad de vil

Både Liv Frandsen og Tabita Thinggaard var ikke overraskede over at blive mødt med fordomme fra de tre 'X Factor'-dommere, da de mødte op til deres audition.

- Jeg forstår godt, hvis folk tænker, det bare handler om fame, siger Liv Frandsen.

- Sådan ville jeg nok også tænke, når folk går fra det ene program til det andet.

Den 23-årige mener dog ikke, det er retfærdigt, hvis hun og partneren Tabita bliver stemplet fra start på grund af deres fortid som realitydeltagere. Det er Tabita Thinggaard enig i:

- Jeg forstår godt, hvis nogen tænker, om det bare er for at være med i endnu et program. Men vi har musik i hjertet, siger Tabita Thinggaard.

- Hvis nogen tror, det bare handler om opmærksomhed, så vil jeg sige, at det gør det ikke, tilføjer hun.

Se 'X Factor' fredag kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY.