X Factor

Seebach-sang bragte 'X Factor'-dommer helt ud af fatning: - Det ramte som en mavepuster

Lars Ankerstjerne Christensen har et særligt bånd til Rasmus Seebach. Derfor blev 'X Factor'-dommeren pludselig meget rørt af en helt særlig sang.

'X Factor'-dommeren Ankerstjerne troede bare, han skulle være vidne til endnu en audition i rækken.

Han vidste ikke, at 36-årige René fra Hjørring skulle spille en sang, der ville give ham en ordentlig mavepuster.

Men det var det, der skete, da 'X Factor'-deltageren sang sig igennem linjerne af 'Den jeg er'.

En sang skrevet af Ankerstjernes gode ven, Rasmus Seebach, som mistede sin far, Tommy Seebach, i 2003.

- Det er jo en sang, som en af mine allerbedste venner har skrevet til sin afdøde far, om at han savner ham. Og pludselig slår det mig bare, hvor sørgeligt det er. Og så bliver jeg sgu rigtig rørt, lyder det fra Ankerstjerne i det 'X Factor'-program, som vises fredag aften.

I løbet af deltagerens sang gav det et sæt i dommeren, og Ankerstjerne måtte tage en dyb indånding og kigge op i luften, tydeligt berørt af situationen.

Dommeren bad efterfølgende også sine dommerkollegaer om at stå for feedbacken, da René var færdig med at synge.

- Jeg synes, det er enormt svært at abstrahere fra. Det er jo mit liv på en eller anden måde. Og det er jo ikke min familie, men det er min familie alligevel, siger dommeren.

Skjoldet var nede

Lars Ankerstjerne Christensen plejer ellers at have en hård facade.

Selvom han har skrevet mange bløde popsange, ligger hans egne følelser oftest dybt begravet i ham – både i hans professionelle arbejde i musikbranchen og privat.

Men lige der, efter hvad der føltes som flere døgn i auditionlokalet, var hans skjold nede. Og så blev 'X Factor'-dommeren overmandet af de ord, hans ven skrev tilbage i slutningen af 00'erne.

- Jeg tænkte: "Gad vide om ham, der sang den, tænkte over alvoren og virkeligheden bag de ord der?" Og så begyndte jeg selv at gøre det, og så ramte det som en mavepuster, siger Ankerstjerne til TV 2.

Det gav ham en følelse af at høre sangen udefra for første gang i 10 år. Sidst det skete, var det Rasmus Seebach selv, der sang den for ham.

Dengang var hans ven i gang med sit første soloalbum, og mange af sangene på det album er skrevet sammen med Ankerstjerne.

Men ikke 'Den jeg er'.

Jeg føler mig stadig enormt forbundet med den tid

Lars Ankerstjerne Christensen

Da Rasmus Seebach spillede den for ham, ville Ankerstjerne nemlig ikke ændre så meget som et ord.

- Jeg blev også rørt af den dengang og havde det sådan: "Jeg kan aldrig bidrage mere til den sang. Det er der ikke nogen, der kan. Den er perfekt", fortæller han.

- Og netop fordi det er Rasmus' helt egen sang med den tematik om hans far og hans familie, så rører det mig stadigvæk, fortsætter Ankerstjerne.

Noget andet, der skyllede ind over dommeren i auditionlokalet, var også tankerne om alt det, der er sket, siden 'Den jeg er' blev udgivet i 2009.

Er som soldaterkammerater

Det var nemlig året, hvor det begyndte at gå godt både for ham selv, Rasmus Seebach og hans storebror, produceren Nicolai Seebach.

Men før det var der år, hvor det ikke gjorde. De tre sangskrivere mødtes tilfældigt i et studie, inden nogen af dem fik succes.

De skrev musik sammen, men fik afvisninger fra pladeselskaberne. De diskotekter, de gerne ville spilles på, ville ikke engang lukke dem ind.

- Der var ingen, der ville høre på os. Og så sad man der i en eller anden natbus, helt slukøret og tænkte: "Bliver det nogensinde til noget?". Jeg føler mig stadig enormt forbundet med den tid, siger Ankerstjerne.

Derfor har han det også som om, at ham og brødrene Seebach er som "soldaterkammerater".

- Vi har været i en skyttegrav sammen på en eller anden måde. Og nu kan man jo slet ikke forestille sig, at det nogensinde ikke har gået, siger han.

- Derfor jeg blev også lige mindet om, at "wow, sikke et trip vi har haft sammen, os tre".

Se 'X Factor' fredag aften klokken 20 på TV 2 eller TV 2 PLAY.