X Factor

Blev meldt til 'X Factor' af sin kræftsyge kæreste - sådan går det parret i dag

Alexandra Zwer mødte op til audition dagen efter hendes kæreste var færdig med seks måneders kemoterapi.

Det var en storsmilende Alexandra Zwer, der mødte op til årets første auditiondag til 'X Factor' i København.

Med sin guitar og sin lyse stemme imponerede den 32-årige sanger Ankerstjerne og Blachman, der hver især gav Alexandra et ja.

Udenfor døren stod hendes kæreste, Jesper Laursen, rørt og stolt.

Helt særlige omstændigheder gjorde nemlig, at Alexandra Zwer var lige ved at aflyse hele auditionen. Men han havde skubbet på for at få hende til at gennemføre.

- Det har været meget mig i fokus det sidste halve år. Så nu kan det handle lidt om hende for en gangs skyld, sagde Jesper Laursen i programmet.

- Det er jeg rigtig glad for.

Meldte sig til - og så ændrede alt sig

Det var nemlig Jesper Laursen, der havde meldt sin kæreste til 'X Factor' i efteråret 2018. Han havde altid syntes, hun burde gøre noget ved sit sangtalent og glæden ved musik.

Alexandra Zwer vidste godt, at han havde meldt hende til, og det var hun glad for. Hun så frem til at få den oplevelse at komme til at synge for dommerne.

Men i ugerne op til auditionen, var Alexandra Zwer lige ved at aflyse det hele. Ikke fordi lysten til at synge var væk. Men fordi der blev vendt op og ned på alt i det unge pars liv i det år, der gik fra tilmeldingen og til auditiondagen.

I februar 2019 blev Jesper Laursen diagnosticeret med tarmkræft i en alder af 28 år. Kræften var i stadie fire - sygdommens sidste stadie - og havde spredt sig til lever og lunger.

Vi vælger at tage det et skridt ad gangen og fokusere på de positive ting

Alexandra Zwer

Lader sig ikke slå ud

Da Jesper Laursen fik sin diagnose, havde han og Alexandra Zwer været kærester i godt halvandet år. Inden de fandt sammen, havde parret været venner i mange år og boet sammen som roommates.

Jesper Laursen havde længe haft maveproblemer, og han havde smerter, efter han havde spist. Problemerne blev langsomt værre, og da han begyndte at have feber og smerter oftere og oftere, gik han til lægen.

Undersøgelser viste, det var fremskreden kræft. Jesper Laursen startede i kemo en måned efter.

For de fleste ville den besked være noget af en mavepuster. Det var det også for Alexandra Zwer og Jesper Laursen. Men selvom det var hårdt, valgte parret ikke at lade sig slå ud.

- Jesper er en meget rolig og stabil person. Han er meget rationel og logisk tænkende. Der skal meget til at hyle ham ud af den, forklarer Alexandra Zwer.

- Det var selvfølgelig worst case scenario, men vi vælger at tage det et skridt ad gangen og fokusere på de positive ting.

Pressede på op til audition

Godt et halvt år efter Jesper Laursens diagnose begyndte der at tikke mails ind fra TV 2. Datoen for den 'X Factor' audition, Jesper Laursen havde meldt sin kæreste til året før, nærmede sig.

Alexandra Zwers umiddelbare tanke var at melde fra. Jesper var på det tidspunkt midt i et kemoforløb, og der var meget andet end musikken, der fyldte i hendes liv.

Han insisterede på, at vi stadig skulle ud at opleve og lave sjove ting

Alexandra Zwer

- Jeg tænkte, der er vigtigere ting lige nu, siger hun.

Men det ville Jesper Laursen ikke høre tale om.

- Han sagde, at selvfølgelig skulle jeg med. Han insisterede på, at vi stadig skulle ud at opleve og lave sjove ting, siger Alexandra Zwer.

- Han pressede mig meget – på en god måde!

Derfor mødte parret op til audition i København hånd i hånd. Det var dagen efter, at Jesper havde afsluttet et kemoforløb på seks måneder.

- Han var lidt kvæstet og havde mange gener efter kemoen, siger Alexandra Zwer.

Til sin audition sang hun 'Demons' med Imagine Dragons. Ankerstjerne sagde, at "elskede" det.

Alexandra var stolt og glad. Det var Jesper også.

- Folk spørger altid ind til, hvordan han har det, og hvordan det går med ham. Man kan godt blive træt af kun at tale om sig selv, griner Alexandra Zwer og tilføjer.

- Derfor var det var dejligt for ham, at det handlede lidt om mig.

Vi vælger at være i nuet og se tingene fra den lyse side

Alexandra Zwer

Holder hovedet højt

Efter 'X Factor'-auditionen rejste parret til Mexico, hvor Jesper Laursen var i alternativ behandling for sin sygdom. I månederne efter havde parret også brug for at samle kræfter, da Jesper Laursen netop er startet i en ny runde kemoterapi.

Jesper Laursen og Alexandra Zwer ved ikke, hvad fremtiden bringer. For dem er det bare vigtigt, at de fortsat holder hovedet højt.

De prøver desuden forskellige alternative behandlinger mod kræften og undersøger mulighederne for at få en kræftoperation på et privathospital i New York. Det er dog ikke uden udfordringer.

Alene at få en second opinion på hospitalet koster 5.000 dollars, over 33.000 kroner. Hvis operationen skal gennemføres, koster det i omegnen af 500.000 kroner.

- Hele situationen er selvfølgelig helt uvirkelig, og det var ikke det, vi havde regnet med overhovedet, siger Alexandra Zwer.

- Men vi vælger at være i nuet og se tingene fra den lyse side.

Parret går ikke op i prognoser. De tager Jesper Laursens sygdom en dag ad gangen. De nægter at dvæle ved det negative.

- Jeg ved ikke, hvad det skulle gøre godt for, siger Alexandra Zwer.

Se første 'X Factor'-program på TV 2 Play nu og se mere fra fredag kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY.