Her er fire film du kan se frem til i det nye år

16x9
Det nye år byder på filmfronten på gensyn med gamle kendinge. Foto: Ritzau Scanpix

I bunden af artiklen kan du vende blikket mod nogle af de film, der imponerede i 2019.

2020 bliver et godt filmår.

Det mener både Ann Lind og Casper Christensen, der er Go’ morgen Danmarks faste filmeksperter.

Med raketrøg og nytårsfejring bag os har de to filmelskere udvalgt fire film, de ser frem til i det nye år.

Det var dog ifølge Ann Lind ikke en nem opgave at begrænse sig blandt årets premierefilm.

- Der er en lang liste, siger hun i Go' morgen Danmark.

Nyt fra Christopher Nolan

Den første film, den kvindelige ekspert fremhæver, er actionthrilleren ’Tenet,’ som indtager biograferne til sommer. Filmen er instrueret af Christopher Nolan, som også er manden bag blandt andet Batman-trilogien ’The Dark Knight’, science fiction-filmen ’Inception’ og den stjernespækkede ’Interstellar’.

Det er da også især instruktøren, der har fået Ann Lind til at pege på lige netop ’Tenet’.

- Han er altid mester i mindfucks. Film, der virkelig leger med hjernen. Og det gør han også her.

Der er tale om en spionfilm med et budget på 250 millioner dollars. Dermed er det også instruktørens dyreste film nogensinde. Og så er dele af scenerne i actionthrilleren optaget i Danmark.

Gensyn med en gammel kending

Første film på Casper Christensens anbefalingsliste byder på et gensyn med en gammel kending. I 2020 kommer der nemlig en opfølger på den fartglade flyvefilm 'Top Gun' fra 1986.

Men nostalgien stopper ikke her. Hovedrolleindehaveren er nemlig den samme pilot, som gjorde luftrummet usikkert i den første film - Tom Cruise ifører sig igen pilotbrillerne.

- Jeg tænkte først ’arh, 'Top Gun', kom nu. Find da på noget nyt’. Men så så jeg traileren, siger han grinende.

Især ser Casper Christensen frem til at se Tom Cruise kaste sig ud i halsbrækkende stunts i både luften og til lands gennem filmen, der også får premiere til sommer.

Plastik i levende live

Ingen actionmand uden en Barbie. Derfor falder det hele på plads med Ann Linds sidste anbefaling.

Hun har nemlig øjnene rettet mod en live-actionfilm om den populære plastikdukke, som har den australske skuespiller Margot Robbie i hovedrollen.

- Det er et vildt projekt at skulle lave en rigtig film om Barbie, lyder det.

Især mener Ann Lind, at udsigten til filmen er interessant på grund af de to instruktører, der står bag - nemlig instruktørparret Noah Baumbach, der har instrueret 2019-filmen 'Marriage Story', og Greta Gerwig, som står bag den Oscarnominerede ’Ladybird’ fra 2017.

- Jeg kan slet ikke forestille mig, hvor filmen går hen. Det er to virkelig seriøse art-cinema-instruktører, som tager sig af det her dukkefænomen. Det er virkelig spøjst på mange måder.

Margot Robbie, som blandt andet har spillet med i 'The Wolf of Wallstreet', skal lægge ansigt og krop til Barbie i den nye film.
Margot Robbie, som blandt andet har spillet med i 'The Wolf of Wallstreet', skal lægge ansigt og krop til Barbie i den nye film. Foto: Lisa O'connor / Ritzau Scanpix

'Tiernes instruktør' i nyt projekt

Som anbefalingsafslutning smider Casper Christensen filmen ’Dune’ på bordet, som er en science fiction-film baseret på en roman af samme navn fra 1965.

En roman, som flere instruktører - eksempelvis den amerikanske instruktør David Lynch - ifølge filmeksperten har ”brændt nallerne på”.

- Det er science fiction-mæssigt nogle helt absurde koncepter og visuelle ting, man skal have til at fungere. Det er enormt komplekst, og det er en enorm historie, siger han.

Denne gang er det den fransk-canadiske instruktør Denis Villeneuve, der har kastet sig ud i det komplicerede projekt. Han står blandt andet bag fortsættelsen på ’Bladerunner’ fra 2017, og ifølge Casper Christensen har Villeneuve vist sig at være tiernes instruktør.

’Dune’ er dog en af de 2020-film, der lader vente på sig. Premieren er nemlig først sat til december.

Film, du kan se allerede nu

Sidder du nu og mangler en god film at sætte det nye år i gang med, er der dog ikke megen hjælp at hente i 2020-premierefilmene.

I stedet kan du vende blikket mod nogle af de værker, der imponerede i 2019.

Den amerikanske prisuddeling Golden Globes præsenterede i slutningen af året de film, der var nomineret til den prestigefyldte pris. Og tre af filmene kan endda streames direkte fra sofaen allerede.

Herunder kan du se filmene, der er nomineret til 'bedste film':

1917

The Irishman

Joker

Marriage story

The Two Popes