X Factor

Au pair får 'X Factor'-dommerne til at måbe: - Dig har vi ventet på i årevis

20-årige Aria Hill havde bare boet i Danmark i syv måneder, da hun stillede sig op foran dommerne i 'X Factor'.

For mindre end et år siden sagde 20-årige Aria Hill farvel til alt det, hun kendte.

Hun ville starte et nyt liv. Langt væk fra London, hvor hun er født og vokset op. Og langt væk fra sin familie, som hun mistede kontakten til lige før sin 16-års-fødselsdag.

- Det er sket mange ting i fortiden, og det var bare ikke noget, jeg ville tænke på hele tiden. Så jeg besluttede mig for at starte fuldstændig på en frisk med alt, siger hun.

Den britiske pige havde kun boet i Danmark i syv måneder, da hun gik ind foran 'X Factor'-dommerne med et håb om at komme et skridt nærmere en af hendes mange drømme.

Nemlig drømmen om en sangkarriere.

Hun forklarede hurtigt, at hun af samme grund måske ikke talte særlig godt dansk.

Men der var ikke grund til at undskylde noget som helst. Hverken udtalen af de danske ord – eller hendes talent.

- Det var som en engel, der sang

Arias audition er det første offentliggjorte klip fra den kommende 'X Factor'-sæson. Og der var store forventninger at indfri lige fra det første øjeblik, dommerne kastede blikket på den 20-årige deltager.

- Er du god? Crazy god?, lød det fra programmets dommerveteran Thomas Blachman.

- Det håber jeg, svarede Aria Hill, inden hun begyndte sin version af Demi Lovatos 'You Don’t Do It For Me Anymore'.

Dommertrioen så måbende til, før Blachman udbrød:

- Wauw, en lyd du har! Dig har vi ventet på i årevis.

Og de andre dommere var lige så begejstrede.

- Det var ligesom en engel, der sang for os, sagde Oh Land, inden hun – sammen med Ankerstjerne – råbte "ja", og fik Aria til at juble af glæde.

Nu er der bare få dage til, at Aria Hills audition skal vises på nationalt tv. Og den 20-årige deltager lægger ikke skjul på, at det betød meget for hende at få dommernes "ja’er".

Ikke kun fordi hun har en drøm om at synge. Men også fordi pladsen videre i 'X Factor' er noget, hun har opnået helt selv.

For faktisk har Aria Hill gerne villet stå på egne ben i lang tid.

Tre forskellige plejefamilier på to år

Hun er vokset op i et hjem, der med hendes egne ord var præget af fysisk og psykisk vold, hvilket betyder, at hun i dag ikke har meget kontakt til sin familie.

Kort før sin 16-års-fødselsdag blev hun anbragt i familiepleje. I løbet af to år måtte hun bo hos tre forskellige familier, før hun besluttede at forlade systemet.

- Jeg ville bare gerne være selvstændig. Så jeg besluttede, at jeg ville klare mig selv uden at få hjælp fra nogen, siger hun.

Når jeg føler mig ked af det, er musikken det eneste, der kan gøre mig lidt rolig

Aria Hill

Hun havde på det tidspunkt allerede et fuldtidsjob som tjener. Men Aria vidste ikke, hvad hun ville med sit liv.

- Jeg arbejde bare, så Netflix derhjemme eller drak drinks med mine kollegaer. Men jeg havde ikke nogen plan eller nogen retning, siger hun.

Det eneste hun vidste var, at hun gerne ville flytte til et andet land. Og i januar 2019 faldt valget på Danmark. Både på grund af udsigten til at kunne få en god uddannelse. Og på grund af naturen.

Derfor stod hun i februar i Billund Lufthavn med to kufferter. Det var alt, hun havde med sig – sammen med den guitar hun fik sendt hertil som det eneste fra hendes gamle liv.

For musikken har altid fyldt meget i Arias liv.

- Jeg har altid sunget meget for mig selv. Når jeg føler mig ked af det, er musikken det eneste, der kan gøre mig lidt rolig. Så jeg synger, når jeg har haft en stresset dag. Det er en måde at glemme alle de ting, der har stresset, siger hun.

Svært at falde til

I lufthavnen blev Aria Hill hentet af den fynske familie, som havde ansat hende som au pair. Og hun brugte sine første måneder i Danmark hos dem og fortsatte herefter hos en anden familie.

Men Aria fandt ud af, at det ikke er nemt at falde til, når man ikke taler sproget eller kender nogen.

- Når man arbejder som au pair, har man ikke meget tid til at være social og møde nye venner, siger hun og fortsætter:

- Så det var ret hårdt i begyndelsen. Jeg kunne ikke tale med nogen på dansk, så jeg talte faktisk ikke særlig meget overhovedet.

Dog lærte Aria mange danske ord af de børn, hun passede, og hun begyndte også at tage dansktimer én gang om ugen i et par måneder. Hurtigt besluttede hun også at tilmelde sig den danske udgave af 'X Factor'.

Hun har nemlig set programmet altid og stillede op i England, da hun var 16 år. Dog kom hun ikke videre fra precastingen, som ligger forud for mødet med dommerne. Men hun har dog øvet sig meget siden.

- Så jeg tænkte, at jeg ville prøve en sidste gang for at se, om jeg kunne klare det nu, siger hun.

Og det kunne den 20-årige 'X Factor'-deltager, som er meget glad for den ros, hun fik fra dommerne.

- Det var dejligt at gøre noget, som jeg elsker, og høre, at andre mennesker kunne lide det, siger hun.

Vil bygge et liv op i Danmark

Oplevelsen foran dommerne har hjulpet Aria Hill til at blive sikker på, at musikken skal være hendes plan A.

Men hun ved også, at det er svært at få gang i en sangkarriere, og derfor begyndte hun efter sin audition også at læse på VUC i Svendborg.

Håbet er, at hun kan starte på Syddansk Erhvervsskole i Odense til sommer – hvis ikke det går med musikken, vil hun nemlig gerne være kok eller arkitekt.

- Jeg er sådan en, der har mange drømme, griner Aria Hill.

- Men det vigtigste er, at jeg nu føler, jeg ved, hvor jeg er på vej hen. Jeg vil meget gerne blive i Danmark og bygge et liv op for mig selv, siger hun.

Se sæsonpremieren på 'X Factor' 1. januar klokken 20 på TV 2 eller TV 2 PLAY.