X Factor

Er det den mest vanvittige ’X Factor’-audition? Dommerne overraskes af ko-sang

Jannick Beyer Jensen har 44.000 følgere på det sociale medie Tiktok og stiller op til 'X Factor' med et klart budskab til sine fans.

- Ved folk allerede, hvem I er?

Sådan lød spørgsmålet fra Blachman, da 19-årige Jannick Beyer Jensen og 17-årige Thea Myhre Kristoffersen kom ind ad døren til deres 'X Factor'-audition på årets anden auditiondag i Aarhus.

Svaret fra duoen var ja.

De to venner laver normalt videoer sammen på det populære sociale medie Tiktok, og det var også herfra, Blachman kunne genkende de to.

- Min datter er på det og har omtalt dig også, sagde Blachman.

Derfor var forventningerne til duoen også høje, da de gik i gang med deres auditionsang: 'Mooo!' af internetstjernen Doja Cat.

Klædt i koprint sang og rappede de to sig igennem den alternative rapsang, mens de fremførte deres egen kreative koreografi foran et måbende dommerbord.

- Visuelt fungerer I fantastisk, sagde Oh Land til duoen.

Blachman kaldte duoen for "udtryksfuld".

Netop et stramt, visuelt udtryk er noget, Jannick Beyer Jensen og Thea Myhre Kristoffersen er vant til at tænke over.

På Tiktok må videoerne max vare 60 sekunder. Og de to venner er vant til at lave korte, humoristiske videoer sammen på Jannicks Tiktok-profil, @Jannickgaylove.

Vil lave noget, man ikke har set i Danmark

I et år har Jannick Beyer Jensen fra Viborg lavet videoer på Tiktok, hvor han i dag har 44.000 følgere.

Hver uge deler han korte videoer, hvor han synger, mimer, danser eller laver jokes.

Jannick Beyer Jensens Tiktok-karriere begyndte, da han gik på efterskole.

I starten tog han ikke mediet videre seriøst, men det ændrede sig, da en af hans videoer en dag gik viralt. De fleste af hans videoer havde et par tusinde visninger, men pludselig fik en af dem over 300.000 visninger.

- Så tænkte jeg, at folk måske faktisk godt kunne lide det, jeg laver. Så begyndte jeg at tage det lidt mere seriøst.

Folk skal ikke skamme sig over, hvordan de ser ud, eller hvem de er

Jannick Beyer Jensen

Jannick Beyer Jensen bruger i dag et par timer om ugen på Tiktok ved siden af sin uddannelse på FGU, forberedende grunduddannelse. Han har udviklet sin egen Tiktok-stil, inspireret af internationale stjerner på platformen.

- Jeg vil rigtig gerne lave noget, vi ikke har set før i Danmark og prøve at få det mere ind i dansk kultur, siger Jannick Beyer Jensen.

Han har dog også et budskab med sine Tiktok-videoer. Nemlig at man ikke skal være bange for at være sig selv.

- Folk skal ikke skamme sig over, hvordan de ser ud, eller hvem de er. Man skal bare være sig selv og lægge det ud, man selv synes er sjovt, siger han.

Vær dig selv

Det var også den motivation, der lå bag Jannick Beyer Jensen og Thea Myhre Kristoffersens noget anderledes 'X Factor'-audition.

Duoen mødte hinanden på efterskole, hvor de hurtigt fandt ud af, at de begge havde en interesse for sang og musik - dog uden selv at at have de store stemmer.

Vi ville gerne vise folk, at man ikke behøver at være perfekt

Jannick Beyer Jensen

Derfor valgte duoen, der begge har været fans af 'X Factor' i hele deres opvækst, at gå "all in" på koreografi og tøj med ko-print for at vise dommerne, at de havde tænkt over deres udtryk.

- Hvis vi nu var sjove nok, og dommerne kunne se, vi have engageret os, så kunne det måske være, vi havde en chance, siger Jannick Beyer Jensen.

Men for både ham og partneren Thea Myhre Kristoffersen var det også vigtigt at vise med auditionen, at man ikke skal være bange for at fejle.

Derfor tog de det heller ikke så tungt at få et "nej" fra Oh Land og et "herremeget nej" fra Ankerstjerne.

- Vi ville gerne vise folk, at man ikke behøver at være perfekt, siger Jannick Beyer Jensen og tilføjer:

- Man må gerne stille sig op og synge og være sig selv. Fuck hvad andre tænker.

Se 'X Factor' på TV 2 og TV 2 PLAY fredag kl. 20.00.