Underholdning

Årets bedste panoramabilleder viser landskaber verden over - se dem her

Vinderne af konkurrencen er blevet fundet mellem næsten 5000 indsendte panoramafotografier fra rundt om i verden.

Naturen viser sig fra sin smukkeste og mest forunderlige side i den årlige konkurrence ’EPSON International Pano Awards’.

Her kæmper både professionelle og amatørfotografer om at tage det bedste panoramafoto, og nu er vinderen fundet. Med sit luftfoto af skulpturelle flodmønstre på Island løb australske Mieke Boyton med sejren. Billedet kan du se længere nede i artiklen.

Panoramafotografier er sammensat af flere billeder af samme motiv for at dække en større vidde eller højde. Derfor egner teknikken sig godt til at indfange landskaber, hvilket også er hovedkategorien i konkurrencen.

I år har næsten 1300 fotografer fra mere end 70 lande budt ind med et samlet felt på 4913 billeder.

Herunder kan du se de bedste fotos i kategorien 'Landskab.'

Vandets forunderlige bevægelser i den berømte sø Lake Tekapo på New Zealands Sydø er model for billedet her, der endte på en niendeplads blandt de professionelle fotografer. Fotografen er den samme, som står bag årets vinderfotografi.
Der er fokus på træets krogede grene på billedet, der har navnet 'Træets årer'. Fotografiet blev belønnet med en ottendeplads blandt de professionelle fotografer.
På billedet, der endte på en syvendeplads blandt de professionelle fotografer, har vinden skabt krusninger i det lyse ørkensand på øen Socotra i Det Indiske Ocean.
På billedet på sjettepladsen blandt de professionelle fotografer snor skulpturelle vandløb sig blødt på Island.
Solens stråler skaber skyggespil i ørkenens gule sand på fotografiet, der er taget i verdens største ørken, Sahara, i Afrika. Billedet endte på en femteplads i konkurrencen blandt de professionelle fotografer.
Weihao Pan har fanget isens skulpturelle udformninger ved det sydøstlige Alaska. Det blev til en fjerdeplads blandt de professionelle fotografer til det kolde billede.
På tredjepladsen blandt de professionelle fotografer fyger sandet på billedet fra dalen Death Valley i Mojaveørkenen i det sydlige Californien.
Sollys og is smelter sammen på billedet, der løb med andenpladsen i konkurrencen blandt de professionelle fotografer.
Førstepladsen blandt de professionelle fotografer blev dette billede, der er taget fra luften over det sydlige Island. Det viser flodmønstre, der snor sig og flettes sammen.

På femtepladsen blandt amatørfotograferne portrætterer Wong Choon Keat den 'dansende mangrove'.
På fjerdepladsen blandt amatørfotografer skinner stjernerne over Rysy i Slovakiet.
Simon Roppel har fotograferet et vandfald i New Zealand, der har skaffet ham en tredjeplads blandt amatørfotograferne i konkurrencen.
Billedet på andenpladsen i amatørfotografkonkurrencen viser en farvet himmel ved Horse Head Rock i Australien.
Carlos F. Turienzo løb med førstepladsen blandt amatørfotograferne med billedet fra Lofoten i Norge.