Vild med dans

Silas Holst efter 'Vild med dans'-sejr: - Tænk, at Danmark er okay med det

Det mødte i første omgang modstand, at de to mænd skulle danse sammen, men danskernes holdning har ændret sig, mener danseparret.

Fredag aften skrev Silas Holst og Jakob Fauerby verdenshistorie, da de som det første par af samme køn vandt 'Vild med dans'.

Det skete, på trods af at de blev mødt med fordomme og hærværk, da det i sommer kom frem, at to mænd for første gang skulle danse sammen i den danske udgave af konkurrencen.

- Det fyldte sindssygt meget i starten. Der blev skrevet trusler med tusch på min bil. Det var overvældende på den ikke så rare måde, fortæller Silas Holst i 'Go' morgen Danmark'.

Siden dengang er der dog sket et skifte.

Efter fredagens sejr blev parret endnu engang mødt af en overvældende opmærksomhed, men denne gang af den positive slags.

- Jeg var i Tivoli i går med familien, og det var en fantastisk og overvældende oplevelse. Folk kom hen med en umiddelbar glæde, som var virkelig rørende, siger Jakob Fauerby.

Jakob Fauerby og Silas Holst danser aftenens sidste freestyle. De danser til sangen ‘I’ll never love again’ af Lady Gaga fra filmen ‘A Star is Born’.

300 positive beskeder

Mens det selvsagt var første gang, nydanseren Jakob Fauerby kunne løfte ’Vild med dans’-trofæet, er det tredje gang, at Silas Holst har vundet dansekonkurrencen.

Denne gang har efterspillet dog været anderledes.

- Jeg synes tit, at man møder 70/30 med positive og negative beskeder. Der er altid nogle, der har heppet på andre par, og som så bliver sure over, at det ikke er dem, der har vundet. Men sådan synes jeg ikke, at det er denne gang, siger Silas Holst.

- Og jeg synes slet ikke, at der er noget negativt, på grund af, at vi er dem, vi er, tilføjer han.

Vi er bare kransekagefiguren

Silas Holst

Det har hans dansepartner heller ikke oplevet. Til gengæld ligger der mellem 200 og 300 opbakkende beskeder i Jakob Fauerbys indbakke.

Hele Danmarks sejr

Det er ikke kun de danske tv-seere, der bakker de nykårede 'Vild med dans'-vindere op.

Det gør den kreative direktør i BBC, som ejer 'Vild med dans'-konceptet, også.

- I har brudt en stor mur ned, når det kommer til inklusion i underholdnings-tv, skrev Sumi Connock i en mail til TV 2 fredag aften.

Silas Holst og Jakob Fauerby er dog ikke meget for at tage imod den ros.

- Jeg synes ikke, det er os, der har brudt den mur ned. Det er derimod dem, der har siddet og set det. Vi er bare kransekagefiguren, og det er det, der gør mig så vanvittigt stolt. Det er ikke kun os to, der er modige. Det er hele Danmark, der er det, siger Silas Holst.

Derfor var de også særligt glade, da det stod klart, at det var dem, der løb med sejren fredag aften.

- Min første tanke var: ”Tænk, at vi fik lov til det her. Tænk, at danskerne så igennem køn og palaver og honorerede, at vi havde knoklet en vis del ud af bukserne", siger Jakob Fauerby.

- Den første modstand var en motivationsfaktor. Vi var klar over, at vi skulle kæmpe lidt hårdere for at være lige så gode som de andre, siger han.

Efterhånden som sæsonen skred frem, fik de dog både seere og dommere over på deres side, og derfor er de ikke kun stolte af deres egen præstation.

- Den første tanke, der ramte mig, var. ”Tænk, at Danmark er okay med det. Hvor er det sejt, at vi må det her.” Det var virkelig en stolthedsfølelse, lyder det fra Silas Holst.

Se hele interviewet med Silas og Jakob i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY.