Vild med dans

Otte kilo, skrinlagt karriere og måneder uden venner - det har det kostet at nå finalen i 'Vild med dans'

I 12 uger har 'Vild med dans' fyldt det meste for de tre finalister. Og det er ikke kun dem selv, der har mærket det.

Det kræver meget at gå hele vejen til finalen i 'Vild med dans'. Det ved de tre finalister om nogen.

En af dem er blevet otte kilo lettere undervejs i sæsonen. En anden har været nødt til at udskyde færdiggørelsen af et stort projekt. Og en tredje har haft brug for en overnattende barnepige.

Men det er ikke kun Jakob Fauerby, Coco O. og Christopher Læssø, der har mærket presset fra dansekonkurrencen.

En mor, en mand og en manager har fulgt hver sin finalist og ved, hvor meget det har krævet at stå tilbage som en af de tre deltagere, som kan vinde 'Vild med dans' fredag aften.

Har trænet til langt ud på natten

Christopher Læssø har ikke tal på, hvor mange timer han har terpet dansetrin hjemme i stuen i løbet af 'Vild med dans'-sæsonen.

Men i hvert fald har han flere gange taget aften- og nattetimerne i brug efter træningen med partneren Karina Frimodt. Én gang blev han ved helt til klokken 2.30.

Christopher Læssø har åbnet op om mange personlige ting gennem 'Vild med dans'-sæsonen. Blandt andet var hans moderne dans inspireret af farens psykiske sygdom. - Jeg har investeret alt i 'Vild med dans', og jeg ved ikke, hvad prisen bliver, før det hele er slut, siger han selv.

Den intense træning har også betydet, at Christopher Læssø ikke har haft lige så meget tid med sin 10-årige datter, Olivia, som han plejer.

- Der er gået 12 uger, hvor jeg ikke føler, jeg har fået set min datter ordentligt, lyder det fra skuespilleren.

- Men på den anden side kan jeg se hende rigeligt resten af året. Det er det, man skal veje op.

Mor som overnattende barnepige

I ugerne, hvor datteren har været hos Christopher Læssø, har hans mor måttet træde til som barnepige. Olivia skulle mærke mindst mulig forandring, selvom hendes far har haft lange dage i træningslokalet.

Anne Marie Læssø har derfor også overnattet hos sin søn og barnebarnet flere gange. Og én gang er hun blevet sendt i seng, fordi skuespilleren skulle øve sig.

- Jeg skulle ikke sidde og grine af ham, siger Anne Marie Læssø, som aldrig har set Christopher Læssø så motiveret, som han har været under 'Vild med dans'.

- Han har givet så meget af sig selv. Og givet afkald på at være sammen med familie og venner, siger Anne Marie Læssø.

Christopher Læssøs mor har siddet på tilskuerrækkerne flere gange under 'Vild med dans'. Her ses de på aftenen, hvor skuespilleren dansede sig i semifinalen efter en omdans.

Men faktisk er hun så stolt af sin søn, at det ikke gør noget, at hun har været nødt til hjælpe ham for at få hverdagen til at fungere.

- Når jeg som mor kan se, at det betyder noget for ham, så må jeg også yde mit, siger hun.

Når jeg har set det, har jeg da siddet og tudet lidt i det stille herhjemme

Anne Marie Læssø, Christophers mor

Det har også været rørende for Anne Marie Læssø at se sin søn vise nye sider af sig selv.

- Han har åbnet sig op og vist, at han har en helt anden og mere alvorlig side, end man skulle tro. Og også en langt mere blød og følsom side, som han tør stå ved, siger hun.

- Når jeg har set det, har jeg da siddet og tudet lidt i det stille herhjemme. Det må jeg indrømme.

- Silas har stjålet mig

For skuespilleren og instruktøren Jakob Fauerby har det været en effektiv slankekur at nå helt til finalen i 'Vild med dans'. Han er blevet otte kilo lettere, end da han startede og har problemer med at passe sit gamle tøj.

De mange timer i danselokalet har også betydet, at skuespilleren nærmest ikke har kunnet tale om andet end dansepartneren Silas Holst.

Jakob Fauerby har vænnet sig til, at dansepartneren får nye idéer konstant. Faktisk har de haft en aftale om, at Silas Holst skulle punge ud med en femmer, hver gang han lavede en ny ændring, selvom han havde lovet, at der ikke kom flere. Nu skylder han Jakob Fauerby 285 kroner.

- Det, der foregår i træningslokalet, er alt. Det handler om trin, næste dans og "er min fod strakt nok"? siger Jakob Fauerby.

- Når jeg skal tale med mennesker, som lever i den virkelige verden, så bliver det en smule småt. Jeg kan kun fortælle, hvad Silas sagde i går, som var sjovt, griner han.

På Instagram har man da også i løbet af de seneste 12 uger kunnet følge med i, hvordan Jakob Fauerbys venner og kollegaer fra satiretrioen Platt-Form har delt videoer, der viser, hvor meget de mangler deres tredje mand.

- Husk lige, hvem dine rigtige venner er. Dine gamle venner. Dine ægte venner, lød det eksempelvis jokende i en af de første videoer, de delte.

Og faktisk har de lidt ret, indrømmer skuespilleren.

- Jeg har seriøst ikke set mine venner i lang tid. På den måde er det jo rigtigt, hvad Mille og Laus taler om, når de sender mig de videoer. Silas har stjålet mig, siger Jakob Fauerby.

Ingen dårlig samvittighed

Men ud over dansen er der også en lille pige, Jakob Fauerby har brugt sin tid på, når han er kommet hjem fra 'Vild med dans'-træningen. Midt i sæsonen fik han nemlig en datter sammen med sin mand, Anders Fauerby, og deres fælles veninde Rebecca Sølvsten.

Hun kom til verden en fredag, hvor Jakob Fauerby skulle danse. Derfor var han nødt til at forlade babyboblen et par timer. Dog har familien fået det til at fungere, blandt andet fordi skuespillerens mand har taget en ekstra tørn på hjemmefronten.

- Jeg har faktisk ikke følt, at jeg er gået glip af noget, fordi hver gang jeg kommer hjem, får jeg et barn i armene, og der bliver sendt billeder hele tiden. Så jeg har følt mig enormt meget til stede, selvom det kun har været et par timer om dagen, siger han.

Han skal ikke have dårlig samvittighed over at være væk, for det er så megasejt, det han laver

Anders Fauerby, gift med Jakob

Anders Fauerby er på barsel fra jobbet som tv-tilrettelægger, og det betyder, at han har tid til at sørge for, at familien ses så meget som muligt i de timer, der er til overs efter træningen.

Derfor har han hentet og bragt Jakob Fauerby og sørget for, at der altid stod varm kaffe klar, når han kom hjem.

- Det har været ret vildt, siger Anders Fauerby, som i begyndelsen ikke var forberedt på, at konkurrencen ville fylde så meget, som den har gjort.

- Jeg havde ikke forventet, hvor meget man går op i det, og hvor meget man går ind i det som familie, siger han.

Anders og Jakob Fauerby blev gift i 2014.

Familien var dog forberedt på, at 'Vild med dans' ville kræve meget af Jakob Fauerby. Derfor har de igen og igen forsikret ham om, at han ikke skulle have dårlig samvittighed over at give sig fuldt ud til konkurrencen.

- Vi har fortalt Jakob, at træningen er vigtig, og det synes alle i familien. Han skal ikke have dårlig samvittighed over at være væk, for det er så megasejt, det han laver, siger Anders Fauerby.

Helt ny tilværelse for Coco O.

For Coco O. har 'Vild med dans' betydet, at hun har skullet vænne sig til et helt ny rytme. Nemlig et "ni-til-fem-liv", som den 32-årige sanger og sangskriver ikke har været vant til.

- Jeg plejer at leve et liv, hvor jeg står op, når jeg har lyst, og drikker vin en onsdag, hvis jeg har lyst. Jeg har virkelig meget frihed og fritid, og det har jeg ikke haft her, siger Coco O.

- At handle ind, når alle andre gør det, har været lidt af en oplevelse, griner hun.

Coco O. har under 'Vild med dans' haft mange inputs til alt fra sangvalg til det visuelle udtryk.

Coco O. havde også regnet med at skulle bruge efteråret på at arbejde på sin næste plade. Men det viste sig hurtigt, at 'Vild med dans' krævede så meget, at der ikke var tid til ret meget andet.

Sangerinden har nemlig ikke kun terpet trin og prøvet at sætte sig ind i dansens univers. Hun har også været inde over selv de små detaljer i systuen og er kommet med mange forslag, eksempelvis til musikken.

Jeg kan mærke, hun er blevet mere afslappet i at være den private Coco

Kristian Nyholm, Cocos ven og manager

Svært at være sig selv på tv

For Coco O. har den største udfordring dog været at skulle lære at være sig selv på tv. Som musiker og performer er hun vant til at være på, dog på en helt anden måde, end hun er i 'Vild med dans'.

Sangerindens ven og manager, Kristian Nyholm, fortæller, at han har set en stor udvikling i sangerens måde at være sig selv på, når kameraerne ruller.

- For hende er det normalt lettere at være den passionerede og dedikerede Coco, hun er i musikken.

- Men jeg kan mærke, hun er blevet mere afslappet i at være den private Coco, siger Kristian Nyholm.

Coco O. og vennen og manageren Kristian Nyholm.

Ifølge sangerinden selv fik hendes venner da også meget sjov ud af at se Coco O. på hendes første fredage i greenroom. De kunne nemlig se, at hun havde svært ved at finde ud af, hvilken grimasse hun skulle finde frem.

Siden er der sket meget, og hendes venner har oven i købet taget programmet til sig, hvilket har rørt Coco O. meget.

- Jeg har været så glad for, at mine venner har set mig i tv om fredagen. Det har været fedt at mærke, at de har engageret sig i det her program, som ingen af dem har set før, siger Coco O.

Se 'Vild med dans' fredag klokken 20 på TV 2 og TV 2 PLAY.