Vild med dans

BBC hylder Danmark: 'Vild med dans'-vinderpar skriver verdenshistorie

Jakob Fauerby og Silas Holst er det første par af samme køn, der har vundet det verdensomspændende ’Vild med dans’-koncept.

For første gang nogensinde har verden set et 'Vild med dans'-finalepar af samme køn hive vindertrofæet hjem.

Det skete, da skuespiller Jakob Fauerby og hans dansepartner Silas Holst vandt finalen, der blev afholdt i Forum Horsens.

BBC hylder Danmark

Hos BBC, der ejer 'Vild med dans'-konceptet, er man imponeret over, at Danmark er det første land i verden, hvor et ”same sex couple” har vundet.

- Danmark, vi hylder jer. Og vi ønsker Jakob og Silas stort tillykke. I har brudt en stor mur ned, når det kommer til inklusion i underholdnings-tv, og hele verden ser med, udtaler Sumi Connock, der er kreativ direktør hos BBC i en mail til TV 2.

Det er ikke første gang, et par af samme køn danser med i ’Vild med dans’ – det er blandt andet sket i Israel, Østrig og Australien, og i Italien nåede parret også hele vejen til finalen, men vandt ikke.

Silas Holst: Jeg har haft fordomme om andre folks fordomme

Da det blev annonceret, at Jakob Fauerby og Silas Holst skulle danse sammen i 'Vild med dans' 2019, vakte det nogen debat blandt danskerne.

Derfor var de også selv nervøse for, hvor langt de overhovedet ville nå. Men både Jakob Fauerby og Silas Holst erkendte fredag aften, at de måske selv har haft for mange fordomme om danskernes fordomme.

- Vi har nok gjort os nogle tanker om, hvordan vores medborgere ville reagere, som ikke har været rigtige, sagde Jakob Fauerby i aftenens finaleshow.

Og hans dansepartner Silas Holst var enig:

- Jeg tror, jeg har haft fordomme om andre folks fordomme, sagde han.

TV 2's underholdningsredaktør: Det er en kæmpe tommelfinger opad

Sangerinden Coco O. fik en andenplads, mens Christopher Læssø kom på tredjepladsen.

TV 2s underholdningsredaktør Thomas Strøbech synes, det var et meget skarpt finalefelt, og han havde været glad uanset, hvem der havde vundet:

- Men det er da klart, at når dansk ’Vild med dans’ gør noget for første gang og ender med at skrive en slags verdenshistorie, så er det da et særligt moment. Det kan i den grad minde os alle sammen om, at vi alle først og fremmest er mennesker – uanset hvem vi danser eller gifter os med, siger han og tilføjer:

- Seerne har givet den tankegang en kæmpe tommelfinger opad.

Jakob Fauerby og Silas Holst går nu på gulvet i en pasodoble i selskab med de professionelle dansere Martin Parnov Reichhardt, Frederik Nonnemann, Mads Vad og René Christensen.

LGBT Danmark: Vi vinder alle sammen lidt

Hos Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner (LGBT+) er man utroligt glade for, at et par af samme køn har deltaget og vundet i et stort underholdningsformat som 'Vild med dans'.

- Det er vildt dejligt, og det giver os alle sammen en følelse af, at vi vinder lidt. Det giver en fornemmelse af en folkelig opbakning. Det kan vi godt være stolte af, siger foreningens forperson Susanne Branner Jespersen.

Hun fortæller, at hun har mødt mange, der har været stolte og følt, at de kunne spejle sig i Jakob Fauerby og Silas Holst, hun også synes, der har været gode til at italesætte nogle af de udfordringer, der kan være ved at være homoseksuel i Danmark.

Du kan se eller gense 'Vild med dans'-finalen på TV 2 PLAY.