Vild med dans

En direktør, en tandlæge og flere comebacks - her er alle 'Vild med dans'-vinderne i dag

Fredag kulminerer årets 'Vild med dans' i den store finale. Her kan du læse, hvordan det er gået alle dem, som tidligere har vundet konkurrencen.

De var hver især – mere eller mindre – kendte for deres talent, da de sagde ja til at lære at danse. Men for de fleste 'Vild med dans'-vindere har de mange fredage på hele Danmarks dansegulv ført store skift med sig.

Der er vejrværter, som fik tilbudt nye jobs efter sejren. Der er skuespillere, som for alvor blev kendte ansigter. Der er sportsfolk, som har skiftet bane. Og en enkelt, der fik sin største drøm opfyldt, fordi hun blev opdaget i danseprogrammet.

For det er ikke uden betydning at danse hver fredag i den bedste sendetid.

Nedenfor kan du læse, hvordan det er gået alle vinderne, siden de vandt konkurrencen.

2005: Mia Lyhne

Skuespilleren Mia Lyhne vandt allerførste sæson af 'Vild med dans' i foråret 2005 sammen med Thomas Evers Poulsen.

Mange seere troede, de var vidner til en spirende romance mellem danseren og den dengang 33-årige og forholdsvis ukendte skuespiller. Danseparret satte for alvor gang i rygterne, da de kyssede under kærlighedens dans, rumbaen. De sluttede også af med en brudevals-gimmick i deres freestyle.

Frank Hvam og Mia Lyhne i den nye sæson af 'Klovn', hvor Mia forbereder sig til 'Fletterton'.
Vinderparret fra TV2 ´s underholdningsprogram ´Vild Med Dans ´, Thomas Evers Poulsen og Mia Lyhne.

Men de blev dog aldrig mere end venner – og senere blev det også bredt kendt, at Thomas Evers Poulsen er til mænd.

Mia Lyhne har siden været åben om, hvordan 'Vild med dans' ændrede hendes liv.

- For min karriere betød det, at jeg blev kendt. Desværre skal man have et kendt ansigt som skuespiller, og det hjalp 'Vild med dans' mig med at få, sagde hun til BT i 2013.

Samme år som sejren slog hun for alvor igennem i tv-serien 'Klovn', der sidste år havde premiere på sin syvende sæson. ’Klovn’-universet inkluderer i dag også to spillefilm.

Optagelserne til den tredje ’Klovn’-film startede i efteråret, og filmen er sat til at få premiere i 2020.

2005: David Owe

Anden sæson af 'Vild med dans' kom i efteråret 2005, og her gik sejren til skuespiller og stuntman David Owe og hans partner Vickie Jo Ringgard.

Det betød, at der kom rift om den dengang 27-årige skuespiller, som turnerede med en teaterforestilling lige efter sejren.

Vinderne af Vild med Dans, David Owe og Vickie Jo Ringgaard.
David Owe trak sig fra det danske rampelys efter han vandt 'Vild med dans' i 2005.

- Opmærksomheden efter 'Vild med dans' var meget intens. Hvis vi efter forestillingen gik ud om aftenen, satte teknikerne fra produktionen sig rundt om mig, fordi der var så mange, der kom over for at sidde hos mig, har David Owe sagt til TV 2.

Han fik sit gennembrud med tv-serien 'Ørnen' og havde også flere større roller i for eksempel filmen 'Tempelriddernes skat' og serierne '2900 Happiness' og 'Maj og Charlie'. Men herefter forsvandt han fra de danske tv-skærme i et årti.

I stedet vendte han sig mod teaterscenen og startede i 2008 Nepo Teatret sammen med sin kone, skuespilleren Marie Askehave. Derudover har han haft haft roller i flere tyske serier, men i 2018 fik han comeback i den danske serie 'Løbeklubben'.

I 2019 har David Owe turneret med musicalen om Sanne Salomonsens liv ’Sanne – the Musical’.

2006: Christina Roslyng

Håndboldspilleren Christina Roslyng blev den tredje vinder af 'Vild med dans'.

Hun var 28 år og vandt sammen med danseren Steen Lund i 2006 under et år efter, at hun var blevet mor for første gang.

Christina Roslyng og Lars Christiansen
Christina Roslyng vandt 'Vild med dans' i 2006 sammen med danseren Steen Lund.

Den populære venstrefløjsspiller havde på det tidspunkt blandt andet været med til at vinde OL-guld for det danske landshold i 2000. Men i 2004 blev hun ikke udtaget til de olympiske lege i Athen, og i 2008 måtte hun stoppe karrieren efter en rygskade.

I dag arbejder Christina Roslyng som sportspsykologisk konsulent med unge talenter og eliteidrætsudøvere i sin egen virksomhed. Derudover arbejder hun som HR-businesspartner i JUAL Group i Juelsminde

Christina Roslyng er gift med håndboldveteranen Lars Christiansen, som selv deltog i ’Vild med dans’ sidste år. Sammen har de to sønner.

2007: Robert Hansen

Robert Hansen jublede som ingen anden, da han vandt 'Vild med dans' i 2007 sammen med Marianne Eihilt. For den dengang 28-årige skuespiller var der nemlig meget mere på spil end det at mestre dansetrinnene.

Han så programmet som en mulighed for at viske tavlen ren efter det alkohol- og stofmisbrug, der havde sendt ham på en årelang nedtur fra sin status som hele Danmarks kæledække Viktor Knudsen fra ungdomsfilmen 'Kærlighed ved første hik'.

Robert Hansen og Marianne Eihilt blev de glade vindere tilbage i 2007
Sofie Lassen-Kahlke og Robert Hansen spiller deres gamle roller - nu som voksne - i musicalen Kærlighed ved første hik.

Det har han fortalt i selvbiografien 'Velkommen på forsiden'.

- Min deltagelse i 'Vild med dans' vendte alt og gav mig en chance for at vise, hvordan jeg er. Man fulgte os i otte uger, og det var en af de mest fantastiske oplevelser, sagde han også i 2009 til Ekstra Bladet.

Siden har nye kriser dog ramt skuespilleren. I 2015 faldt han om på scenen under musicalen 'Dirty Dancing' og blev hasteindlagt med en flænge i hjertets hovedpulsåre. Og i 2017 skete det igen. Her blev han ramt af en hjerneblødning, som han har brugt næsten et års genoptræning på at komme sig over.

Min deltagelse i 'Vild med dans' vendte alt

Robert Hansen

Robert Hansen medvirkede i 2018 i 'Kærlighed ved første hik - the musical' sammen med Sofie Lassen-Kahlke.

I år har han medvirket i 'Flashdance- the Musical' i Operaen i København, hvor han blandt andet spillede sammen med ’Vild med dans’-veteranen Silas Holst

2008: Joachim B. Olsen

Joachim B. Olsen blev landskendt som hele Danmarks dansebamse, da han vandt 'Vild med dans' i 2008.

Og under finalen skrev han et lille stykke historie. For første gang nogensinde scorede et par nemlig maksimumkarakteren 120 for deres tre finaledanse.

Arkiv
Vild med Dans finaleshow fredag 31.oktober 2008. Joachim og Marianne vinder og der er vild jubel.

Der var ellers ikke store forventninger til den 130 kilo tunge kuglestøder, inden han gik på gulvet. Men sammen med dansepartneren Marianne Eihilt imponerede han fra første vals. Og til sidst havde kuglestøderen i øvrigt tabt sig så meget af at danse hver uge, at han efterfølgende kæmpede med at finde tilbage til sin sportslige idealvægt.

Joachim B. Olsen måtte dog stoppe karrieren som kuglestøder året efter 'Vild med dans' på grund af skader.

Senere valgte Joachim B. Olsen at gå ind i politik, hvor han stillede op for partiet Liberal Alliance. Han sad i folketinget for partiet i perioden 2011-2019, men blev ikke valgt ind i år.

Han er i dag ansat som politisk konsulent i Liberal Alliance politisk-økonomiske sekretariat på Christiansborg.

2009: Casper Elgaard

Racerkøreren Casper Elgaard morede sig ikke, da han tog sine første trin i 'Vild med dans' i 2009.

Men efterhånden som han blev bedre, gav han – med hjælp fra seerne – de andre par baghjul. Og han endte med at vinde sammen med sin dansepartner, Vickie Jo Ringgaard.

Vild med dans, finalen 2009 fredag aften den 20. november, Afgørelsen Casper Elgaard og Vickie Jo Ringgaard kåres som vindere af TV dysten Vild med Dans 2009.
Casper Elgaard er vært på Kanal 5-programmet '5. gear' sammen med Anders W. Berthelsen.

Efter sin sejr fortsatte Casper Elgaard i motorsporten, og da han i 2016 indstillede karrieren bag rattet, kunne han kalde sig den mest vindende kører i den danske motorsportserie DTC.

I sine sidste sæsoner var han både racerkører og sportsdirektør for holdet Massive Motorsport, og da han stoppede, var det for at give jobbet som sportsdirektør fuld fokus. Det job har han stadig i dag.

Derudover har han været vært på tre sæsoner af Kanal 5’s actionprogram '5. gear', hvor kendte danskere skal dyste mod hinanden i vilde bilstunts og om at komme først over målstregen.

Casper Elgaard annoncerede for nylig, at han planlægger at gøre comeback som racerkører i 2020.

2010: Cecilie Hother

Vejrværten Cecilie Hother vandt 'Vild med dans' sammen med dansepartneren Mads Vad i 2010. Og sejren kom ikke som nogen overraskelse. Parret havde scoret højeste dommerkarakterer i de sidste tre programmer op til finalen.

Vild Med Dans 2010 - Sæson 7 - Finale - vinderne. Cecilie Hother og Mads Vad.
Cecilie Hother i 'Mit luksushus'.

Cecilie Hother har siden udtalt, at 'Vild med dans' gjorde hende til en helt anden person.

- Man skubber hele tiden sine grænser, udfordrer sig selv og kommer ud af sin komfortzone. Det er ligesom på sådan et kursus, hvor man skal lære at slå en kanin ihjel, sagde hun sidste år til TV 2.

Efter 'Vild med dans' startede vejrværten sin egen smykkevirksomhed, mens hun også blev tilbudt nye værtjobs.

I sæsonen efter sin sejr var hun stand-in for Lisbeth Østergaard som såkaldt webvært på 'Vild med dans'. Og efter et kort skift til DR vendte hun i 2013 tilbage til TV 2 for at blive en af de bærende tv-værter på den dengang nye kanal TV 2 FRI.

Hun kan stadig opleves som vært på en række livsstilsprogrammer på TV 2 FRI og TV 2.

Cecilie Hother blev i efteråret 2019 hemmeligt gift med sin partner, Thomas Gregers Honoré, som hun har datteren Ellinor med.

2011: Sophie Fjellvang-Sølling

Tredje gang blev lykkens gang for danseren Silas Holst. Han blev slået i finalen i både 2009 og 2010, men i 2011 vandt han sit første 'Vild med dans'-trofæ sammen med skiløberen Sophie Fjellvang-Sølling.

Vild med Dans 2011. En flot finale blev vundet af skiløberen Sophie Fjellvang-Sølling og partneren Silas Holst.
Sophie Fjellvang-Sølling under Discovery Networks OL-pressemøde, hvor de fortæller om deres OL-dækning til vinter OL i Pyeongchang i Sydkorea, torsdag den 1. Februar 2018 i København.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018)

Hun var på det tidspunkt Danmarks bedste skiløber med 21 vundne danmarksmesterskaber og gode placeringer i flere VM, World Cup-finaler og deltagelse i Vinter OL i 2010. Men der, der skulle have fortsat som en opadgående succeshistorie, udviklede sig ganske anderledes året efter 'Vild med dans'-sejren.

Kursen var sat mod næste OL, da 30-årige Sophie Fjellvang-Sølling mistede sin mand pludseligt. Han døde af et hjertestop 36 år gammel, og hun blev alenemor til parrets søn på halvandet år. Derfor vendte hun ikke tilbage til livet som professionel skiløber, da det krævede for mange rejsedage væk fra sin søn.

Men hun slap ikke skiene helt. I stedet blev Sophie Fjellvang-Sølling vært på TV 2-programmet 'Skiskolen'. Hun har også arbejdet som sportskommentator på Eurosport ved siden af sit faste job som tandlæge.

Siden ’Vild med dans’ har Sophie Fjellvang-Sølling også fundet kærligheden igen i sin mand, Casper Barfoed. De blev forældre til en datter i 2015, og i oktober sidste år fik parret også en søn.

2012: Joakim Ingversen

Joakim Ingversen dansede sig i 2012 til førstepladsen i 'Vild med dans' sammen med partneren Claudia Rex. Og den dengang 26-årige tv-vært og skuespiller vandt mere end bare trofæet.

Et år efter sejren offentliggjorde danseparret nemlig, at de var blevet kærester. Forholdet holdt dog ikke, men det gjorde Joakim Ingversens popularitet.

(ARKIV) ZULU Awards 2017 den 2. februar 2002 som foregår på Oslobåden. Sofie Linde og Joakim Ingversen. Joakim Ingversen skal være vært på X Factor i stedet for hustruen Sofie Linde, som lige har født.. (Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2018)
Vild med dans 2012 - Tv-vært Joakim Ingversen danser med Claudia Rex Vinderne

Han var allerede inden 'Vild med dans' dukket op på skærmen som vært på TV 2-programmet 'Bingo Banko', og siden er mængden af værtsjob kun vokset.

Joakim Ingversen er blandt andet kendt som vært på en række forskellige programmer på DR Ultra, og senest har man kunnet se ham i værtsroller på programmerne 'Alle mod 1' og 'Hvem var det nu, vi var'.

I 2018 blev han og hans hustru, tv-værten Sofie Linde, forældre til datteren Trine.

2013: Mie Skov

Mange anede ikke, hvem Mie Skov var, da hun gik på gulvet i 'Vild med dans' i 2013. Men Danmarks bedste kvindelige bordtennisspiller gik hele vejen sammen med partneren Mads Vad.

Hun droppede faktisk et EM for at være med i 'Vild med dans'. Hun var mættet af sin sport, men var sikker på, at udfordringen og presset hver fredag ville gøre hende bedre ved bordtennisbordet.

Vild med dans finale. Finale i TV2s underholdningsprogram Vild med dans 2013. Mie Skov og Mads vinder årets Vild med dans. Tid og sted: Fredag 29. november 2013,  København. (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2013)
Mie Skov ved bordtennisbordet.

Året efter sin sejr i 'Vild med dans' stoppede Mie Skov dog sin professionelle karriere, og i 2015 fik hun sit første barn med sin daværende kæreste.

Siden har hun blandt andet været sportskommentator og uddannet sig til personlig træner og coach.

Det har kickstartet min udvikling

Mie Skov

Hun kalder 'Vild med dans' for en ny begyndelse, fordi hun opdagede sin feminine side og fik mere mod på at kigge indad.

- Jeg er så taknemlig for, at jeg tog udfordringen op dengang og gav den fuld skrue, for det har kickstartet min udvikling, siger hun.

Sidste år gjorde Mie Skov comeback ved bordtennisbordet, da Danmark skulle kvalificere sig til EM.

2014: Sara Maria Franch-Mærkedahl

I 2014 gik sejren til endnu en vejrvært. Sara Maria Franch-Mærkedahl imponerende sammen med Silas Holst i det, der siden blev den mest omdiskuterede freestyle i dansk 'Vild med dans'-historie.

Sara Maria Franch-Mærkedahl
Vild med dans finalen fredag d. 28 nomevber 2014. Finalen finder sted i Forum Horsens. Her ses finaledeltagerne - vinderne Sara Maria Franch-Mærkedahl og Silas Holst og andenpladstagerne Johannes Nymark og Claudia Rex.

Den fik kritik for at være for inspireret af en dans fra den amerikanske pendant til 'Vild med dans'. Det ændrede dog ikke på, at dansen i 2015 blev kåret som det største øjeblik nogensinde i 'Vild med dans' af tusindvis af brugere på tv2.dk.

For Sara Maria Franch-Mærkedahl førte 'Vild med dans' til ændringer både på arbejdsfronten og privat.

Hun har siden været i front på forskellige tv-programmer. Blandt andet som medvært på 'Vild med dans - Knæk Cancer' i 2015 og i ekstraprogrammet 'Trin for trin', som blev sendt samme år.

- Der er ingen tvivl om, at det har påvirket min karriere positivt og gav et dejligt skift, siger hun.

Efter ekstraprogrammerne sprang hun i 2016 ud som cirkusprinsesse for Cirkus Arena, udgav en løbebog og har desuden deltaget i flere tv-programmer. Blandt andet programmet 'Til middag hos', hvor hun fortalte om, at 'Vild med dans' spillede en rolle i skilsmissen fra hendes mand, der kom kort efter 'Vild med dans'-sejren.

Der er ingen tvivl om, at det har påvirket min karriere positivt og gav et dejligt skift

Sara Maria Franch-Mærkedahl

- Vi var på et stadie, hvor vi skulle finde ud af, hvad der skulle ske. Så det har måske rykket processen, at jeg var med i 'Vild med dans', sagde Sara Maria Franch-Mærkedahl dengang i programmet.

I dag laver hun blandt andet rejse-tv for Apollo Rejser.

2015: Ena Spottag

Skuespilleren Ena Spottag dansede sig i 2015 ind i mange danskeres hjerter sammen med Thomas Evers Poulsen. Duoen kaldte sig 'Team Glad', og seerne sikrede dem sejren i finalen, selvom dommerne gav dem en samlet score på 113 mod konkurrenternes 120.

Ena Spottag.
Ena Spottag og Thomas Evers Poulsen vinder Vild med dans 2015.

Ena Spottag så sin oplevelse i 'Vild med dans' som en form for antropologisk studie af en fremmed verden.

- Jeg fik en smag på noget, som jeg slet ikke forstod. Som både var voldsomt og sjovt. Men når man er et virkelig genert menneske, var det ret grænseoverskridende, at der pludselig var så mange, der vidste, hvem jeg var, siger hun.

De danske tv-seere kendte dog allerede før 'Vild med dans' den dengang 30-årige skuespiller som køkkenpigen Martha fra to sæsoner af 'Badehotellet'.

Jeg fik en smag på noget, som jeg slet ikke forstod. Som både var voldsomt og sjovt

Ena Spottag

Derudover har Ena Spottag brugt sin tid på Aalborg Teater, som hun skrev fast kontrakt med i 2016, og hvor hun stadig arbejder som skuespiller. I 2017 blev hun nomineret til en Reumertpris i kategorien 'Årets kvindelige hovedrolle' for forestillingen 'Drengen der ville være vægtløs'.

2016: Sarah Mahfoud

Den nærmest ukendte bokser Sarah Mahfoud blev ikke spået store vinderchancer, før hun gik på gulvet i 13. sæson af 'Vild med dans'.

Sarah Mahfoud.
Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard vinder Vild med dans 2016. - Der var fredag aften d. 25. november finale i TV2s "Vild med dans" i Forum Horsens.

Men både dommere og seere fik øjnene op for den hurtige bokser allerede i første program, hvor hun scorede aftenens højeste karakterer fra dommerne.

Hun dansede sig herfra til sejren sammen med partneren Morten Kjeldgaard.

To måneder efter vi vandt, fik jeg debut som professionel bokser

Sarah Mahfoud

Og Sarah Mahfoud lægger heller ikke skjul på, at 'Vild med dans' har haft stor betydning for hendes karriere.

- Jeg fik min største drøm opfyldt på grund af 'Vild med dans'. To måneder efter vi vandt, fik jeg debut som professionel bokser, sagde hun til TV 2.

Da hun sagde ja til at deltage var hun nemlig amatørbokser, men under programmet blev hun opdaget af boksepromoter Mogens Palle, der efterfølgende tilbød hende en professionel kontrakt og gjorde hende til bokser på fuld tid.

I dag træner Sarah Mahfoud op til sin første VM-kamp i 2020. Ved siden af boksningen læser hun til sygeplejerske over nettet.

2017: Sofie Lassen-Kahlke

I 2017 stod 'Vild med dans'-finalen mellem to store skuespillernavne.

Den dengang 38-årige Sofie Lassen-Kahlke dansede sig til sejr foran kollegaen Iben Hjejle og kunne dermed give sin dansepartner, Michael Olesen, hans første sejr efter 11 sæsoner i programmet.

Vild med Dans 2017
Sofie Lassen-Kalhke.

Og selvom Sofie Lassen-Kahlke har prøvet lidt af hvert gennem sin 25 år lange karriere, blev 'Vild med dans' en ganske særlig oplevelse for hende, som hun også har kunnet bruge foran kameraet og på teaterscenen.

- Jeg er kommet i kontakt med flere følelser og har fået større selvtillid til at kaste mig ud i det og turde noget. Man er så blottet i det program. (...) Man føler sig pillet af helt ind til skindet, som om man bliver gennemsigtig, og alle kan se ind i ens sjæl, sagde hun til Dagbladet Roskilde en måned efter sejren.

Man er så blottet i det program

Sofie Lassen-Kahlke

Sofie Lassen-Kahlke har siden ’Vild med dans’ medvirket i 'Kærlighed ved første hik - the Musical', hvor hun og Robert Hansen genoplivede rollerne som Anja og Viktor. Hun har også medvirket i Odense Sommerrevy.

Sofie Lassen-Kahlke er i efteråret 2019 blevet mor for tredje gang, denne gang til en lille pige.

2018: Simon Stenspil

Sidste års ’Vild med dans’-finale bød igen på et opgør mellem to skuespillere.

Vindertrofæet gik til skuespilleren Simon Stenspil, der sammen med Asta Björk dansede sig til en sejr over kollegaen Molly Egelind og hendes partner Mads Vad.

Simon Stenspil og Asta Björk løb med sejren i 'Vild med dans' 2018.
Simon Stenspil fotograferet i Copenhagen Cable Park på Refshaleøen.

Den 36-årige skuespiller har haft en lang karriere på landets teaterscener og i serier som ’Badehotellet’ og Netflix-serien ’The Last Kingdom’. Han har også spillet med i musicalen om ’Skammerens datter’ og den klassiske musical ’Hair’.

At vinde 'Vild med dans' gav skuespilleren en stor appetit på dans.

- 'Vild med dans' gav mig lyst til at danse hver dag. Det var en fed udfordring at lære en ny dans hver uge, og jeg elskede samspillet i at få dansen til at fungere på gulvet, siger Simon Stenspil.

Siden sejren i ’Vild med dans’ sidste år har karrieren budt på lidt af hvert for Simon Stenspil. Han har blandt andet medvirket i programmet '5. Gear' på Kanal 5. Og så har han også brugt en del af året på at rejse med sin kæreste, skuespilleren Anna Stokholm.

Simon Stenspil vender snart tilbage på skærmen, nemlig i TV 2s julekalender 'Tinka og Kongespillet'. I øjeblikket er han i gang med optagelser til tv-serien ’Grow’, der får premiere på TV 2 Zulu i 2020.

Se, hvem der vinder årets 'Vild med dans' fredag klokken 20 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.