Motocrosskører vinder 'Danmark har talent'

Ti finaledeltagere prøvede at imponere publikum i 'Danmark har talent', men Alex Porsing endte med at løbe med de 250.000 kroner.

Efter fem liveshows og den store finale løb Alex Porsing med titlen som vinder af 'Danmark har talent' 2019.

Med et kæmpe smil og konfetti regnende ned over sig modtog han trofæet lørdag aften.

- Det er helt vildt. Jeg har lige vundet en kvart million, sagde Alex Porsing og tog sig uforstående til hovedet, da TV 2 fangede ham lige efter annonceringen.

- Jeg havde overhovedet ikke regnet med det. Jeg er overrasket over, hvor godt folk har taget imod sporten, lød det.

Han imponerede med sit vilde stunt på motocross, hvor han med bind for øjnene lavede et såkaldt backflip inde i studiet. Et nummer, som han er den eneste i verden, der har udført. En minimal fejl i hastighed, retning eller balance på køretøjet kunne have kostet den 25-årige vovehals livet.

Dermed overbeviste han flest danskere om at stemme på netop ham, mens andenpladsen gik til tryllekunstneren Sunny Cagara.

Pengene skal gå til velgørende projekt

De 250.000 kroner, som Alex Porsing har vundet, er allerede afsat - og det er ikke til et nyt køretøj til at dyrke hans store passion.

- Jeg har faktisk et ønske, jeg længe har sparet op til. Jeg har været i Thailand og dyrke thaiboksning, og især i det nordøstlige Thailand er der store udfordringer med, at børn ikke lærer at svømme og derfor drukner. Jeg vil gerne dertil og hjælpe og bidrage med mad og undervisning, siger han.

Alex Porsing optrådte med et vildt flip på sin motocross i ’Danmark har talent’-finalen 2019.

Hvornår det skal ske, ved han ikke på stående fod.

Først vil han nemlig fejre sejren lørdag aften med sine venner, som trofast har været med som støtte helt fra hans første audition i 'Danmark har talent'.

Grædende mor blandt publikum

Vennerne var ikke de eneste støtter, der var med under aftenens finaleshow. Også Alex Porsings far og mor var at finde blandt publikum.

Moren har ikke ligefrem været fan af hans sport, som har resulteret i utallige brækkede knogler for hendes søn, men i aften fældede hun en tåre af stolthed.

- Han har virkelig fået noget ud af alt det, han har været igennem. Han sætter sit liv på spil, og som mor siger det sig selv, at det er imod alt det, man drømmer om. Men han elsker det, og jeg har måttet vælge at være med, siger hun og tilføjer, at hun synes, sejren er fuldt fortjent, siger Kimmie Porsing.

- Jeg er så glad på hans vegne. Han lever med frygten, og det må jeg finde mig i, siger hun.

Efter 'Danmark har talent' lover Alex Porsing aldrig at udføre det stunt, han vandt med, igen.

- Det er simpelthen for farligt.

Med i finalen var også makkerparret Malthe og Ibrahim, der dansede electric boogie, dragqueenen Mizz Privileze, akrobaten Johnny, danserne Joker og Harley Quinn, verdensmesteren i at løse professorterninger, Oscar Roth Andersen, den skræmmende gruppe Dystopia, taekwondo-udøveren Eva Sandersens og pianisten Elisabeth Guang.

Se eller gense finalen i 'Danmark har talent' på TV 2 Play.