Vild med dans

Danser skjulte stor hemmelighed, da hun sidste gang gik videre til finalen

Karina Frimodt troede, hun havde danset sig igennem en hel sæson af 'Vild med dans', uden at nogen regnede hende ud.

Når Karina Frimodt fredag aften går på gulvet i semifinalen i 'Vild med dans', betyder det lidt mere, end det måske nogensinde har gjort.

For selvom den 41-årige danser har prøvet meget i løbet af sine ni år i programmet, er hun den eneste af sæsonens tilbageværende professionelle dansere, der aldrig har vundet konkurrencen.

Den ene gang, hun har været helt tæt på, ligger seks år tilbage. Her dansede hun med komikeren Uffe Holm, og den sæson står på alle måder som noget særligt i Karina Frimodts hukommelse.

For mens hun satte sin egen personlige rekord, dansede hun også med en stor hemmelighed.

Faktisk havde hun brugt det meste af sæsonen på at skjule den.

Sådan så det ud sidste gang, Karina Frimodt kunne juble over en finaleplads i 'Vild med dans'.

En voksende hemmelighed

Efter fire fredage på gulvet opdagede Karina Frimodt nemlig, at hun var gravid.

Den dengang 35-årige danser havde på det tidspunkt en 7-årig datter fra et tidligere forhold, og hun og kæresten Kasper Lentz havde talt om at få et barn sammen. Men alligevel kom det bag på dem, at det skete lige midt i 'Vild med dans'.

Faktisk havde Karina Frimodt slet ikke tænkt over, at hun var mere træt end normalt, og at hendes menstruation ikke var kommet til tiden. Hun troede bare, at hun var presset – som hun altid er, når programmet ruller.

Men aftenen før hun og Uffe Holm skulle på gulvet for fjerde gang, slog tanken hende. Og herefter tog Karina Frimodt tre graviditetstests for at være helt sikker.

Hun og hendes kæreste sad over for hinanden i deres sofa og ventede på svarene.

Positiv, positiv og positiv.

Min første tanke var bare, at det måtte jeg klare

Karina Frimodt

Den var god nok. Glæden var stor. Men med det samme besluttede parret også at holde nyheden hemmelig for alle, indtil Karina Frimodt var længere henne og havde været til den første scanning.

Også selvom danseren havde udsigt til mange fredage på landsdækkende tv i tætsiddende kjoler – og endnu flere timer i træningslokalet med sin partner og alle de andre fra 'Vild med dans'-produktionen.

- Min første tanke var bare, at det måtte jeg klare, siger Karina Frimodt.

- Hvis der nu var noget galt, eller der skete noget, kunne jeg slet ikke overskue tanken om, at det skulle komme ud. Så havde man været helt vildt glad, og så ville det bare være hårdt at komme igennem følelsen af, at "nå, så skete det ikke alligevel", siger hun.

Og at skjule sin voksende hemmelighed gik overraskende godt for danseren. Eller det troede hun i hvert fald.

Karina Frimodt sammen med kæresten Kasper Lentz og parrets i dag 5-årige søn, James Bille.
Både James Bille og storesøster Mathilde følger troligt med i 'Vild med dans'.

Systuen havde luret hende

For Karina Frimodt kunne træne uden problemer, så længe hun undgik at lave løft, hvor hun kunne risikere at lande på maven.

Selv da hun var gravid for første gang, underviste hun i fem timer på terminsdatoen.

Det værste var derfor, at hun var træt og måtte spise konstant for at holde sin kvalme nede. Det betød også, at danseren fik rundere kinder frem for at tabe sig, som hun normalt gør under en 'Vild med dans'-sæson.

Og det blev bemærket på systuen. Her kunne Karina Frimodt ikke skjule, at hendes ellers helt flade mave begyndte at vokse.

Det var særligt denne tætsiddende tangokjole, der afslørede Karina Frimodt på systuen. Hun havde den på i program syv - tre uger efter hun selv blev klar over, at hun var gravid.

Men det fandt danseren først ud af, da hun op til finalen spurgte kostumedesignerne, om de kunne holde på en hemmelighed.

- Hvornår har du termin?, lød det hurtige svar, hun fik retur. Og så måtte Karina Frimodt for første gang afsløre, at ja, hun var gravid.

- Jeg var jo tre måneder henne, da vi nåede til finalen. Og der havde de jo set, at min krop var begyndt at ændre sig, men de havde bare ikke sagt noget, griner danseren.

Det var også grunden til, at en af Karina Frimodts finalekjoler havde fået et lille skørt på i taljen, som skjulte hendes voksende babybule.

Karina Frimodt i en vals i finalen. Hun bar den samme kjole tidligere på sæsonen. Men dengang var der ikke noget skørt i taljen.

- Jeg vidste det!

Én gang undervejs i sæsonen havde dansepartneren Uffe Holm også fattet mistanke om babynyheden. Det skete, fordi Karina Frimodt havde en lægetid, hun ikke kunne rykke.

- Er du gravid eller hvad?, spurgte han i sjov.

Og først mandag efter finalen kunne Karina fortælle ham, at hun rent faktisk var gravid og havde været det gennem hele sæsonen.

Her havde hun nemlig været til nakkefoldsscanning og fik vished om, at alt var, som det skulle være.

- Da jeg sagde det til ham, udbrød han bare: "Jeg vidste det!", siger Karina Frimodt.

Karina Frimodt og Uffe Holm i deres freestyle i 2013. - Finalen var hård. I freestylen havde jeg virkelig ingen luft, husker Karina Frimodt.

Men den sæson, der kunne have endt i stor 'Vild med dans'-triumf, sluttede med en andenplads. For sejren gik til bordtennisspiller Mie Skov og dansepartneren Mads Vad.

Siden er Karina Frimodt blev sendt ud i semifinalen to gange. Både i 2015 med fodboldspilleren John 'Faxe' Jensen og i 2017 med håndboldspilleren Daniel Svensson. Og tanken om, at det kan ske igen, ligger i baghovedet.

- Det er simpelthen så ærgerligt, når man er så tæt på og ikke går hele vejen, siger hun.

Håber på plads i den helt store finale

Derfor gør hun og partneren Christopher Læssø alt for at levere deres bedste dans fredag aften.

- Det vildeste, jeg har prøvet, er at stå i den finale. Det er der ingen tvivl om. Og jeg håber virkelig, virkelig meget, at vi får lov til at stå der igen, siger Karina Frimodt.

Karina Frimodt og Christopher Læssø havde nærmest sagt farvel til hinanden, da de sidste fredag havnede i en omdans. Efter afgørelsen var lettelsen stor.

Med en plads i finalen følger nemlig også ét stort øjeblik, som Karina Frimodt aldrig har oplevet trods sine ni sæsoner i 'Vild med dans'.

I 2013 blev finalen nemlig holdt i studiet, som parrene dansede i fredag efter fredag. Derfor har hun aldrig danset en freestyle på den helt store scene i Forum Horsens.

- Det har jeg altid drømt om at få lov til, siger hun.

Idéen til freestylen har Karina Frimodt da også haft, lige siden hun tog de første trin med Christopher Læssø. Og så har den ændret sig lidt undervejs, så den passer til skuespilleren og hans smag.

Koreografien må parret dog holde for sig selv lidt endnu. Men det er også den eneste hemmelighed, Karina Frimodt bærer på i fredagens semifinale.

- Jeg er ikke gravid eller noget, griner hun.

Se 'Vild med dans' fredag klokken 20 på TV 2 eller TV 2 PLAY.