Vild med dans

Danser overskred stor grænse for rullende kamera

Efter at have holdt en mand i hånden i fjernsynet vil Silas Holst nu også til at holde sin egen kæreste i hånden, når de går på gaden.

Fredag i 'Vild med dans' gjorde Silas Holst det, han synes er allersværest. Han holdt en anden mand i hånden.

Det var ikke bare i dansefatning. Den professionelle danser og partneren Jakob Fauerby sluttede deres quickstep af med at flette fingre for rullende kamera.

Og det var ganske symbolsk, at slutningen skulle være netop sådan.

For Silas Holst har den dag i dag stadig svært ved at holde sin mandlige kæreste i hånden, når de går på gaden. Han tør ikke.

- Jeg er bange for, om folk skulle kigge og sende et form for dømmende blik. For så ville jeg blive gjort opmærksom på, at der var nogen, der synes, at jeg ikke er okay, at jeg er, som jeg er, siger han.

- Det kan ikke blive vildere end at holde en mand i hånden på tv foran en million mennesker. For mig var det rigtig stort at gøre det på tv, siger Silas Holst.

Nu vil han holde kæresten i hånden

Silas Holst understreger, at det ikke er, fordi "folk er onde". Det er ligeså meget indeni ham selv, den er gal.

- At jeg har fordomme om, hvordan folk reagerer. Så for mig har det handlet om, at mine egne fordomme skulle nedbrydes, siger danseren.

Og nedbrudt er de blevet i løbet af de måneder, hvor Silas Holst har danset med Jakob Fauerby hver fredag i 'Vild med dans'.

Især fordi parret mærker mere og mere accept i de mange beskeder, de modtager fra seere på sociale medier.

Det har ændret noget i den professionelle danser.

- Den udvikling har vi også selv været igennem, og nu var det bare nået dertil, hvor jeg tør lave det, som jeg synes er allersværest, siger Silas Holst.

- Det kan ikke blive vildere end at holde en mand i hånden på tv foran en million mennesker. For mig var det rigtig stort at gøre på tv. Og så kan jeg også godt gå ned ad Amagerbrogade i morgen med min egen kæreste i hånden, siger han.

Se Jakob Fauerby og Silas Holst i en quickstep. Video: Youssef Ayoub

Dansede med bind for øjnene

Idéen til dansen ramte Silas Holst samme dag, som han sagde ja til at medvirke i 'Vild med dans'. Han hørte sangen i radioen, mens han kørte i bil – og hans første tanke var, at han gerne ville danse til den med bind for øjnene.

Og det var hvad der skete fredag aften, hvor Silas Holst og Jakob Fauerby dansede med hver deres sorte bind for øjnene.

Det symboliserede en historie om at turde elske og udleve kærligheden, som hvis ingen kiggede.

 - Jeg var nervøs under hele dansen, siger Silas Holst. Parret havde brugt 45 minutter på at øve i studiet og havde fået skruet op for lyskanten på dansegulvet, så den blev tydeligere for dem. Men de kunne først se den, når de var en halv meter fra kanten.

Men det krævede en del overtalelse, før den professionelle danser fik sin partner med på at gå på gulvet uden at kunne se.

- Jeg har sagt nej til på et tidspunkt. Men jo længere vi kom hen i det, og jo mere vi fik talt os frem til det, så kunne jeg mærke, at det var en god historie, siger Jakob Fauerby.

- Vi er jo sammen i seks-syv timer i døgnet, så vi får snakket rigtig meget. Og der er bare noget af det her med blikkene fra andre, som vi kom tilbage til igen og igen, fortsætter han.

Og selvom parret i begyndelsen smadrede ind i væggene i træningslokalet, når de forsøgte at lære dansen med bind for øjnene, så lykkedes det efter et par dage.

- Det blev faktisk vildt fedt. Og det sjove er, at jeg danser faktisk nærmest bedre med bind for øjnene. For så skal jeg jo bare følge ham, siger Jakob Fauerby.

Se eller gense 'Vild med dans' på TV 2 PLAY.