Talent-dommer skræmt fra vid og sans: - Jeg kan ikke lade være med at leve mig ind i det

Sus Wilkins fik utallige chok, da hun blev ført ind i horror-gruppen 'Dystopias' verden i 'Danmark har talent'.

Hele Sus Wilkins' krop rystede stadig af skræk, da hun satte sig i dommerstolen.

Sammen med sin meddommer Simon Jul var hun var netop blevet slæbt igennem en mørk verden af strobelys, afskårne lemmer, levende dukkebørn og "naturtro" zombier.

Horror-gruppen 'Dystopia' havde nemlig lørdag indrettet deres eget hjemsøgte hus i 'Danmark har talent'-studiet som kulisse for deres optræden.

Og de 15 skuespillere i fuld teatermakeup fik netop den reaktion ud af det, som de håbede.

- Jeg ved jo godt, at det er for sjov, og at det ikke er farligt, men jeg kan ikke lade være med at leve mig ind i det. Alle de chok og det, at du ikke ved, hvad der er bag den næste dør, det skræmmer mig, sagde hun efter showet lørdag aften.

Nummeret imponerede ikke bare hende, men resulterede i en plads i 'Danmark har talent'-finalen sammen med taekwondo-kæmperen Eva Sandersen.

Mere end en skræmt dommer

Igennem alle "husets" forskellige rum, som dommerne blev ført igennem, præsenterede 'Dystopias' skuespillere nye uhyggelige figurer.

- Jeg kan ikke, jeg kan ikke, skreg Sus Wilkins allerede inden hun trådte ind i mørket - men det blev bare værre og værre.

Uhyggen prallede en smule af Simon Jul - han overraskede midt under turen, da han kome meget tæt på en af skuespillerne:

I 'Danmark har talent' optrådte gruppen Dystopia. Men dommeren fik overrasket alle, da han i stedet for at blive skræmt kyssede den makabre brud. Video: Maria Wix Steffensen

Især de sidste klamme bekendtskaber fik hendes puls helt op:

- Jeg troede jo, at nummeret var slut, da vi kom ud på scenen, og så kommer de to mænd med grisemasker ind med deres motorsave. Det var det værste for mig, siger hun.

På trods af at dommer Signe Lindkvist ikke oplevede de mange sanseindtryk på egen krop, så knugede hun Peter Frödins hånd af skræk.

- Jeg er drivvåd af sved, sagde hun.

Hun blev nemlig konfronteret med sin egen fobi: De to tvillingepiger, som hentede Sus Wilkins og Simon Jul, gav hende associationer til tvillingerne fra gyserfilmen 'Ondskabens hotel' - Signes største frygt.

Menneskeligt at føle frygt på andres vegne

Dystopia bruger netop kneb fra gyserfilm og computerspil til at nå ud over scenen og skærmen med deres nummer.

- Menneskers evne til at føle sympati gør, at hjernen også kan snyde en til at opleve skræmmende ting, selvom man ikke selv er der. Når seerne oplever dommerens reaktioner, så virker det forhåbentlig så medrivende, at de selv føler frygten, siger Jonas Vázquez Bøgh fra 'Dystopia', der selv spillede rollen som den ondskabsfulde hatteklædte leder, der bød dommerne velkommen.

For at få den effekt bruger horror-gruppen en forsker fra Aarhus Universitet som superviser. Han er ekspert i menneskers hang til gys og har dermed hjulpet 'Dystopia' med at kunne skræmme mest muligt i deres shows i Vejle, hvor de har optrådt for mere end 50.000.

Under 'Dystopias' audition spillede de på overraskelsesmomentet, da en - tilsyneladende - familiefar med en guitar pludselig begyndte at hoste blod op og hive sine egne indvolde ud:

Video: Emil Rantala-Brandt

Selvom det for Sus Wilkins var skræmmende at gå igennem installationen i 'Danmark har talent', så var det først og fremmest en stor oplevelse, fremhæver hun.

- Det er skægt. Først bagefter, men det var skægt. De var fandme gode, sagde hun efter showet.

'Dystopia' skal nu i gang med deres finalenummer, men de lover endnu et uhyggeligt show, som er speciel tilrettelagt til at skræmme dommerne.

Se alle de optrædende i lørdagens 'Danmark har talent' på TV 2 Play.

De er i finalen i 'Danmark har talent'

 1. Malthe og Ibrahim

  Danserne Malthe og Ibrahim dansede electric boogie under første liveshow, hvilket resulterede i en finaleplads. 

 2. Mizz Privileze

  Dragqueen Mizz Privileze dansede og sang og havde tilmed et budskab om tolerance med på scenen under første liveshow i 'Danmark har talent'.

 3. Johnny

  Akrobaten Johnny viste styrke og koordination i sin optræden under andet liveshow i 'Danmark har talent'.

 4. Alex Porsing

  Alex Porsing er en af verdens bedste motocrosskørere. Det viste han i andet liveshow i 'Danmark har talent'.

 5. Joker og Harley Quinn

  Danserne Joker og Harley Quinn, hvis rigtige navne er er Nikolaj Lund og Marta Kocik, fik en finaleplads i tredje liveshow. Privat danner de par, og de har danset sammen igennem 11 år.

 6. Oscar Roth Andersen

  Oscar Roth Andersen sikrede sig - udover en finaleplads - også en verdensrekord i at løse flest pyraminx-terninger under vand. Det skete i tredje liveshow i 'Danmark har talent'. 

 7. Dystopia

  Horror-gruppen fra Vejle skræmte både dommere og publikum. Derfor endte de med flest stemmer og en finaleplads.

 8. Eva Sandersen

  Taekwondo-kæmperen Eva Sandersen havde sammensat et helt nummer inspireret af Disneys 'Mulan'. Nu skal hun i finalen.

 9. Elisabeth Guang

  Pianist Elisabeth Guang er i finalen.

 10. Sunny Cagara

  Tryllekunstner Sunny Cagara imponerede dommerne og fik en plads i finalen.